Ücretsiz “Bebek işaret Dili ve Doğal İngilizce / 2. Dil Edinimi” Eğitimi & Atölyesi

/GÜNCELLEME : 02.02.2015 15:10

Sevgili Kadıköy Anneleri, an itibariyle eğitim/atölye çalışmamızın kontenjanları dolmuştur. Bu akşam saatine kadar SMS yoluyla teyit almayan üyelerimiz yedek listesinde bulunmaktadır. Etkinlik gününe kadar yer açılması halinde mutlaka telefon yoluyla iletişim kurulacaktır. Yoğun ilginiz için teşekkür ederiz.

Bebeğiniz ağlamak yerine sizinle huzurlu ve mutlu bir iletişim kursun ister misiniz? Bebeğiniz konuşamadığı dönemlerde de çok şey “düşünebilir” ve hayal eder. Neler hayal ediyor diye biraz olsun anlayabilmek ister misiniz? Bebeklerimizin gelişimini/ögrenmesini en iyi nasıl bir ortamda destekleyebiliriz? Ya miniklerimizin ikinci dil öğrenebilmesi?

ka-010215-3Bildiğiniz üzere “Bebek İşaret Dili” konusunda daha önce de Kadıköy Anneleri’ne özel %50 indirimli bir eğitim çalışmasını Baby Sensory ile yaptık ve konu hakkında merak edilenleri eğitimi veren Duygu Pekel Göksel ile geçtiğimiz haftaki röportaj bölümümüzde yer verdik. İlgi alanımıza giren diğer bir konu ise şüphesiz ikinci dil edinimiydi. “Çok Dilli Bebek Yetiştirme Üzerine Notlar” yazımızda bu işin tekniğine de değindik. Yeni yıla girerken de bazı projelerimizden bahsetmiştik.  Bunlar arasında sıralayamadığımız ancak öncelik verdiğimiz konulardan birisi de “ücretsiz” atölyeler düzenlemekti. Bunların ilki için bir süredir çalışma yapmaktaydık ve sonunda gün, tarih, içerik konusunda hazırlığımızı tamamladık.

Anne babaların en çok merak ettiği işaret dili ve ikinci dil öğrenimi konusunda, Kadıköy Anneleri’ne tamamen ÜCRETSİZ olarak sunulacak bir eğitim/atölye çalışması düzenliyoruz. 0-18 aylık bebekler için uygun olan bu eğitime 6 aydan küçük bebeklerin ebeveynleri, bebekleri olmadan da gelebilir. 3-4. ayda dil sunulmaya başlanabilir ancak motor beceri olarak bebekten geri bildirim 6 ay civarında olacaktır.

ka-010215-2Eğitimi verecek olan Dr. Aslıhan Onaran, İletişim Bilimleri ve Eğitim Uzmanı ve aynı zamanda Türk Amerikan Sivili Toplum Lideri. Bu eğitim/atölye çalışmasını, “Bilinçli Ebeveyn & Mutlu Çocuk Platformu” olma hedefiyle 15 Şubat’ta resmi açılışının yapılacağı; aktivite ve atölyelerinin ise Mart ayında başlayacağı Biz Platform @Moda’da düzenleyeceğiz. Tabi yalnızca Moda değil, tüm Kadıköy çevresinden ilgili anneleri, babaları ve bebekleri bekliyoruz 🙂 Oğlum Rüzgar ve eşim Korayla daha önce birlikte katıldığımız “Bebek İşaret Dili” eğitimi çok verimli geçmişti, hamilelikten itibaren de çift dilli eğitimle ilgili araştırmalar da yapıyorduk. Bu konuyla ilgisi olan ailelerle 7 Şubat’ta görüşmek dileğiyle! Kayıt olmak isteyen ve kontenjan limiti olacak bu eğitim/atölye çalışmasında anne babaların rahat etmesi için sandalye; bebekler için oynayabilecekleri bir alan ve emziren anneler için de odamız mevcut. 

[divider]

Ne?

Kadıköy Annelerine Özel Tamamen Ücretsiz Eğitim/Atölye Çalışması

Ne Hakkında?

“Bebek işaret Dili ve Doğal İngilizce / 2. Dil Edinimi

Yaş Aralığı Nedir?

0-18 aylık bebekler için uygundur. 6 aydan küçük bebeklerin ebeveynleri bebekleri olmadan da gelebilir. 3-4. ayda dil sunulmaya başlanabilir ancak motor beceri olarak bebekten geri bildirim 6 ay civarında olacaktır.

Kimler Katılabilir?

Anneler, babalar, bebekler, bakıcılar, anneanneler, babaanneler, teyzeler dedeler 🙂

Ne Zaman?

07 Şubat Cumartesi / 14:00 – 15:30 arası

Nerede?

Biz Platform @Moda

Şair Latifi Sokak, Latif Palas Apt, No: 3, Moda-Kadıköy (Moda İlkokulu karşısı)

Eğitimi Kim Verecek?

İletişim Bilimleri ve Eğitim Uzmanı & Türk Amerikan Sivil Toplum Lideri, Dr. Aslıhan Onaran

Kayıt Gerekli mi? 

Lütfen dronaran@gmail.com adresine kişi sayısını ve iletişim bilgilerinizi iletiniz. SMS ile teyit yapılacaktır. Mutlaka kayıt yaptırınız, etkinliğimiz kontenjan dahilindedir.

[divider]

Biz Platform @Moda

Biz Platform @Moda, tüm ebeveynlere ve çocuklara açık bir öğrenme, yabancı dili doğal yoldan edinme ve bir nevi “topraklanma” oluşumu olarak faaliyetlerine başladı. Bilinçli ebeveynlerin mutlu çocuklar yetiştirdiğine inanan iki anne tarafından kurulan mekan, bu konulara gönül veren herkesi kucaklamayı, onlara dokunmayı hedefliyor.

Biz Platform @Moda’nın hikayesi, biri uzun yıllar Amerika’da, diğeri ise uzun yıllar Avusturya’da yaşamış iki “doğal” annenin hayallerinin, doğru zamanda ve doğru yerde kesişmesiyle başlıyor. “Bilinçli Ebeveyn & Mutlu Çocuk Platformu” olarak tanımladıkları Biz Platform @Moda’yı hayata geçiren Ceren “Miss Bebek” ile Aslıhan Tokgöz Onaran’ın  her ikisi de çok kısa bir süre önce Türkiye’ye kesin dönüş yapmış. Her iki anne de iki dilli yetişen ikişer erkek çocuğuna sahip. En önemlisi, pozitif ve doğal ebeveynlik,oyun odaklı öğrenme ve zen/dengede yaşam felsefeleri birbirine çok benziyor. Şimdi ise kendi bilgi birikimlerini ve deneyimlerini Biz Platform @Moda’da bir araya getirerek, tüm ailelerle paylaşıyorlar.

Dr. Aslıhan Tokgöz Onaran kimdir?

Uluslararası bir Akademisyen-Yazar, İletişim Bilimleri, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları ve Yabancı Dil Eğitimi Uzmanı ve Türk Amerikan sivil toplum lideridir. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde, 2 yüksek lisans ve doktorasını ABD’de tamamlamıştır. Ayrıca, Harvard Üniversitesi ve UC Berkeley’den pozitif psikoloji üzerine sertifikaları ve uluslararası ansikopedilerde yayınları vardır.

ABD’de bulunan Yale, Brown, Clark ve Chicago Üniversitelerinde uzman olarak seminerler vermiş, Türk Amerikan toplumunda ise çift dilli çocuk yetiştirme ve etnik kültürler arası hoşgörü, konusunda pekçok ilke öncülük etmiş,  çocuk ve sanat festivalleri organize ederek ABD’nin Rhode Island eyaletinde Türk dili, kültürü ve edebiyatının tanınmasında, çocukların çift dilli (bilingual) yetişmesinde önemli adımlar atılmasını sağlamıştır. Amerikan kütüphanelerindeki ilk İngilizce-Türkçe hikaye saatlerini başlatmış ve ilk Türkçe çocuk kitabı koleksiyonunun Rhode Island eyaleti halk kütüphanesine dahil edilmesini sağlamıştır. Ayrıca yine Rhode Island’da halka açık ilk Türkçe dil kursunu  kurmuş, halen başkanlığını yaptığı Türk Amerikan Derneği vasıtası ile bu dil programını yönetmektedir.

15 yıl boyunca Amerika’da akademisyen ve sivil toplum lideri olarak aktif görev almıştır.  Amerika’da bulunduğu süre içerisinde, Brown Üniversitesi’ndeki tam burslu doktora çalışmaları sonunda Amerika’da “en başarılı tez çalışması” adaylığına hak kazanmıştır. Akademisyenlik doneminde, oğulları Berk (7) ve Can (2) doğal doğum ile dünyaya gelmiş, çiftdilli ebeveynlik serüveni sayesinde iletişim alanındaki birikimine bebek işaret dili çalışmalarını eklemistir.   Onaran ayrıca, Amerika’dan üstün başarı sertifikasına sahip bir Yoga-Meditasyon Eğitmeni ve Uluslararası Doğal Ebeveynlik Kurumu’ndan akredite ilk bilingual Türkiye “Ülke Lideri” adayıdır.  Aynı zamanda, “Back2Turkey!” isimli Amerika’dan Türkiye’ye geri dönenler için ilk bilingual sosyal destek e-platformunun kurucusudur.

Dr. Onaran, tüm tecrübe ve birikimini harmanlayarak, 2014 sonbaharında ailesi ile Türkiye’ye geri dönmüş, bir sosyal bilinç insiyatifi olarak hayalini kurduğu ZenWorld International‘i hayata geçirmiştir. ZenWorld bünyesinde ve Biz Platform @Moda ile işbirliği içinde ebeveynlik eğitimleri, Bebek İşaret Dili atölyeleri, ve İngilizce-Türkçe (bilingual/doğal İngilizce) çocuk seansları sunmaktadır.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar