Anne Olmak Bana Ne Yaptı?

Anne olmak bana ne yaptı?

Koca bir adam gibi yaptı beni.

Kendimi tanımaz oldum aynalarda.

Sonra bir yabancı yaptı beni kendime.

Kimin nesiydi  benden çıkan bu ben?

Bir oğlan verdiler kucağıma suratı ne kocam ne ben.

Kimdi bu ruh, sevecek miydi beni? Sevecek miydim ben onu?

Kim bilir kimin nesiydi? Çözemediğim o gözlerde ne gizliydi?

İlk başta ağlak oldum.

Ulu orta utanmadan, uçan kuşa, konan kargaya, yağmurda ıslanan köpeğe, kapıya konmuş ayakkabıya ağlar oldum.

ka-12.05-.2015Sokakta gördüğüm, arabaya yaklaşan, elini her açan çocuğa içimden- dışımdan ağlar oldum. Sırtım donar oldu. Adaleti sorgular oldum.  Aklımın bir bölümünü o gözlerde bırakır oldum.

Çenesi, çekirdek reklamındaki teyzeye, sofra başına toplanan aileye, gece sevdiğinin sırtını battaniye ile örten kadına, reklam kuşağındaki nineye; ki ben bir reklamcıyım yemem o dokunaklı dış sesleri, yer oldum üstüne bir de ağlar oldum, kumandayı alıp değiştiren oldum.

Çocuk parkında düşen her çocuğa koşar. minibüste fenalaşan çocukla durağından önce inen oldum.

Hamurum zaten yumuşaktı eriyen biten sabun oldum.

Öfkemi gördüm, içimi temizledim, geçmişi unuttum geçmiş var mıydı ki, affedilmez sandığım ne varsa unutmuş oldum.

1970 mt‘den atladım, 57 mt’ye daldım, atlamaz, dalmaz, gaza basmaz oldum. Bastığım taşa bakar oldum. 4 yol ağzında durup sağ tarafa 3 kere daha bakan oldum. Tampona fazla yaklaşana 4’leri yakan oldum.

Kariyeri bıraktım kariyere doyan oldum.

Susan oldum.

Dinleyen oldum.

Konuşana he, he diyen oldum.

Hayatı anlamaz oldum

Hayata şaşıran oldum.

Hayata acemi oldum.

Hayattan korkan oldum.

Hayata cesaret bulan oldum.

Dağları aşan oldum.

Dağları taşıyan oldum.

Bazen yıkılan oldum.

Çaresiz oldum.

Hiç oldum.

Yok oldum.

Lakin…

Kalktım ayağa kimse görmeden düştüğümü

Anne oldum.

İnandıklarımı silen oldum

İnanan oldum.

Şükreden.

Dua eden.

Ve tüm bu insanlığın kötülüğüne, her şeye rağmen masumluğa sığınarak dayanan oldum.

Değişen oldum.

Benden vazgeçtim.

Ben oldum.

Ben kimmişim ki oldum.

Anne oldum.

[author title=”Tuba Şamlı Atilla” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka-310115-2.jpg”]1978 Ankara doğumlu. 1987’den beri Kadıköy’lü. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Resim Bölümü ve Mimar Sinan Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü mezunu. 12 yıl boyunca reklam sektöründe, uluslararası ajanslarda Sanat Yönetmenliği ve Yaratıcı Yönetmenlik yaptı. 2012 yılında oğlu Bilgehan’ın doğumuyla birlikte hayatının en yaratıcı dönemine adım atmış oldu. Serbest illüstratör ve grafik tasarımcı olarak çalışmanın yanısıra aletli dalış ve pilates sporlarıyla ilgileniyor. Eşi Ansen, oğulları Bilgehan ve Uluhan, kedileri Tatlış ile Toprak ve onlarca bitkisiyle İstanbul- Kadıköy’de yaşamakta.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar