34. Hafta: “Bilmemek Her Zaman İyidir”

Merhabalar,

Yazılarımı takip edenler bilir nasıl bekledim ben bu günleri. Bir an evvel doğum zamanı gelsin diye dua ettim, sabırlar diledim. Çok yaklaştık mutlu sona, bu sefer de tarifsiz heyecanlar içindeyim 🙂 Duygularım çok inişli çıkışlı, bir çok mutluyum, neşeliyim, bir hüzünlü, efkarlı. Her boş kaldığım anda doğum anını, hastane odasını, eve dönüşümüzü hayal edip duruyorum. Duygularım teyakkuzda anlayacağınız. Herkes çok normal olduğunu söylüyor, ben de biliyorum, kimse inanmayacak ama galiba hamileliği sevdim, şimdi de biraz daha uzasa mı diyorum?

Artık haftada bir olacak doktor ziyaretlerimiz. İlk kez NST ‘ye bağlanacağım. Bebeğin kalp atışları, kasılmaları, kısaca bebeğin iyilik halinin saptanması için kullanılıyor zaten bilen gayet iyi biliyor. Doktorum nasıl doğum istediğimi sorduğunda baştan beri çok istediğim için epidural normal dedim. Bebek tam olarak aşağı inmez ve 4 cm açılma olmazsa epidural yapmıyorum dedi. Doğal doğumla ilgili hikayeleri dinlemememi, kötü tecrübeleri okumamı söyledi.

Kendisinin iki oğlu olduğunu biliyorum. Şeytan dürttü “Siz nasıl doğum yaptınız?” dedim. “Ben tüm olabilecekleri bildiğim için sezaryenle yaptım, bu hastanedeki tüm kadın doğumcular öyle” dedi. Şimdi bu bana söylenecek laf mı Allah aşkına? Bilmemek her zaman iyidir” diye noktaladı. O kadar kurslara gitmişim, eğitimler almışım kendimi hazırlamışım, oldu mu bu şimdi? Aramızda geçen bu diyaloğu nasıl değerlendirmem gerekiyor bilemedim. Doktorumu seviyorum, güveniyorum ama açıkçası bu son görüşmemizde ne düşünmem gerektiğini kestiremedim.

Biraz canım sıkıldı ama eşim gayet soğukkanlı ve destekleyici sözleriyle rahatlattı beni. O gün  bugündür tüm şartların oluşması ve epidural normal doğum yapmak için dua ediyorum. Hazırlıklarımız tamam, bu hafta hastane için bavulumuzu da hazırlarım artık. Kapı süsü, anı defteri, tatlı görümcem İrem’in hediye ettiği süslü anne tacı, bebek saç bandı, gecelik, pijama takımlarım da hazır. Ben öyle hastane odası süsleme işlerini pek istemediğime karar verdim. Kızım zaten odamızı aydınlatacak ama fotoğraf ve video çekimi olmadan olmaz tabii.

Bizden bu haftalık bu kadar, sevgiler:)

Özüm Berrakkarasu

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar