+10 Ay için Atom

Merhaba Kadıköy’ün güzel anneleri demeyeceğim bu sefer.  Çünkü duydum ki tariflerime sevgisini katarak yapan bir de babalarımız varmış 🙂 Bu yüzden hem sevgili annelere hem de harika babalara güzel bir gün dileğiyle tekrar merhaba!

ka-220115-3Bu hafta Mavi Badem’ime yaptığım ara öğünün ismini, fotoğrafını ve tarifini paylaştığım Kadıköy Anneleri kurucusu Aslı nam’ı diğer “Muhtar Anne”; “Atom“ olarak koydu 🙂 Siz de mazlemeleri okuduğunuzda sanırım onunla hemfikir olabilirsiniz 🙂

ATOM

Malzemeler:

  • 1 Elma
  • 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 Yemek kaşığı dolusu  keçiboynuzu tozu
  • 3 adet ceviz (göz kararı ayıklanmış cevizlerinizden katabilirsiniz)

Tüm ürünleri blendırdan geçerek hamur kıvamına getirip elimizle toplar yapıyoruz. Ve afiyetle bebeğimize yediriyoruz ..

Not: 10. ay itibariyle bebeklerinize rahatlıkla yedirebilirsiniz.

ka-220115-2Keçiboynuzunun faydaları o kadar çok ki bebeklerimizden bu güzelim besin kaynağını ihmal etmemenizi öneririm. Öksürük, kemik erimesi, grip, kansızlığa çok iyi gelir. Bronşları açar iyi bir balgam sökücüdür. Dişleri sağlamlaştırır, diş etlerine iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Fosfordan, Kalsiyumdan ve E vitamininden zengindir. Yulafı bebeklerinize rahatlıkla ilk ek gıda deneyimine başladığınız günden itibaren verebilirsiniz. Alerji yapma riski en düşük yiyeceklerdendir. İçeriğinde kalsiyum, protein barındırır ve lif açısından çok zengindir.

Bu ara öğünü bebeklerinizin keyifle yediğini görmek eminim ki çok hoşunuza gidecek:) Afiyet olsun bebelerimize.

Sevgiler,

Belma Obuter

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar