Tarçın Events Anne-Çocuk Etkinliği


ka-13-05-2015-ruzgar
Taaa 4 Şubat’ta almıştım “Tarçın Events Anne-Çocuk Etkinliği” davet e-postasını. Tarçın Event’s sahibesi Sevgili Fatma Hanım “12 Nisan 2015 Pazar günü kızım Zeynep Dila’nın 5. doğum gününü siz sevgili arkadaşlarımla birlikte kutlamak istiyorum.” diyordu. İlk defa sponsorlu bir etkinliğe katılacaktım ve neredeyse her iki haftada bir gelen bilgilendirme e-postalarından gerçekten titizlikle hazırlanmış bir organizasyon olduğunu anladım. Rüzgar henüz çok küçük olduğundan ileri bir tarihli etkinlikler için konfirme vermekten kaçınsam da methini çok duyduğum bu anne-çocuk ve tabi doğum günü partisini kaçırmak istemedim. Biraz geç kalsakka-13-05-2015-fatmaasli da iyi ki gitmişiz! Program oldukça keyif vericiydi özellike yaşça büyük çocuklar için(Rüzgar zaten orada bulunduğumuz sürece uyudu). Tiyatro gösterisi, yarışmalar, boyama ve kitap oyunları, müzik eşliğinde dans, film gösterisi… Amatör çocuk eğlence ekibi  Palyaço Kardeşler çocuklarla tek tek ilgilendiler.ka-13-05-2015-cerceve

“Tarçın Events Anne-Çocuk Etkinliği” ve “Zeynep Dila 5 Yaşında” doğum günü partisi aslında normal doğum günlerinden çok farklıydı. Neden mi? Çünkü çocuklar onlara özel olarak ayrılmış alanda günün keyfini sürerken bizler de anneler için uzmanlarca hazırlanmış oldukça bilgilendirici programı takip ettik.

  • Klinik Psikolog Mine HasırcıAnnelikte Farkındalığın Önemi” hakkında bize taktikler verdi. Aslındaka-13-05-2015-serap zaman zaman öfkemizi, hayalkırıklığımızı, üzüntümüzü çocuğa, eşimize, çevremize vs. yansıtabileceğimizi anlamamızı sağladı. Yürürken bile adımımızı, etrafımızdaki nesneleri, detayları görüp farketmenin 1 hafta kadar kısa bir sürede bile hayatımızda ne büyük farklar yaratacağını anlattı. Farkındalık gerçekten çok önemli her türlü konuda, çocuklarımıza da bu özelliği kazandırabilirsek ne mutlu bize. Denemesi bu kadar kolay bir şeyin yarattığı etkinin önemi üzerinde durdu. İmkanlar yeterli olmadığı için seyredemediğimiz ama konuşmasında değindiği videolar için: (Videonun altındaki cc kısmınaka-13-05-2015-serpil basarsanız Türkçe altyazıları ile seyredebilirsiniz)
    Farkındalık ve Ebeveynlik – Mary Ann Christie Burnside @TEDxWaldenPond
    Pazartesi Farkındalığı – Çocuklarınız Kuralları Yıktığında
  • Çocuklarımız ve onların en büyük sorunlarından biri de tabi ki beslenme. Sağlıklı beslenme konusundaka-13-05-2015-annemasa Aydınlı Diyetisyen Güneş Aksüs ile “Çocuğum ve Yemek” konulu bir sohbet ettik. Brokoli sevmeyen var mı? diye de sordu bize(Rüzgar bayılır!) ve çekilişle 20 şanslı arkadaşımıza Ege usulü beslenmeye göz kırpan “Güneş’le Kaçamak Diyeti” isimli imzalı kitabından hediye etti.
  • Uzman Psikolog Öykü Büyükdere ise “Pozitif Psikoloji ve Çocuk Yetiştirme” hakkında bilgiler verdi.

ka-13-05-2015-serpil2Dedim ya bu ilk sponsorlu organizasyona katılışım, biz Rüzgar’la bebek arabasıyla Kadıköy’den çıktık yola, sırasıylaka-13-05-2015-biricik
Kabataş motoru-füniküler Taksim, oradan yürü ve otele ulaş. E kilolarca(en az 20 kg vardı) ağırlıktaki hediyeleri nasıl eve götürecektim? Anneler öylesine tatlıydılar ki, bizi eve bırakmak için teklifte bulundular, hepsine ayrı ayrı teşekkürler! Sonunda Biricik Dünyam sahibesi Sevgili Biricik ile düştük yollara. Yardım severliği, güler yüzü, samimiyetiyle ile çok başka bir insan. Oğlu Demir de Rüzgar’a ağabeylik yaptı, maşallah çok akıllı, tatlı çocuk. Bizi Söğütlüçeşme’ye attıktan sonra artık güvenli sulardaydık ancak yolda bizi poşetlerle görenler şaşkınlıkla dönüp bakıyordu 🙂 Partide Mavinin Güncesi sahibesi Sevgili Aylin ile tanışma fırsatı buldum, kendisiyle hatta daha sonra röportaj da yaptığımız Sevgili Müzisyen Anne Ahu’nun kurucusu olduğu Moms Night Out Tr Nisan bowling turnuvasında(ehem ehem 100 puan ile 1. olduğum ve kupa kazandığım doğrudur) yan yana oturduk, o da çok tatlı bir insan. İkisinin de işine çok saygı duyuyorum. Daha önce Tavsiye Evi’nde tanıştığım Sütlü Mutfak sahibesi Sevgili Özlem ve Beyhan’ın Mutfağı sahibesi Sevgili Beyhan ile de görüştük. Birlikte Kadıköy Anneleri’ne özel çalışmalar yaptığımız Batuşka Hayat sahibesi ka-13-05-2015-beyhanSevgili Burcu da davetliler arasındaymış. Güzel tesadüflerle tekrar tekrar “İyi ki gelmişim” dedim.

Sosyal sorumluluk yanı da olan bir organizasyondu bu tabi. Sevgili arkadaşım Serpil, kurucusu olduğu Tots and More markası ile bizler için harika bir bağışta bulunmuş. Aynı zamanda konuşmacılardan biriydi. Organik kumaşların önemi üzerinde durdu ve bize masum sandığımız pamuğun bile bazen ne kadar zararlı olabileceğini anlattı. Canım arkadaşım gerçekten işini en iyi şekilde yapıyor ve aynı zamanda herkesi düşünüyor. Seni ve kızını görmek çok güzeldi! Bu arada 16 aylık olum Rüzgar aylardır bir totsandmore bebeği, kehribar diş kolyesiyle köpek dişlerini en sakin şekilde karşılıyoruz. Bununla ilgili görüşlerimi güzel bir röportajda toparlayıp yakında yayınlayacağım! Konuşmasında yine kehribar kolyelerin etkilerini, bebeklerin diş ağrısını, sıkıntılarını yok eden bu kolyeye neden diş kolyesi dendiğini, annelerin de sıkıntılarını, streslerini azalttığını anlattı. Turist çocukların boynunda sık sık gördüğümüz bu kolyenin ne olduğunu anlamamızı sağladı. Ayrıca bizim için Lösev in minik kalplerine bağışta bulunmuş, lösemili anneler tarafından organik kumaştan yapılmış erkek ve kız bir bez bebekler deka-13-05-2015-batuska sahiplerinin oldu. Kendisi de bir Kadıköy Annesi olan Seraptan sahibesi Sevgili Serap ile sanki hep tanışıyormuş gibi sohbet ettik, selfiemizi de çektik 🙂 Kangurusunda taşıdığı bebeği Tanem de bir totsandmore bebeği olduğundan bizimle deneyimlerini paylaştı.

Eventcorner bahara uygun rengarenk düzenlemeler, çiçek kolyeler ve süslü püslü masalar hazırlamıştı. Zarif kahve tüpleri güzel düşünülmüştü; “En güzel kahve anne ile içilendir.” yaziyordu cam tüpte. Bizler için hazırlanan masaların yanı sıra ayrı bir yerde Parti Sepeti tarafından çocuklara özel oldukça renkli, çekici ve güzel bir bölüm düzenlenmişti. Aynı salonda iki farklı şekilde ağırlandık.

Elite World Otel  birbirinden lezzetli tatlı ve tuzlulardan oluşan nefis ikramlıklar da dahil bir çok çeşidin bulunduğu bir yemek menüsü hazırlamıştı. İçecekler ise sınırsız ayrı bir masada yer alıyordu, isteyen kahve isteyen çay. Çocuklar içinde bol ka-13-05-2013-cocukmasabol tüketecekleri meyve suyu vardı.

Doğum günü pasta kesmeden olmazdı tabi ki ve Didem Kaya tarafından yapılan pasta bütün çocukların hayran bakışları ile salona geldi. Filiz Özant ve SütlüMutfak ‘ın hazırlamış olduğu kurabiye ve cupkekler de hem göze hem damağa hitap ediyordu. Kendim de bu işlerle uğraştığım için kolay kolay kurabiye beğenmem ama dokusuyla, tarçının kıvamıyla tek kelimeyle enfesti!

Fatma Hanım’ın bizler için hazırladığı birbirinden değerli hediyelerin cüssece ağırlığından bahsettim, e şimdi biraz da ka-13-05-2015-pastagörsel anlatıma geçelim 🙂 Yazı biraz uzun olabilir malum partinin tamı tamına  42 sponsoru vardı! Tekrar çok teşekkür ediyorum böyle profesyonelce hazırlanmış bir güne beni de davet etme inceliği gösterdiği için. Emeğinize sağlık. Çalışan, hele ki organizasyon yapan girişimci kadınlara saygım sonsuz! Hediye paketlerinden çocuklara olduğu kadar bizleri de düşünmüşler ve işimize yarayacak birçok ürün koymuşlar. İşte bu ürünler;

Fatma Hanım kapıda bizler için davetiyeler hazırlamıştı, içinde yazan numaralar ile bizlere çekilişle hediyeler dağıttı. Bana da Nurum Yastık tan çok güzel bir gül yastık çıktı. Rüzgar’ın odasının dekoratif bir parçası oldu. Çekilişle verilen diğer hediyeler; Oyuncak Arıyorum (Çocuk oyuncakları)ArYıldız (Çaydanlık, cezve, tencere), Boutique Matilda (papyon) ve Nuru Nisa Doğruyol idi.

ka-13-05-2015-nurumUnibaby Ailesinden bebek şampuanı, bebek losyonu ve ıslak havlu. Oğlumun şampuanı tam bitmek üzereyken güzel bir tesadüf oldu.

Uniwipes ‘dan Unicare Eye Disc göz makyaj temizleyicisi. Kayısı yağlı, kendindenka-13-05-2015-unibaby
losyonlu bu ürünün kullanımı çok rahat. Açıkçası keşfettiğim için çok mutlu olduğum bir ürün ve diğer göz temizleme ürünlerini çöpe atasım var. Alıyorsunuz bir yaprak, gözlerinizi siliyorsunuz, oldu bitti. Öteki türlü yok pamuk bul yok makyaj temizleme suyu/sütünü dök sil, üstüne bir de yıka, ohoo çok iş. Siz de benim gibi üşengeç iseniz ve pratik ürünler daha çok ilginizi çekiyorsa bu ürünü denemelisiniz. Kutunun içerisinde 80 adet temizleme diski bulunuyor. Seyahat içinse birebir Hem temizleyip hem cildinize bakım yapıyor kayısı yağıyla. Bu ka-13-05-2015-eyecarearada aklınızda olsun; kayısı yağı cilde hem parlaklık verir hem sıkılaştırır hem de cildinizi yağlandırıp, sivilcelendirmeden nemlendirir. Alıntı buradan.

Uzay Kimyadan Benim Bebeğim marka çamaşır deterjanı, yumuşatıcı ve leke çıkarıcı. Zaten ilk doğduğundan beri kullandığım ürünlerdi, stokta yenilerinin olması iyi oldu. Firma yetkilisi Ebru Hanım da etkinlikte ikizleri olduktan sonra geliştirdikleri Benim Bebeğim serisi hakkında bilgiler verdi. Kendisinin Başak burcu olmasına, temizliğe çok önem vermesine rağmen bu leke çıkarıcıların yeterince iyi bir temizlik sağladığını anlattı ve ilginç bir bilgi de paylaştı; temas ettiğimiz maddeler (çamaşır suyu gibi) 12 snka-13-05-2015-benim içinde, kokladığınız maddeler ise 6 dk içinde kanınıza karışıyormuş!

ka-13-05-2015-bargelloBargello oda kokusu. Koku konusunda hassas birisi olarak vanilya kokusuna bayıldım. Oldukça da uzun süre gidiyor, kesinlikle bittiğinde yenisini alacağım.

Bebek ve çocuk tarhanası Tarsı tarhana Annem Rüzgar için kendisi baharatsız tarhana yaptığı için bu paketi biz yedik. Şahsen bebek için fazla acı, saşçalı ve baharatlı, biraz daha büyük çocuklarda kullanılması uygun olabilir.ka-13.05.2015-tarsi

Möllers Omega dan balık yağı. Her balık yağının yeterince saf olmadığını ve deniz ürünü olması nedeni ile ağırmetal içermesi konusunda dikkat edilmesi gerektiğini ka-13-05-2015-mollerasbiliyorum. Tipitip sakız kokusu ve tadı var ve yoğun balıkyağı kokusu ve tadı yok.

Pierre Fabre / Avene den mineralli su içeren yüz tonik spreyin, göz makyaj temizleyicisi ve yüz kremini. Henüz

ka-13-05-2015-pierrekullanmadım ancak oldukça kalite duruyor.

Pierre Fabre / Elancly den göbek için selülit kremi. Bunu da henüz
denemedim, elimde Şu anda selülit içni farklı bir ürün var, bunu kullandıktan sonra deneyebilirim.

ka-13-05-2015-prefabrePierre Fabre  / Klorane spray şeklinde çocuk güneş kremi, yıkama jeli. Her gün güneşin ortasında parkta oynayan oğlumun çok işine yarayacak.

Amway makyaj çantasına bayıldım. Favorim eyeliner oldu. Rimel benim gibi az kirpikleri olan kadınlara uygun

ka-13-05-2015-amway değil, tel tel ayrıldı. Rujun da rengi dudak renginden açık olduğundan pek beğenmedim. Genelde kırmızı tonları tercih ediyorum. Far fırçaları da fazla yumuşak olduğundan rengi tam alamıyorsunuz, aldığınız da havada uçuyor. French dışında oje kullanmadığımdan kırmızı ojeyi de arkadaşıma hediye ettim. Mini el kremiyse fena sayılmaz. İçindekilerden ziyade dışı makbule geçti açıkçası. Ne zamandır seyahatlerde ka-13-05-2015-canta1kullanmak için bir makyaj malzemesi çantası arıyordum, rengi ve işlevsel bölmeleriyle aradığımı bulmuş oldum.

Anway
ürünü olan boy ölçme cetveli, ilk günden oğlumun odasına astık, boy 75cm çıktı ancak tabi ki her şeyi yolmayı seven Rüzgar bunu da yerle bir etti 🙂 Pek sağlam yapışkanlar yokmuş maalesef.

Amway’den arılı terlik ve sulu çocuk cetvel. Yalnız cetveli 16 aylık oğlumun eline verme gafletinde bulundum veka-13-05-2015-canta3 anında patladı, her yere yağı aktı. Mecburen attım 🙁

ka-13,05,2015-canta4Yine Amway’den oğluma Arı Maya terlik çıktı ancak bu terliğe sığabilmesi için daha 10 yıl geçmesi gerek 🙂 Aslında ayak numarası da istemişlerdi ana zorlasam benim ayağıma sığacak bir terlik çıktı çantadan 🙂

Panço oğlum için güzel bir v yaka kırmızı kazak ve pantolon yollamış ancak maalesef Rüzgar’ın doğum tarihini önceden bildirdiğim halde bedeni 6-12 aylık geldi. Hemen bir yakınımıza hediye ettik.

ka-13-05-2015-canta2
ka-13-05-2015-terlik

Örgü Dünyam Şapka Aşkı‘ndan çok zarif el örgüsü  lacivert bir kravatımız oldu:) Üzerinde Rüzgar yazan çokka-13-05-2015-orgu hoş bir tül pakette geldi, en beğendiklerimden oldu 🙂

Nasorine‘den burun yıkama suyu. SinusRinse’i de üreten ABFEN firmasının hyaluronic asitli yeni ürünü. Bunu henüz kullanmadım, pek burun problemlerimiz yok aile olarak.

ka-13-05-2015-abfen

Bebak gülsuyu aromalı el kremi ve süt. Yeni geliştirdikleri formülüne rağmen gül kokusundan hoşlanmadığım için ka-13-05-2015-bebakanneme hediye ettim.

ka-13-05-2015-kliksaKliksa‘dan kırmızı renkte salata kurutma aparatı. Elimde İkea’dan aldığım bir tane vardı ama dizayn olarak bunu daha çok beğendim. Tek sıkıntı mutfakta ona yer bulabilmek 🙂

Yemek yemeği kolaylaştıran MyCey My feeder ve yedek fileler de çantadaydı. Rüzgar’ın ek besine geçtiği ilk ka-13-05-2015-feeder1zamanlarda bu aparatları bolca kullanmıştık, şimdi yeni doğum yapmış arkadaşlarıma hediye edeceğim.

ka-13-05-2015-feeder2

Ayrıca yine MyCey den çıkartma alfabe. Bunu da çok sevdik, odasının kapısına RÜZGAR ve ASLI yazdık. KORAY yazamadık çünkü bolca R ve A kullandığımızdan harf kalmadı 🙂

ka-13-05-201-mycey

Philips Avent Biberon, biberon başlığı, Blender+pişirici makine de çekilişle şanslı annelere verildi. Biberon, biberon başlığı, yeni doğum yapmış bir arkadaşıma verilecekler arasına girdi bile.ka-13-05-2015-avent

ka-13-05-2015-molfixMolfixten oğlumun kullandığı numarada bebek bezi ve ıslak mendil. Bez olarak doğumundan beri zaten hep Molfix kullanıyoruz ve çok memnunum. Diğer yaygın kullanışın aksine Rüzgar’da Prima pişik yaptı.

ka-13-05-2015

OptiNaturel‘den Milk Tea. Oğlum 16 aylık olduğu halde halen aktif emziriyorum yalnız süt konusunda sıkıntım yok, sanırım yeni doğum yapan arkadaşlarıma hediye edeceğim.

BurnFree ‘den kullanışlı çantasında oldukça faydalı  bir yanık jeli seti.

ka-13-05-2015-burnfree

ka-13-05-2015-burnfree-2

Beliz Kozmetik şampuan, kirpik, tırnak, dudak balmı hediye etmiş. Benim paketimden sadece dudak balmı çıktı.  Bu tarz ürünler kullanmadığımdan mentol kokulu bu koruyucu balmını bir arkadaşıma hediye ettim.

ka-13-05-2015-kiss

Pakmaya hepimizin en çok işine yarayacak bir kutu hediye yollamış. Güzel lezzetler yapmak için beni bekliyorlar.ka-13-05-2015-pakmaya En kısa zamanda kolları sıvamak gerek
Life Begins
 harika fotoğraflar çekti. Kamera çekimi de varmış. Locopoco Monster high kostümü, Vanilya Parti afiş, baskılı evrakları, Baby Conture çocuk toka, papyon, Dila doğum günü elbisesini hazırlamış, Pozitif Koç ve 4 Diyet Aktif de diğer sponsorlar.

Öncelikle Sevgili Fatma Hanım’a bu eşsiz gün için, sonrasında ise sponsor firmalara bizler ve çocuklarımızın cinsiyet ve yaşına uygun göndermiş oldukları keyifli hediyeler için sonsuz teşekkürler. Zeynep Dila da iyi ki doğmuş, böyle bir annesi ve etrafında güzel insanlarla yetişeceği için gerçekten çok şanslı!

ka-13-05-2015-cupcake

ka-13-05-2015-kurabiye

ka-13-05-2015-eventscvorner

ka-13-05-2015-toplu

ka-13-05-2015-partievi

ka-13-05-2015-palyaco

ka-13-05-2015-fatma

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar

4 YORUMLAR

  1. O gün konuşma fırsatımız olmadı
    Ama fit, bakımlı bir anne olarak dikkatimi çekmiştiniz
    tebrikler

    • Melis Hn çok naziksiniz, teşekkür ederim iltifatınıza, fırsat olur sohbet ederiz umarım en kısa zamanda, sevgiler…

  2. Kalemine sağlık olsun. Güzel ve keyifli bir etkinlik oldu. Seninle de tekrar görüşmek çok güzeldi 🙂 Sevgilerle…

    • Teşekkür ederim Beyhan’cığım senin de eline 🙂 Tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiler..

Yoruma kapalı.