Özüm’ün Hamilelik Günlüğü: 24. Hafta

Tüm anne adayları için öyle mi bilmiyorum ama zaman benim için çok yavaş akıyor.

Bir koç burcu insanı olarak çok sabırsızım, hemen günler geçsin Nisan olsun bizim minnoş dünyaya gelsin istiyorum. Tecrübeli anne olan arkadaşlarım; “Son zamanlarda bebeğinden ayrılacağı için üzülüyor insan, doğurmasam diyorsun, tadını çıkar.” diyor ama nafile!

ka-190115-2Zaman çabuk aksın diye sürekli bir plan program yapma peşindeyim. Arkadaş, aile görüşmeleri,y ürüyüş, pilates derken şimdi bir de doğum kursumuz başladı. Acıbadem Hastanesi’nin düzenlediği kursun ilk dersinde Gebelikte Beslenme, Cilt ve Diş Sağlığı hakkındaki konular gerçekten dişe dokunur ve kulaktan dolma tüm bilgileri göz ardı edebileceğimiz kadar ayrıntılıydı. Tek faydası bu değildi elbette, benim gibi göbeği önden giden 25 hamileyle bir arada olmak bana büyük güç verdi 🙂 Çoğumuz 24-25 haftalık hamile ve hepimiz bir sürü soru işaretiyle oraya gelmişiz. Ders aralarında hemen bir kaynaşma sağlandı ‘Sende de bu oldu mu? Senin de buran ağrıyor mu? Doğumu normal mi düşünüyorsun sezeryan mı? gibi gibi onlarca soru havada uçuştu. Ders sonunda yaptığımız bir saatlik yoga hepimizi biraz zorladı ama kendim ve bebeğimiz için güzel bir aktivite daha yapmış olmanın huzuru ve haklı gururu ile ayrıldım oradan. Bence her anne, hamilelik döneminde kendini daha güvende hissetmek, doğru bilgi ve yönlendirmelerle hamileliğini tamamlamak için bu kurslara mutlaka katılmalı.

Bu haftamızın diğer bir önemli aksiyonu  ise eşimle katıldığımız ‘Anne Bebek Çocuk Fuarı’ ydı. Unutmadan Kadıköy Anneleri’ne davetiyelerimiz için teşekkür etmeyi bir borç biliriz 🙂 Cumartesi gününün ve havanın güzel oluşunun gazabıyla 2 saatte varabildik fuara ama olsun bence değdi. Tabii bir turizmci olup çok daha büyük ölçektekileri görmeye alışık olunca bu fuar önce oldukça küçük geldi. Bebek arabası, ana kucağı, uyku setleri, tulum, bakım ürünleri derken bayağı bir eksiğimizi gidermiş de olduk.Anne adaylarının büyük bir motivasyonla tüm standları gezişini, babaların ise anneler canhıraş halde alışveriş yaparken bir iki adım geriden sadece durumu takip edişlerini, babyshower ve doğum fotoğrafçısı standlarında ise hiç durmak istemeyişlerini gördükçe gülmemek mümkün değildi 🙂

Bu hafta bizden haberler böyle, daha güzelleriyle haftaya görüşmek üzere…

Özüm Berrakkarasu

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar