Bol Tahıllı Bebek Keki

Merhaba Güzel Anneler;

Ecebal’ıma bu hafta kek yapmak istedim. Şöyle bol tahıllı, ruşeymli miss gibi bir kek nasıl yapabilirim diye düşündüm ve biraz internetteki tarifler, biraz da kendi bildiklerimle ortaya karışık birşeyler çıkardım meydana. Şu bir gerçek ki bebeklerimizin mideye indireceği kekler, kurabiyeler onlar için boş kalori olmamalı, buna biz annelerin dikkat etmesi çok önemli. Doğru un ve malzeme seçimimiz sayesinde bebeklerimize vitamin ve minarellerden zengin bir kek hazırlayabiliriz… Doktorum Ece’ye günlük bir dilim tam buğday ekmeği vermem gerektiğini öğütlemişti. Açıkçası eğer o gün kek yedirdiysem, ekmek vermedim. Bu tercihi her anne bebeklerinin ayına, kilosuna göre planlayabilir.

Hazır alınmış ya da kendimiz için yapılmış olan yiyecekleri Ece’ye verip, “Biz ne yersek onu yesin canım!” mantığı henüz benim için uzak. Onun için özel birşeyler hazırlamak, hazırladığım bu yiyecekleri kendi elimle sunmak ve o beğendiğinde sevinmek benim için içimdeki kelebeklere “Ya bir dur pır pır pır etme!” demekle eş değer 🙂 İnanıyorum ki tüm bunlar anne ve bebek arasındaki bağı da kuvvetlendiriyor. En azından kendi annemden böyle gördüm. Hala da yaş 33oldu ama beni aynı şekilde beni besler, eksik olmasın 🙂 Bu yüzden Yalova’ya anneciğimin yanına gideceğim günleri iple çekerim. Ama bir gerçek var ki;  çok nadiren hasta olurum ve hastalığımı da ilaçsız kolayca atlatabilirim. Bunu anneme borçlu olduğumu çok net biliyorum!

Bu keki bebeğinize gönül rahatlığı ile 7. aydan itibaren verebilirsiniz; dilerseniz 8 aydan büyük bebelerinize parmak besin olarak, dilerseniz ıhlamur ile ıslatarak kahvaltılarda ekmek yerine…

Kıvamı bence harika oldu! Ece doyduğunun sinyallerini verdiği halde, mutfaktan yeni bir dilim kek getirdiğimi görünce ağzını açmaya devam etti, o kadar sevdi anlayacağınız 🙂 Hadi bakalım sizin bebekleriniz de beğenecek mi, yapalım, tattıralım ve sonucu paylaşalım. Ne dersiniz?

2014-12-18 13_31_37-Bol Tahıllı Bebek Keki - Google Dokümanlar

Bol Tahıllı Bebek Dostu Kek malzemeleri :

  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı keçi boynuzu tozu (alerjen gruba girmediği için  ilk haftalardan itibaren gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz)
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 yerli küçük muz
  • 8 tepeleme tatlı kaşığı tam buğday unu
  • 4 tepeleme tatlı kaşığı yulaf unu
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı ruşeym
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

**Ece 10 aylık olduğu için ceviz de kullandım.

Yapılışı :

Yumurta sarıları ve keçi boynuzu tozunu bir kapta tel çırpıcı yardımı ile iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz. Ardından sıvıyağ, süt ve ruşeymi ekliyoruz. Rondodan geçirdiğimiz muz ve cevizi de karışıma ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Kek karışımımızı önceden zeytinyağı ile yağladığımız kek kalıbımımıza döküyoruz. Önceden ISITILMAMIŞ fırında 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Ben çoğunlukla kabaran kekin sönmemesi için fırını kapattıktan sonra kapağını açık bırakıp  3-5 dakika daha bekletirim. Böylece kekim puf puf olur.

Afiyet olsun bebelerimize!!

Sevgiler,

Belma Obuter

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar