Remy’s Cafe Fenerbahçe

Mekan önerilerimizi özlediniz değil mi 🙂 Evet biz de gezip tozmayı özledik. Bebek Dostu Mekanlar‘la başlayan maceralarımız yepyeni bir kategori “Çocuk Dostu Mekanlar” ile devam ediyor! Kadıköy Anneleri’nden Davet Postası kurucusu girişimci anne Mine Dedekoca, artık her ayın  ikinci ve son haftalarında yayınlanacak mekan yazılarıyla katkıda bulunan yazarlarımız arasına katıldı! Siz de Kadıköy’de ailenizle birlikte gönül rahatlığıyla gidip, ağız tadıyla kalkabileceğiniz mekan arayışları içerisindeyseniz, altı kategoride incelediğimiz mekan kritiklerimize bir gözün atın deriz. E yaz da geldi, haydi tüm bebeler gezmeye!

ka-10-07-2015-03

Remy’s Cafe Fenerbahçe

Mama sandalyesi                  ✓

Çocuk Menüsü                       ✓

Boya kalemi/kitabı                ✗

Oyun odası                             ✗

Oyun Parkı/Bahçe                ✓

Alt değiştirme ünitesi           ✓

Fenerbahçe, özellikle hafta sonlarında ailelerin yoğunlukla tercih ettiği yerlerden biri. Burada yenika-10-07-2015-02 dekorasyonu ve işletmesiyle dikkat çeken mekanların başında Remy’s Cafe geliyor. Geçen haftasonu mekana gidip sizin için değerlendirme fırsatımız oldu.
Öncelikle mekanın hem kapalı hem açık alanları çok geniş. Dolayısıyla her türlü hava şartında rahatlıkla vakit geçirebiliyorsunuz. Ayrıca yolun karşı tarafında, deniz tarafına kurdukları masalar da güzel havalarda iyi bir alternative olabilir.

Çocuklu aileler için bahçe katında oturmak çok daha avantajlı. Çünkü ufak da olsa çocuklar için gayet yeterli bir oyun parkı yapmışlar. Eğer parka yakın bir masa seçerseniz, çocuğunuz oyun oynarken siz yemeğinize devam edebilirsiniz.

Kadınlar tuvaletini de giriş katına yapmaları hem bezli hem de daha büyük çocuklu aileler için çok rahat oluyor. Tuvaletin içinde oldukça geniş bir yer ayrılan alt değiştirme ünitesi son derece konforlu ve temizdi. Ayrıca hazırlıksız yakalanan anneler için ıslak mendil, krem gibi malzemeleri de bulundurmayı ihmal etmemişler.

Eğer pusetliyseniz veya daha sakin bir alanda oturmak isterseniz giriş katındaki arka bahçeyi tercih edebilirsiniz. Sanırım arkada kaldığı için çok fazla tercih edilmiyor. Ancak gerek bahçe düzenlemesi, gerekse rahat koltuklarıyla bu alan da çocuklu aileler için iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca kalabalık organizasyonlar için de özel bir alan olarak kullanılabilir.

Menüye gelince, çocuklar için özel hazırlanmış çocuk menüleri var. Menüde birçok çeşit var. Dolayısıyla çocuğunuzun ne yiyeceği konusunda endişelenmenize de gerek yok.

Bu arada mekan çok geniş olduğu için her türlü organizasyon için de oldukça uygun. Biz ordayken 2 tane organizasyon vardı. Özellikle küçük yaş doğumgünleri için güzel bir tercih olabilir.

Pazar günleri açık büfe brunch servisleri var. 0-3 yaş ücretsiz, 3 yaş üzeri çocuklardan %50 ücret alıyorlar.

Ailece çok keyifli zaman geçirebileceğiniz bu mekanı özellikle yaz bitmeden mutlaka ziyaret edin.

Adres: Fenerbahçe Mah. Fener Kalamış Cad. No:87  Kadıköy / İstanbul

Telefon: (216) 700 15 00

[author title=”Mine Dedekoca” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/08/ka_minededekoca_foto.jpg”]Aras ve Emre’nin annesi. Doğma büyüme Kadıköylü ve bir Kadıköy aşığı. 2011 yılında Aras’ın doğması ile birlikte kurumsal hayata veda edip kendi işini kurarak evden çalışmaya başladı. Halen kurucusu olduğu elektronik davetiye sitesi davetpostasi.com‘u ve ortağı olduğu Amerikan ahşap mıknatıslı oyuncak markası tegu.tr‘yi yönetiyor ve aynı zamanda Stage-co ekibi ile birlikte girişimcileri destekleyen etkinlikler ve eğitimler düzenliyor.[/author]

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar

1 Yorum

Yoruma kapalı.