Bol Tahıllı Bebek Ekmeği

ka-120215-5
sevgiyle tarifler

Daha önce “Basit Bebek Ekmeği” tarifini bizlerle paylaşan “Sevgiyle Tarifler” blogunun sahibesi sevgili Özlem, bugün yine nefis bir ekmek tarifiyle karşınızda. Özlem ile Müzisyen Anne’nin kurucusu olduğu Moms Night Out Tr’nin düzenlediği 1. Yıl Özel Pijama Partisi’nde yüzyüze tanışma imkanı bulduk. Gerçekten çok mütevazı, sohbeti hoş bir insan. İleride kendisini de Kadıköy Anneleri yazarları arasına katacağımız müjdesini de verelim şimdiden 🙂 Aşağıdaki tahıllı bebek ekmeği tarifini 8+ bebeklerinize güvenle yedirebilirsiniz. Daha küçükken ise ancak çorbasının içinde yiyebilir. İçinde alerjik bir şey yok ama yine de ilk gün az miktar denenmesi uygun olur.

Tahıllı Bebek Ekmeği 

Aslında bu ekmeği yapmaya başlama amacım evde yarım kalan un paketlerinin atılmasıydı. Ama sonuç bol tahıllı, protein bombası lezzetli mi lezzetli bir ekmek olunca da paylaşmadan edemedim. Sabah kahvaltılarında bebekler ve çocuklar için de çok iyi ve besleyici bir alternatif bence. Aslında bu konuda hiç takıntılı değilim. Evde yapabiliyorsam onu yer, yapamıyorsam hazır yapılmışlar da hiç fena sayılmaz derim. Yani yapabilen de yapamayan da iyi annedir benim gözümde, bu da “annelik savaşlarına” ithafen gelsin benden..

Ben bu ekmeği minik formlarda yaptım. Tereyağını tuzsuz kullandım ve ilave tuz ekmedim. Şeker yerine pekmez kullandım. Siz de farklı çeşitleri karıştırarak daha değişik ve besleyici değeri yüksek ekmekler yaratabilirsiniz. Puf puf değil, içi çabuk ufalanan bir ekmek olacak, bebeklerinizin çorbalarında da kolayca yumuşayacaktır.

Bol Tahıllı Tarif 8+ Bebekler İçin

Benim karışımım ise aşağıdaki şekilde;

  • 2 Su Bardağı Nohut Unu
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1/2 Su Bardağı Rüşeym
  • 1 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
  • 3 Su Bardağı Çavdar Unu
  • 1 Su Bardağı Evde Mayalanmış Yoğurt (Suyu varsa onu da katabilirsiniz)
  • 1/4 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı (Şu anda 1 yaşına giriyor olan oğluma yedireceğim için tuzsuz kullandım, siz tuzlu da tercih edebilirsiniz)
  • 1 Paket Instant Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Pekmez
  • 2 Su Bardağı Ilık Su
  • Üzerini Süslemek İçin Toz Antep Fıstığı

Yapılışı

Önce tüm unları karıştırarak ortasını çukur haline getirin.

ka-120215-6
bebek ekmeği

Ortasına sıvı malzemeleri ve mayayı ilave edin. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.

ka-120215-7
ekmek

Kapak kapatıp veya üzerini bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanması için bırakın. Mayalandıktan sonra kapağını açın ve bir kaçkez daha yoğurduktan sonra bezelere ayırın. İstediğiniz şekli verip tepsiye dizin. Antep fıstıklarını üzerine ekin. Yarım saat kadar daha tepside mayalandırın.

ka-120215-2
bol tahıllı ekmek

160 derecede 45-50 dakika kadar pişirin. 30 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayın, çok sert kabuk olmasını istemediğim için 45 dakikada çıkardım fırından ama biraz daha gevrek olsun isterseniz yine kontrollü olarak 60 dakikaya kadar pişirebilirsiniz.

ka-120215-3
tahıllı ekmek

İşte ekmeğimiz hazır!

Özlem YALÇIN

Eğer sizin de bebeğinizin severek yediği bir tarif varsa, bilgi@kadikoyanneleri.com adresine bilgilerini atabilirsiniz.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar