Bebeğinize “Bebekli” Uyku Şarkıları…

Şapşi, tonton, minişim, bıdık, bızdık, küçük tavşan, neşeli tavuk, dobili, bücürük, naniko, tostos, minnoş, küçük tombi, fıstıklı tombi, haydut, totilito, hacapuri, bir tanem, oglum/kızım, puşkito, kuziko, tosino, bal, kaymak, boncuk, aşkım, canım, kuşum, kurabiyem, pamuğum, toti… Ama en çok da ‘Bebeğim!’ diyerek seviyoruz yavrularımızı. Hal böyle olunca kendi uyku müzikleri listemi hazırlarken de özellikle şarkıların sözlerinde ‘Bebeğim’ ve ‘Baby’ kelimelerinin geçmesine dikkat ettim.

İşte ‘Minik Aşklarınızı’ uykuya yatırmadan önce sözlerine zevkle eşlik edebileceğiniz yerli ve yabancı şarkılardan oluşan modern ninni listem, hepinize keyifli dinlemeler;

  1. Mariah Carey – Always Be My Baby
  2. The Supremes – Baby Love
  3. Fedon – Bebeğim
  4. Jon C. Davis – Baby Looks Good On You
  5. Ahmet Kaya – Büyüdün Bebeğim
  6. Stevie Wonder – Isn’t She Lovely
  7. Emre Aydın – Ve Gülümse Şimdi (Bebeğim)
  8. Bob Carlisle – Butterfly Kisses

BONUS : Justin Bieber – Baby (Piano Instrumental-Slow Version)

Listenin tamamını aşağıdaki oynatma listesinden izleyebilir; dilerseniz Kadıköy Anneleri YouTube sayfasından da ulaşabilirsiniz.

Siz de kendi uyku müzikleri listenizi diğer anne babalarla paylaşmak isterseniz, bilgi@kadikoyanneleri.com’a e-posta göndermeniz yeterli.

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar