Uyku Cinleri

Şimdi bu bizim Mete Kuş doğuştan uyku eğitimli doğdu. Dünyaya teşrif edişinin ilk üç ayında akşam sekiz sabah sekiz uyudu. Ara sıra uyandırmak zorunda kaldım emzirmek için. Çok sıkılıp ne kadar dizi varsa izledim. Ama bu söylediklerime hemen içlenmeyin n’olur! Çünkü gel zaman git zaman ben de aranıza katıldım saygıdeğer anneler!!! Çocuk bir uyandı tam uyandı üç ayın sonunda: Gözlerim mor saçlarım dağılmış dilimde bilimum şarkı kollarımda yüz kilo limon yemiş kadar ayık oğlan… geceler, bitmek bilmez geceler…

IMG_2372Tam diyorsun ki oturdu bu düzen artık, bir şey oluveriyor. Uyku cinleri sizi duyuyor ve türlü oyunlara başlıyor. Vereyim diş sancısı çocuğa bakalım böyle rahat rahat akşam yemeği yiyebilecekler mi? Al diyor bir tutam bas bariton köpek sesi, kargonun amansız gelişi, biraz da ha uyandı ha uyanacak anne gerginliği oldu size kırk yarasa gücünde uykusuzluk yemeği..

Yani böyle eğlenceli anlatmazsam çekilir dert değil bebeğin vaktinde uyumaması, mazur görün…Uyku eğitimi vermeyişimin lafları başka yazıya kalsın da ben şimdi bu buhran hallerimde dilime doladığım canım şarkılarımı yazayım:

1. Goran Bregoviç – Ederlezi

1. Vashti Bunyan – Train Song

3. Elliott Smith – Between the Bars

4. Tom Waits – Green Grass (…ama Tom Waits versiyonunu değil şu iki kız vardı hani tatlı tatlı söyleyen onların ki)

5. Black – Wonderful Life

6. Kansas Dust in the Wind

7. Oya & Bora – Bana Bir Masal Anlat Baba (…tabii ki yani en içli içli bunu söylüyorum ben)

8. Kiirtan, Mantra Music – Baba nam kevalam (Anne bebek yogası hocamız Sima’nın katkılarıyla)

9. Summertime (Cem Adrian kıvamında kaç bin tondan söylüyorum gittiği yere kadar)

10. Kendi uydurduğum şarkıları es geçemem bir tanesini örnek veriyorum ezgisi size kalmış 🙂

Akşam olunca, Daireyi çizince, Beyaza boyayınca

Ay doğuyor…

Ay doğuyor…

Uykumuz geliyor…

Uykumuz gelince, Çocuklar,

Ee yapıyor…

Ee yapıyor…

Sevgiler, iyi uykular.

[author title=”Ayşegül Denktaş” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2014/06/ka_foto_aysegul.jpg”]Mete’nin annesi. 2008 yılında Ege Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Ardından Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim yüksek lisans programına katıldı. Kadıköy Moda’ya taşınması ile birlikte hayatı tamamen farklı bir yöne çevrildi. 2011 yılında Nefess Yoga yoga stüdyosunu kurdu – 2012 de evlendi – 2013’te anne oldu. 2015 yılında anne bebek yogası, 2016 yılında tao-vinyasa eğitmeni oldu. Şimdilerde Mete, Nefess ve meditasyon üçleminde mutlu ve huzurlu. Yazılarını yayımladığı kişisel bloguna buradan göz atabilirsiniz.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar