BabyJoy : Bebekler, Anneler ve Anne Adaylarını Düşünen Radyo!

Uzmanlar, müziğin bebeklerin fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimine katkısının oldukça fazla olduğunu belirtiyorlar. Müzik dinleyen bebeklerin yaşıtlarına göre daha sakin, duygusal açıdan daha huzurlu olduklarını söylüyorlar. Bu nedenle bebekli aileler için en doğru medya radyo gibi görünüyor. Tabii ki her konuda olduğu gibi bebekler için tercih edilecek müzik de işinin uzmanı olan kişiler tarafından seçilmeli.

Hamileliğim sırasında belki de eksikliğini en çok hissettiğim konu, beni ve dolayısıyla karnımdaki bebeğimi rahatlatacak müzik seçimini doğru şekilde yapmaktı. Beş ay gittiğim hamile yogasından, okuduğum kitaplar ve incelediğim internet sitelerinden hem hamilelik stresinden uzaklaşmak, hem de doğum sancıları esnasında dinlemek üzere bazı şarkı önerileri aldım elbette, ancak hiçbirisi beni tam olarak tatmin etmedi. Maalesef hamilelik dönemini kaçırdım ama neyse ki şimdi 5 aylık olan Rüzgar’ın bebeklik dönemi boyunca, daha önce hissettiğim eksiliği mükemmel şekilde kapatacak bir radyo keşfettim. Sevgili eşim Koray’ın abisi Tunay sayesinde tanıştığım BabyJoy ile ilgili yaptığım araştırma sonucu edindiğim ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Eminim içinizde benim gibi hissedenler vardır ve bu haber benim kadar sizi ve bebeklerinizi de rahatlatacaktır. Uykusuz geçen günlerinize artık son vermek ve bebeğinizin ve kendinizin kesintisiz bir uyku uyuması için dinlenilmesi gereken önemli bir radyo kanalı BabyJoy. Hepinize keyifli dinlemeler!

“Dinlesin de Büyüsün”

Türkiye’nin en çok dinlenen dijital radyo platformu olan Karnaval.com’un bebekler, anneler ve anne adayları için hazırladığı yepyeni internet radyosu BabyJoy “Dinlesin de Büyüsün” sloganı ile yayına başladı. BabyJoy’da yer alacak şarkıları Karnaval.com’un deneyimli yayıncıları özenle seçiyor. BabyJoy’da; Ali Babanın Çiftliği ve Sound of Music müzikalindeki “Do Re Mi” gibi çocuk şarkıları, Mozart gibi ünlü bestecilerin bebekler için önerilen klasik müzik eserleri, annelerin bebekleri ile beraber söyleyebilecekleri The Beatles’dan “Love Me Do”, Grup Gündoğarken’den “Sen Benim Şarkılarımsın”, Barış Manço’dan “Domates, Biber, Patlıcan” gibi sevilen Türkçe ve yabancı şarkılar dinlenebiliyor. BabyJoy’un yayın akışı anneler ve bebeklerin emzirme, oyun, uyku gibi günlük aktivitelerine eşlik edecek şekilde hazırlanıyor.

Bebekler için özenle seçilen ninniler, klasik müzik eserleri, rahatlatıcı enstrümantal müzikler, orta ritimli şarkılar ve annelerin bebekleriyle eşlik edeceği sevilen şarkılar BayJoy’da. Müziğin yanı sıra, programlarda da bir annenin ve anne adayının ihtiyaç duyduğu her türlü bilgiyi dinleyebileceksiniz.

 Bu programlar;

  • Ayşe Öner ile Annelik Sanatı Üzerine: Hamile ve bebek bakımı rehberi, hemşire Ayşe Öner’in hazırlayıp sunduğu bu programda; annelerin yaşadıkları hormonal, fiziksel ve psikolojik değişimlere olumlu katkı sağlayacak, doğum ve doğum sonrası sürece hazırlanmalarına destek olacak faydalı bilgiler paylaşılıyor.
  • Anneler Anlatıyor: Bu programda anneler kendi deneyimlerini paylaşarak, diğer annelere tecrübeleri ile destek oluyorlar.
  • Sosyal Medya Anneleri:  Bu programda ise, o hafta annelerin sosyal medyadaki tweetleri paylaşılıyor ve #babyjoy etiketi ile gönderilen tweetlere yer veriliyor.


BabyJoy bebekler, anneler ve anne adaylarının buluşma noktası olacak.

Doğum için hastane seçerken nelere dikkat edilmeli? Bu hafta anneler sosyal medyada neler paylaştı? İlk diş çıkarken neler yapılır? Annelerin emzirmeyle ilgili deneyimleri nelerdir? Mamasını yedirmek için taktik önerileri?, Çocukla tatile gitmeden nasıl programlama yapılır?Tüm bunları öğrenmek isteyenler için Baby Joy yanınızda!

BabyJoy Frekans Bilgileri

Radyo kanalının frekans adresi yok. BabyJoy, Karnaval’ın diğer radyo kanalları gibi internet üzerinden online olarak buradan yayın yapmaktadır. Web adresinin yanı sıra iPhone, Android, Windows telefonlara kolaylıkla indirilebilen ücretsiz “Karnaval Radyo” uygulaması üzerinden dinlenebiliyor. Çok yakında iPad tablet ve Nokia telefonlarda da “Karnaval Radyo” uygulaması üzerinden dinlenebilecek.

BabyJoy’un Windows Phone uygulaması için buraya, iPhone uygulaması için buraya, Android uygulaması için de buraya tıklayın.

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar