“Bebek İşaret Dili” Semineri

Bebeğiniz konuşmaya başlamadan çok daha önce onunla iletişim kurmak ister misiniz?

Bunu kim istemez! Biz de Kadıköy Anneleri olarak Nisan aylarındaki ilk buluşmalarımızda bu konudan bahsetmiştik. Hatta sosyal medya uzmanı annemiz Deniz bir yakınının işaret dilini bebeğine öğrettiğini ve çok memnun kaldığını söylemişti. Açıkçası o zamanlar konuya pek sıcak bakmamıştık, henüz 2-4 aylık arası olan bebeklerimizin istedikleri sınırlıydı ve aç, uykusuz ya da gazlı olduklarını anlamak için işaret diline ihtihacımız olmadığını düşünmüştük. Deniz ise özellikle ek gıdaya geçişten sonra bebeğin “doydum, yeter, sıkıldım, oynayalım, uykum var, canım acıyor, dişim sızlıyor  vs.” gibi duygu/düşünce/isteklerini, işaret dili bilen bebeklerin ebeveynlerine daha kolaylıkla anlatabilecekleri fikrini savunmuştu.

Gel zaman git zaman bebekler büyüdü, sıkıntılar çoğaldı, etkileşim arttı ve sanırım artık bu işaret dili eğitimini almanın da zamanı çoktan geldi. Eğitim elbette düzenli katılımların sağlandığı kurs şeklinde alınıyor. Ancak bizim gibi konuya önceleri çekimser bakıp, eğitimin temelini anlamak adına bilgi sahibi olmak istiyorsanız; size bu Pazar günü (12 Ekim 2014) saat 13:30-15:00 saatleri arasında Baby Sensory Ataşehir’de düzenlenecek 0-1 Yaş “Bebek İşaret Dili” Semineri’ne katılmanızı tavsiye ederiz. Duyurduğumuz hemen her aktivitede olduğu gibi tabii ki bu seminere bebeğinizle birlikte yanınızda eşinizi de getirebilirsiniz 🙂 Ne de olsa bebekle etkileşimde bulunan sadece anneler değil!

“Bebek İşaret Dili” ve Baby Sensory hakkında aşağıdaki yazımızdan kısa bir ön bilgi edindikten sonra eminiz ki siz de en azından bu seminere katılarak bebeğinizle farklı yoldan iletişim kurma fikrine yeşil ışık yakacaksınız.

“Bebek İsaret Dili” Semineri Nedir?

Bebek İşaret Dilinin(Baby Sign Language) temellerini öğreten yaklasık 1,5 saatlik bebeğinizle beraber katılabileceğiniz bir derstir. Seminer boyunca bebek işaret dilinin yararlarını ortaya koyan araştırmalar hakkında bilgi edinebilir, bebeğinize bebek işaret dilini nasıl öğreteceğinize dair temel bilgileri öğrenebilir, bebeğinizle birlikte oyun,şarkı ve eğlenceli aktiviteler konseptinde çeşitli işaretler öğrenmenin zevkini yaşayabilirsiniz.

“Bebek İşaret Dili” Nedir?

Bebek işaret dili kısaca konuşma öncesi dönemde sizin ve bebeğinizin arasındaki sözlü iletişimi güçlendirmek için kelimelerle birlikte sembolik işaretlerin kullanılmasıdır. Bebek işaret dili kullanmanın bebeğinizin dil, zeka ve sosyo-duygusal gelişimine bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları bulunmaktadır. İşaret dilinin görsel hafızayı tetiklediği için yeni bilginin bireylerin belleğinde daha uzun kalmasını ve algılanmasını kolaylaştırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır (Acredolo & Goodwyn, 1985, 1988; Goodwyn, Acredolo & Brown, 2000).

Bebek İşaret Dili Bebeğinize Ne Kazandırır?

  • Bebeğinizin ihtiyaçlarını, düşünce sistemini ve fikirlerini anlamanızı sağlar.
  • Anne ve bebek arasındaki iletişimi kolaylaştırdığı için, bebeklerin daha huzurlu büyümesini sağlar. Bebek kendini ifade etmek için bağırmak, ağlamak zorunda kalmaz. Stressiz şekilde yaşar.
  • Bebek İşaret Dili konuşma ve işaretleşmeyi birarada uyguladığı için bebeğin sözcükleri öğrenmesini ve dizmesini kolaylaştırır.
  • Bebeğinizin iletişimini güçlendirir.
  • Bebeğinizin özgüvenini arttırır.
  • Bebeğinizin düşünsel ve duygusal dünyasını geliştirir.
  • Bebeğinizin kelime dağarcığını genişletir ve anlamasını kolaylaştırır.
  • Bebek İşaret Dili eğitimi almış bebeklerin almamışlara göre nasıl pozitif etkilendiklerini yıllar sonra değil, bir iki ay içinde görülmesi çok etkileyici.

Araştırmalar Bebek İşaret Dili’nin bebeklerin zihinsel gelişimini desteklediğini, dil gelişimini hızlandırdığını ve ebeveynleriyle arasındaki bağı güçlendirerek sosyo-duygusal gelişimini desteklediğini göstermekte. Buna ülkemizden bir örnek vermek gerekirse, Çınar’ın hikayesi gerçekten ilham verici. Uzm. Psk. Dan. Duygu Pekel Göksel’in anlatımıyla temel ve ilk işaretleri kapsayan yazının da, bebeğinizle aranızdaki bağı güçlendirmek ve onun dünyasını keşfetmek adına size fikir vereceğini ve bu anlamda çok işinize yarayacağını düşünüyoruz.

Bebeklerimiz konuşmaya başlamadan önce onlarla iletişim kurabilmek için;

12 Ekim Pazar günü Baby Sensory Ataşehir’de adresinde 0-1 Yaş “Bebek İşaret Dili” Semineri’nde Anne-Babalar ile buluşuyoruz.

Saat:13:30-15:00

Ücret:90 tl

Baby Sensory Ataşehir

Kayıt ve Bilgi Tel: 0 2163171008-09 / E-posta: turkey@babysensory.com

Adres: Barbaros Mah. Evren cad. No:56/A Ataşehir- İstanbul

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar