Özüm’ün Hamilelik Günlüğü: 28. Hafta

Bu hafta böyle neşeli,keyifli bir “Merhaba” diyemiyorum maalesef.

Bütün gün elim yazmaya gitmedi bir türlü. Biz büyük bir heyecan ve neşeyle güzel kızımızın gelmesini bekler, hazırlıklar yaparken, bir ailenin el bebek gül bebek büyüttüğü, sevmelere doyamadığı kızını kaybettiğini duymak, gencecik bir kızın hayatının böyle haince sona erdirildiğini bilmek beni altüst etti.

Hamilelik günlüğünde bu konulara yer vermesem de yalnızca bu hafta olanları mı anlatsam dedim bir an, Eee peki o zaman ‘Anne’ olmanın ne anlamı kalır? Böyle bir vahşete nasıl kayıtsız kalınır? Hayat maalesef her zaman güllük gülistanlık değil, tıpkı annelik gibi. Çocuklarımızı nasıl koruyacağız? Kız ya da erkek farketmez, tüm evlatlarımız tehlike altında. Onları yetiştirirken tüm tehlikelere karşı uyanık olmalarını sağlamalı ve herhangi bir tehdit altında nasıl bir yol izleyeceklerini öğretmeliyiz. Bugün bununla ilgili pek çok yazı okudum, video izledim. Çocuklarımızı kimseye güvenmeyen insanlar olarak yetiştirmek de doğru değil elbette ancak çocukluklarından itibaren kendilerini koruma içgüdülerini de sağlamalarına yardımcı olmalıyız elimizden geldiğince. Sizinle de  çok faydalı olduğunu düşündüğüm videolardan birini paylaşmak isterim.

Gerçi görülen o ki dolmuşta, yolda, sinemada çocuklara, kadınlara kolaylıkla şiddet uygulayabilecek inanlarla kim bilir kaç kez yanyana oturmuşuzdur. Kendimizi nasıl koruyacağımızı bile tam olarak bilemezken işimizin gerçekten çok zor olduğunu düşünüyorum. Allah tüm yavrularımızı ve bizi bu insanlık dışı varlıklardan korusun.

Bu hafta yaşadıklarımızı, şeker yüklemesi maceramızı ve babyshower için hazırlıklarımızı haftaya paylaşmak üzere.

Özüm Berrakkarasu

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar