Silk’n Silhouette ile #EvimdeGüzellik Maratonu Hafta 4: Selülit Tipleri

ka-15-05-2015-logoYaz sıcakları iyice kendini gösterdi, Silk’n ile yaşadığım deneyim ve tedavi, tarihleri kesinleşmiş yaz tatilimiz konusunda beni oldukça motive ediyor… Ciltteki sıkılaşma ve düzelme gözle görülebilir hale geldi. Bu arada anlamadan Silk’n Silhouette ile #EvimdeGüzellik maratonunda 4. haftaya girdim bile! Algıda seçicilik olsa gerek, kendimi sağda solda gözüme çarpan güzellik, bakım ve selülit hakkında yazıları okurken buluyorum. Mesela selülitin de tipleri varmış. Sizinki hangi tipte merak ediyorsanız aşağıda kısa bir açıklama bulabilirsiniz.

Sizin selülitiniz hangi tip?
Malumunuz, selülit hemen hemen her kadını bir dereceye kadar etkiler, üstelik en genç ve en formda olanlarımızı bile… Burada selülit tiplerini ikiye ayırmak gerekiyormuş.

1-Sert Selülit: Yoğun yapıdadır ve kasa daha yakındır. Atletik yapılı insanlarda daha çok rastlanır ve çıplak gözle görmek zordur. Sanırım bende ağırlıklı bu tip selülitler var.

2-Yumuşak Selülit: Kasa tutunmaz ve bağ dokusu ile deri arasında bulunur. Bu nedenle yumrulu bir görüntü oluşturur. Daha yaygındır ve cilt yüzüne daha yakın olduğu için tedavisi kolaydır. Bunlar da hamileliğin ilk 3 ayında oluşmuş ve doğumdan sonra zirve yapmış tipler diye düşünüyorum. Neyse ki kilo vermeyle büyük ölçüde azaldılar.

ka-27-05-02Peki Selülit Programı Boyunca Bunları Denemeye Ne Dersiniz?
İlk haftaki yazıdan itibaren programa yardımcı beslenmeden, hayat şeklinde değişikliğe motive edici önerileri de yazıyorum biliyorsunuz. Bu haftaki listemiz biraz daha uzun. Umarım işinize yarar.

Yumurta: Yağ yakar, kas yapımına yardımcı olur, zengin protein kaynağıdır, tok tutar. Maalesef kendimi bildim bileli yumurta yiyemiyorum :/.

Mate Çayı: İçeriğindeki kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissi verir.

Dekorasyon: Evinizin dekorasyonunu değiştirin, yenilik size ve bedeninize iyi gelecek. 16 aylık oğlum sayesinde bu değişiklik hissini an be an yalıyoruz zaten 🙂

Kinoa: Protein bakımından zengindir, yüksek oranda lif içerir. Kan şekerinizi dengeler ve tok tutar. Bu aralar kısırından, pastasına ilginç tariflerde görür olduk. Migros’ta da satılıyor ancak henüz alıp denemeye cesaret edemedim açıkçası. Siteye katkıda bulunan isimlerden Sevgiyle Tarifler blogunun sahibesi Sevgili Özlem’in de birbirinden lezzetli kinoalı tarifler bölümü var. Denemek isteyenler buyursunlar.

Tarçın Çayı:  Yağ yakımını artırır, iştahı bastırır ve kolesterolü dengeler.

Merdiven:  Bugün fazladan merdiven kullanmaya ne dersiniz? Bakalım kaç basamak inip çıkacaksınız.

Zamanın olumsuz etkilerine karşı Silk’n Silhouette

Birçok kadın cildinin yaşlanmasından ve selülit oluşumundan dolayı kendini rahatsız hisseder. Kremler genelde pek
ka-27-05-01etkili olmaz. En azından şimdiye kadar olanını görmedim. Ayrıca plastik cerrahi birçok kişi için oldukça pahalıdır. Peki o zaman pes etmek mi gerekir? Silk’n Silhouette ile artık çözüm elinizde! Silk’n Silhouette ile hem selülit oluşumunu azaltabilir hem de cildinizin elastikiyet kazanmasını sağlayabilirsiniz. #EvimdeGüzellik maratonum hakkında Sık Sorular Sorular‘a cevaplar niteliğinde daha önce sizin için bir liste hazırlamıştım. Buradan okuyabilirsiniz.

Geçen hafta, ilan ettiğimiz ilk yarışmamızın sonucunu ürünü biz meleklere hediye gönderen Tavsiye Kanalı bu hafta açıkladı. Yarışmayı kazanan Melek, twitter üzerinden paylaşımlarıyla @Fullbeautys oldu. Biz de paylaşımlarımızla kampanyayı dışarıdan izleyen ve Silk’n Silhouette’i deneyimlemeye başlayan meleklere ışık tutmaya çalışıyoruz.

Son olarak yine Silk’n Silhouette kullanım videosunu paylaşıyorum:

Güç sizinle olsun, paylaşımlarımız dileriz ki kampanyaya ışık tutsun.

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar