23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

ka-220415-2Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Şimdiden çocuklarımızın bu anlamlı günü kutlu olsun. Bu özel gün için birçok kurum ve kuruluş farklı etkinlikler yapıyor. Peki, siz nasıl kutlayacaksınız? Biz İdacığımla tatil günün keyfini çıkaracağız. Sokak köpeklerimiz Zoro, Bonbon ve Maske ile Moda’da yürüyüş yapıp yeni gelen kırlangıçların bahar şarkılarını dinleyeceğiz. Açan erguvan ağaçlarının altından denizi seyredip geçen ada vapurlarına el sallayacağız. Parkta önce sallanıp sonra kumdan kediler yapacağız. Hele bir de güneş açarsa kendimizi çimlere atacağız. Çimlere oturup şarkılar söyleyip parmak oyunları oynayacağız. Belki yanımızda getirdiğimiz bir kitabı okuruz. Belki de sadece şakalaşır, konuşuruz. Acaba yanımıza hangi kitabımızı alsak? Haydi, gelin sizinle birlikte ilk kitaplığımızın raflarına bir bakalım. Bu haftaya kadar sizlerle paylaştığımız kitapların bir listesini yapalım. Böylece kitap seçmemiz daha kolay olacak.

ka-220415-4Rafımızın ilk sırasında Ferit Avcı’nın “Kırmızı Fili Gördünüz mü?” ve “Benim Minik Kırmızı Balığım” adlı kitapları yer alıyor. İdacığım özellikle “Kırmızı Fili Gördünüz mü?“ kitabını çok seviyor. İkinci sırada ise yine İda’nın favorilerinden “Oynamıyorum İşte!” yer alıyor. Ann Bonwill ve Simon Rickerty imzalı Uçan Fil Yayınları’ndan çıkan bu kitabı İda o kadar çok sevdi ki serinin diğer bir kitabı olan “Beni Taklit Etme!”yi de alıp okumaya başladık. İda çok haklı; Su aygırı Hügo ve küçük arkadaşı Kuş Bella o kadar sevimli ki. Seza Kutlar Aksoy ve Serap Deliorman tarafından hazırlanan Tüdem tarafından yayınlanan “Yolculuk” adlı kitap da İda’nın en sevdiklerinden. Neredeyse her gün okuyoruz. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan “Korkak Kahraman”, “Cesur Fırfır ve Gofret İle Babası ise kitaplığımızın muhteşem üç kitabı. İda üçünü de çok seviyor ama en sevdiği Armadilo Topak’ın kahramanı olduğu “Korkak Kahraman”. Bu kitabın iki farklı basımı var. İlk basımında Armadillo’nun adı Arni olarak geçiyor. Arkadaşlarının adları ve timsahın adı da farklı. Ama bunun hiçbir önemi yok.  Kitap, özgün resimleri ve macera dolu hikâyesi ile çok eğlenceli.

ka-220415-3Bir başka eğlenceli kitabımız ise Rob Scotton tarafından yazılan ve resimlenen, Mandolin Yayınları’ndan çıkan “Koyun Russell.  Defalarca okumama rağmen ben bile sıkılmadım. Bu sevimli koyunu öylesine sevdik ki diğer kitabı “Koyun Russell ve Kayıp Hazine”yi de edindik. Siz de alın, okuyun çok seveceksiniz. İda,  “Üç Kedi Bir Dilek”  adlı kitabı okurken önceleri kitabın yarısında sıkılıyordu. Sanırım kitap ona biraz uzun geliyordu. Ancak bir yaşını doldurduğundan beri dikkati arttı. Şimdilerde Pati, Piti ve Pus’un sevgi dolu hikayesini sonuna kadar dinliyor. Ayla Çınaroğlu ve Murat Delioğlu tarafından hazırlanan, Uçan Balık Yayınları tarafından sunulan” “Peynirli Börek adlı kitaptaki Tembel Fare Tini bize raftan göz kırpıyor. Belliki tembelliğine rağmen çok sıkılmış. Uzun süredir onu okumuyoruz. Bu tatilde Fare Tini ile tekrar buluşabiliriz. İda gibi Tini ile arkadaş olanlara serinin diğer kitapları olan “Yaşasın, Kar Yağıyor!”, “İlkbaharın Sesi”, “Okuldan Dönerken”, “Piknik Yapıyoruz”, “Resim Dersi” ve “Kütüphane Yolunda” önerilebilir.

İlk kitaplığımda yazdığım “Uyku Ağacı”, Akkuzu Karakuzu ve Doğum Günü Hediyesi adlı kitapları henüz okumadım oğluma. Sizler okuduysanız bizimle yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Nice güzel bayramlara, sevgiyle ve umutla,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar