31. Hafta: “Yenidoğan Bebek Bakımı ve Bebek Alışverişi Eğitimi”

Herkese Merhabalar,

ka-070315-2Bu hafta işyerinden ikiz oğlanların annesi arkadaşım ve eşlerimizle “Yenidoğan Bebek Bakımı ve Bebek Alışverişi Eğitimi”ne gittik. Eğitim içeriğinde doğum sonrası karşılaşabileceğimiz muhtemel durumlar karşısında yapılması gerekenler, evdeki ilk günlere alışma süreci, eşlerimizle bebek bakımını paylaşma süreci , bebeğin ilk 48 saati, yenidoğan sarılığı, göbek bakımı, altının değiştirilmesi, yıkanması, masajı, giydirilmesi, gazının çıkartılması, sakinleştirilmesi, rutininin oluşturulması gibi oldukça derin konulara değindik. Bütün bunların haricinde, hangi ürünlerin kullanımının konforlu, hangilerinin gereksiz olduğu konusunda yönlendirmeler aldık. Oldukça verimli bir eğitimin sonunda, tüm katılımcılar gayet tatmin olmuş ve mutlu bir şekilde ayrıldı, bu vesileyle Atölye Marga ve Esra Ertuğrul’a tekrar teşekkür ederiz, emeklerine sağlık.

Aynı zamanda geçen hafta sizlerle paylaşmıştım kuzenimin bebeği olacağını, 1 Mart Pazar günü minik Altay’ımız dünyaya geldi çok şükür. 3.750 gr ve 53 cm olarak, tamamıyla doğal-normal ve bir o kadar da uzun bir sürede, evde ve doğum havuzunda doğdu, detayları henüz alamadım, ancak şömine başında, sıcacık bir odada, göbek bağını 1 gün boyunca annesinden koparmadan dünyaya geldiğini biliyorum şimdilik. Sağlıklı ve mutlu bir bebek olsun inşallah!

2 gün önce de yeni doktorumuzla tanıştık, daha önceki doktorumdan da memnundum ama sanki yeni doktorumu bir tık daha beğendim. Kendisi Florence Nightingale doktorlarından, Doç. Dr. Faruk Abike: “31 haftaya kadar neredeydiniz be kardeşim!” muamelesi yapmadı hiç, yaklaşık 1 saat boyunca aklımıza gelebilecek tüm soruları yanıtladı, hem de biz sormadan. Eşimin de benim de içimiz bir nebze olsun rahatladı, güven duyduk kendisine. Muayene sonrasında bebeğimiz hafif topluymuş, bu şekilde giderse, benim de istediğim gibi sezaryen olurmuş. Geçmiş haftalarda yaşadığım şeker yeniden hortlamış olabilirmiş, bu sebeple yeniden diyete başladım, son 7-8 hafta ne kadar sağlıklı beslensem kardır. Bu arada bebeğimiz ayakta duruyormuş, bize göre gayet düz, bebeklere göre ters yani bu arada yüzünü hiç göremedik, artık 15 gün sonra 1 muayenemiz daha var, kısmetse o zaman göreceğiz.

Bizden bu haftalık bu kadar, sevgiler…

Gülüm Aktaş

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar