Çiya & My Chef

Anne olduktan sonra dışarı çıkmak ve dışarda bir süre kalmak ciddi bir dert haline geldi, biliyorum. Şu saatte buluşalım deyip en az yarım saat gecikmeyle oraya varabiliyorsunuz. Onu da geçtim, artık eskiden gittiğiniz mekânlara gitmek hiç kolay değil, her mekan için yeni değerlendirme parametreleriniz var. İşte bu noktada devreye gireyim istedim ki size yaşadığım deneyimlere dayanarak biraz olsun yol gösterebileyim ve bu ihtiyacınızı gidereyim. Sonuçta yine de herkesin deneyimi kendine özgü ama hiç olmazsa yazımdan alacağınız birkaç küçük notla, Kadıköy ve Moda civarındaki bildiğim, sevdiğim, bebek dostu, gidilebilecek ya da gidilemeyecek mekânlara dair bilgi sahibi olun.

ÇİYA (İkinci)

Kadıköy’ün en favori mekânlarından Anadolu mutfağı uzmanı Çiya, son yıllarda bütün yabancı guide’larda var ve sürekli turist akınına uğruyor. Bu nedenle günün hangi saatinde giderseniz gidin, Çiya’da rahatça oturabileceğiniz bir yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Biz Çiya’nın çaprazdaki ikinci yerinde oturmayı tercih ediyoruz çünkü hem daha boş oluyor, hem de daha ferah. Bebek arabasını park edecek yer bulması zor değil. Tabi gördükleri yoğun ilgi, Çiya’nın bu kadar insanın ihtiyaçlarına cevap verebilmesini de gerektirdiği için, mekanda mama sandalyesi bulmak mümkün. Bebeğiniz 6 ayı doldurduysa mama sandalyesinin ne kadar hayati bir obje olduğunu biliyorsunuz demektir. Neyse ki Çiya bu ihtiyacınızı hop diye çözüyor ve hemen sandalyeyi getiriyor. Oturdunuz, yemeklere bakıyorsunuz, durun hemen söyleyelim: Evet, bebeğinize uygun bir yemek bulma şansınız var! (Bizim favorimiz yoğurtlu sıkma köfte, bulgurdan yapılıyor. 8 ay üstü bebekler için iyi bir seçenek). Yemeğiniz söylediniz, geldi, afiyetle yediniz. Haliyle bir süre sonra burnunuza kaka kokuları gelmeye başladı…Hemen bebeğinizi kucağınıza alıp (asansör yok çünkü) üst kata çıkıyorsunuz, kadınlar tuvaletinde duvardaki bebek alt değiştirme masasında bezini değiştiriveriyorsunuz (Alt değiştirme masasının açılması kolay da kapatılması biraz zor, artık bu işi garsonlara devrediyoruz. 🙂 ). Bu arada sizin gibi duyarlı annelere hatırlatmaya gerek bile yok gerçi ama açıkta oturacaksanız çevredeki masalardan gelecek sigara dumanına dikkat ederseniz iyi olur.

Adres: Caferağa Mah. Güneşlibahçe Sk. No: 44 Kadıköy / İstanbul

Telefon: (216) 418 51 15

Email: info@ciya.com.tr

Web sitesi: www.ciya.com.tr


MY CHEF

Rexx Sinemasının hemen yukarısındaki My Chef, bebekten önce de sık gittiğimiz yerlerden birisiydi. Bebeklere gösterdikleri ilgi ve ihtimam harika, sırf bu sebeple bile gidilesi. Menüsü geniş, dünya mutfağından seçenekleri var ve yemekler fena değil. Fakat alanı çok geniş sayılmaz, dışarda oturursanız bebek arabasını park edecek yeri bulması zor (Sigaraya dikkat!). İçeride de klimanın vurmadığı bir yer bulup oturmak biraz zor ama iki üç masa değiştirerek sonunda doğru masayı buluyorsunuz. Mama sandalyesi mevcut. Menü çok çeşitli olmakla beraber kızartma ve yağlı yiyecekler ağırlıklı olduğundan bebeğinize uygun seçenek bulmak pek mümkün değil maalesef. Ama ilgili garsonlar siz yemeğinizi yerken ona oyunlar yapacak ve hatta ona belki ufak bir oyuncak bile getirecekler! :). Alt değiştirme masası yok, tuvalette alt değiştirecek yer bulmak da pek mümkün değil. Üst katta boş bir koltuk bulursanız idare edeceksiniz artık…

Adres: Sakızgülü Sokak No:24 Kadıköy / İstanbul

Telefon: 0216 330 4587

Email: web@my-chef.com.tr

Web sitesi: www.my-chef.com.tr

[author title=”Zeynep Özdamar” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2014/06/ka_zeynepozgan_foto.jpg”]Evrim Güneş’in annesi. 2003 İTÜ Şehir ve Bölge Planlama, 2006 İTÜ Kentsel Tasarım yüksek lisans mezunu. 2006-2007 yılları arasında Londra’da kalıp kendini aradı. Uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra 2009’da Kültür ve Turizm Bakanlığında uzman olarak görev yapmaya başladı. Halen görevine devam ediyor. 2012 yılından beri Kadıköy’de oturuyor.[/author]

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar