SushiCo. Suadiye & Edirne Kırkpınar Lokantası Kadıköy

SUSHICO SUADİYE

ka-090215-6Yine Kadıköy ilçe sınırları içinde olan başka semtlerden bir mekan daha: SushiCo. Gerçi bir süredir Kalamış’ta da var bir şubesi ama şahsen Suadiye’dekini kısmen çarşıya pazara yakınlık itibariyle daha çok tercih ediyoruz. Uzakdoğu Mutfağı seven anneler için favori mekanlardan… Düz ayak restoranda mama sandalyesi tabii ki mevcut. Giriş katı dar sayılmaz ve bebek arabasına yakınınızdaki bir köşede yer bulabilirsiniz. Garsonların ilgisi yerinde. Mekanda çok yüksek ses olmadığı için mızıldayan yavrunuz etraftaki müşteriler arasında biraz sıkıntı yaratabilir ama bu tip durumlarda anne umursamazlığı ve etrafa bakamayacak kadar yoğun olma silahlarını kullanıyoruz elbette. Bizim velet mızıldamadı fakat biz oradayken başka bir masadaki iki bebek bayağı ağladı. Tam yanındaki bekarlar masasının kahrolmuş ifadesi oldukça sinir bozucuydu. Aynı şey bizim başımıza gelseydi, bekar masası benden ağır “anne atarı” yerdi diye düşünüyorum 🙂 Onun haricinde menüde bebeklere uygun meyve, pilav, balık vb. kimi yiyecekler bulunabilir. Biraz daha büyüdükçe çeşitler oldukça artıyor. Sebzeli pilav ve sarımsaklı brokoli favorimiz. Hatta bizimki salatalıklı suşi bile yiyor artık. Tuvalette alt değiştirme masası yok ama alanı yeterli büyüklükte. Biraz yardımla alt değiştirilebilir. Çok zorda kalırsanız yoğun olmayan saatlerde üst kattaki masaları da kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Adres: Bağdat Cd.  No:466/2 Suadiye / İstanbul

Telefon: (216) 372 75 72

E-posta: sushico@sushico.com.tr

Web sitesi: www.sushico.com.tr

[divider]

EDİRNE KIRKPINAR LOKANTASI KADIKÖY ÇARŞI

ka-090215-3Genelde diğer şubelerindeki hizmetini çok beğendiğim için Kadıköy Çarşı’daki Kırkpınar Köftecisine de ne zamandır gitmek istiyordum. Kısmet geçen haftayaymış. Biz gittiğimiz gün tesadüfen hava güzeldi, biz de dışardaki sayılı masalardan birinde oturduk. Bebek arabasını da iptidai bir biçimde masaların arasına sığdırdık. Yalnız baştan söylemekte fayda var ki burası pek bebek dostu sayılmaz, öncelikle self servis. Aman neyse ki dışarıda imdadımıza yetişen (Kendisinin de baba olduğunu tahmin ettiğim) bir çalışan vardı. Sağ olsun bütün isteklerimizi iki etmeden yerine getirdi. Masaya servis aldık kısacası. Yoksa girişte iki üç basamak var, ayrıca oturma salonu yukarıda. Bebek arabasını alt katta bırakıp çıkmanız gerekecek. Mama sandalyeleri var. Köfte ve ciğer bir daha gelinecek cinsten ve köfte çağına gelmiş bebeklere uygun. Bunun yanı sıra yoğurt, çorba gibi birkaç seçenek de sunabilirler. Ayrıca o yemek sonrası gelen şahane çaydan bahsetmeden edemeyeceğim. Sırf çayı için bile tekrar giderim. Tuvalete gitme fırsatımız olmadı ne yazık ki. Dolayısıyla alt değiştirme masası olup olmadığı konusunda bilgi veremiyorum.

Adres: Caferağa Mah. Yasa Cd.  No:26/A Kadıköy / İstanbul

Telefon: (216) 405 17 01

E-posta: info@kirkpinarlokantasi.com.tr

Web sitesi: www.kirkpinarlokantasi.com.tr

[author title=”Zeynep Özdamar” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2014/06/ka_zeynepozgan_foto.jpg”]Evrim Güneş’in annesi. 2003 İTÜ Şehir ve Bölge Planlama, 2006 İTÜ Kentsel Tasarım yüksek lisans mezunu. 2006-2007 yılları arasında Londra’da kalıp kendini aradı. Uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra 2009’da Kültür ve Turizm Bakanlığında uzman olarak görev yapmaya başladı. Halen görevine devam ediyor. 2012 yılından beri Kadıköy’de oturuyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar