30. Hafta: “Baby Shower!”

Merhabalar Hepinize,

ka-020315-2Kızım daha doğmadan ilk partisini verdi bile 🙂 Bizi bekleyen uykusuz gecelerden, rahat rahat kimselele görüşememelerden önce hem çok ağırlaşmadan hem de bana da moral olsun diye Amerika’lardan ithal BabyShower Partimizi yaptık bu hafta. Yapsam mı yapmasam mı o kadar enerjim var mı diye düşünürken ya herru ya merru dedim hemen gün belirleyip yanımda görmek istediğim arkadaşlarımı davet ettim. Artık kaçış yoktu ve hazırlık yapmak şart oldu.

Bu tarz partiler için genelde organizasyon şirketleri ile çalışılıyor ve dış mekanlar tercih ediliyor. Benim partim için seçilen mekan Baba evi, organizatörlerim ise canım annem ve eşimdi 🙂 Partilerin olmazsa olmazı süslemeler, balonlar için önce Eminönü’ne gittik, çok da içime sinmedi zaten herşeyin pembe rengi tükenmişti. Hatta dolap için askılık bakmak için uğradığımız Havuzluhan’da mavi ve mordan başka renk kalmamıştı. Sanırım kız bebek patlaması var bu sene 🙂

Sonra eşimle Partisepeti’nden gönlüme göre süsleri bulabildim, ama şu balonları şişirmek neden bu kadar pahalı gerçekten anlamış değilim. Partiden birgün önce eşimle gidip kızımız için annemlerin salonunu beraber süsledik, masamızı hazırladık. Anneciğim tüm yiyecekleri hazırladı , kayınvalidem, kardeşim Merve, Jale Teyzem de katkıda bulundu sağolsunlar 🙂 Hepinizin ellerine sağlık.

ka-020315-3Parti için öncelikle bir konsept belirledim, oldum olası kuş konseptli şeylere bayılırım eh ailemize de ‘Minik Bir Kuş Geliyor’  diyerek hemen pasta ve cupcakeler için arayışa girdim. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri sosyal medyada beğendiğim bebek ve hazırlıklarına dair ne varsa dosyalıyorum ve pastam için instagramdan ulaştığım @elifinlezzetevi‘ni seçtim. Elif Hanım hem lezzet hem görsel olarak çok içime sinen ve fotoğrafını da paylaştığım pastayı yaptı. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. O günün hatırası olsun diye ise; yaptıklarını uzun zamandan beri görüp çok beğendiğim @defneağaci’nı seçtim dağıtacağımız hediyeler için. Çok kısa bir sürede rengarenk minik kuşları hazırlayıp, beni de unutmayarak  bir de hediyesiyle birlikte Antalya’dan ulaştırdı, tekrar teşekkürler.

Ama bir sorun vardı ‘Ben ne giyeceğim?’ Hamilelere özel günlerde giymeleri için koleksiyon hazırlayan yok mu koskoca İstanbul’da. Hepsi çok zevksiz mürebbiye elbiseleri, vakit olsa diktirmek en iyi yol bence. Koca bir gün gezdim ama ancak hamileler için değil de büyük beden satan bir markadan bulabildim elbisemi. Bir daha da o elbiseye giyemem herhalde, ikinci bebeği düşünmediğimiz sürece 🙂

ka-020315-4Partimize renk katsın diye birkaç yarışma hazırladım. İlk yarışma; en kısa sürede harflere göre bebek eşyaları listesini tamamlamak, ikincisi bebek fiziksel özelliklerini kimden alsın? (Hepsine anneden alsın diyen iyi niyetli tatlı arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim 🙂 Sonuncusu da göbeğimin kaç cm olduğuydu? Kazananlara minik birer hediyemiz de oldu tabii. Ayrıca henüz kızımıza bir isim bulamadığımız için ‘Kızımızın Adı Ne Olsun’ yazan kartlar dağıttım, herkesten en az üç öneri istedim, umarım işe yarar yoksa bu gidişle kızımız adını kendisi koyacak 🙂 Tüm bu yarışma kartları için hazırlıkta yarım eden Sevgili Sezen’e de çok teşekkür ederim 🙂 Kartların görsellerini de fikir olsun diye paylaşıyorum 🙂

Limonata kadehlerimizin üzerindeki etiket ve Özüm’s BabyShower Party yazan boardumuz için grafiker arkadaşım Sevgili Berhan’a, @bsraaumit‘in hazırladığı güzel kurabiyeler için tatlı eltim Pelin’e ve en sevdiğim arkadaşlarımdan harika bir gözü ve sanatçı kişiliği olduğunu düşündüğüm özel gün ve düğün fotoğrafçısı Senem’e @senemperkphotography çok teşekkür ederim.

ka-020315-510 günden az bir sürede hepsi tamamlandı çok şükür. Benim için çok güzel bir gün oldu, özel durumlarından dolayı gelemeyen birkaç arkadaşım dışında tüm sevdiklerim yanımdaydı. En büyük teşekkür güler yüzleri, kocaman yürekleri ve iyi dilekleriyle bana moral, destek veren arkadaşlarıma  ve canım aileme tabii ki. Birbirinden güzel hediyeleriniz için ise ayrıca teşekkür ederiz. Kızımı da beni de çok mutlu ettiniz.

İnşallah kızımızı Nisan sonu Mayıs başı gibi kucağımıza alacağız. Sağlık ve mutlulukla gelsin. Sayenizde kocaman ve sevgi dolu bir aileye geleceği kesin.

Bu cumartesi doktor randevumuz var bakalım bizim kızçe ne durumda?

Hepinize sevgiler bizden 🙂

Özüm Berrakkarasu

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar