Kurbağa Prens’le Evlilik

6 yaşına kadar ana hatlarıyla genetik sosyal ve ebeveyn tutumlarının eşliğinde oluşmaya başlayan kişiliğimiz Freud‘a  göre 18 yaşında artık tam netlik kazanmış olurken, Ericson’a göre de hayat boyu ‘yalnızca sosyal çevrenin’ etkisiyle gelişir.

“Yani Kurbağa Prens’iniz veya Prenses’inizin hep kurbağa kalma ihtimali, değişebilme ihtimaline oranla  daha olası bir durumdur.”

ka-24122015-01İlişkilerdeki ve özellikle evliliklerdeki en önemli sorunlardan biri, oluşmuş bir karakter yapısının evlendikten sonra evlilik süresince size uygun bir hal alacağı konusundaki sabit ve katı  inançlarımızdır. Bu yaklaşım karşımızdaki insanın  gerçekte nasıl bir kişilik özelliğine sahip olduğunu ve o kişiyi olumlu yönleriyle tanımamızı da engelleyerek beklentilerimizde ısrarcı bir tutum sergilememize neden olur. Bunun sonucu olarak da evlilikler çoğu zaman çıkmaza girebilmektedir. Birbirlerini değiştirmeye çalışırken harcanan efor eşlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirmeleri adına harcanacak zaman ve enerjinin önüne geçerek gitgide eşlerde tükenmişlik ve umutsuzluk  duygusu yaratmaya başlar. Bu evrede alınacak danışmanlık hizmeti, eşleri birbirlerinin gerçek kişilik özellikleriyle tanıma, sağlıklı iletişim yollarının bulunması, birbirlerine saygı duyma, sevdikleri yönlerini hatırlayıp ortaya çıkarma konularında destekler.

Eğer daha ilişki esnasında, “Evlendikten sonra her şey düzelir ve değişir!” gibi bir düşünceniz var ise evlilik öncesi danışmanlık  hizmeti, sonrasında karşılaşacağınız  sorunlarla nasıl başa çıkacağınızı, kişilerin birbirlerini gerçek yapılarıyla tanımasını, anlamasını, saygı duymasını ve ortak yanlarını görmeye başlamalarını sağlar. Eş adaylarının  problemleri sağlıklı çözüm yolları üreterek çözebilmesi için yeterlilik kazandırmayı hedefler.


Uzman Klinik Psikolog Nilgün Saltaş
1980 yılında doğdu. 2005 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü‘nden mezun oldu. 20014 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitimini tamamladı. 2005-2007 yıllarında stajlarını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikoz Bölümü ve GATA Askeri Tıp Akademisi  Psikiyatri  Bölümünde gerçekleştirdi. Sonrasında çalışmalarına Özel Beykoz Polikliniği, Özel Altınışık Rehabilitasyon Merkezi, Dervişoğlu Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ve Cansın Preschool‘da devam etti.

Uzm. Klinik Psk. Nilgün Saltaş
Uzm. Klinik Psk. Nilgün Saltaş
Lise öğrenimini Balıkesir Yabancı Dil Ağırlıklı Balıkesir Lisesi Fen -Mat Bölümünü bitirerek tamamladı. 2001 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümüne başladı. Lisans eğitimi süresince Bakırköy Devlet Hastanesi’nde Psikoz Bölümünde klinik stajını tamamladı. Psikoloji Lisans eğitiminden 2005 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra çeşitli Anaokulu ve Rehabilitasyon merkezlerinde çocuklarla ve ailelerle Aile Danışmanı olarak, sonrasında Danışmanlık Merkezlerinde yetişkin ve ergenlenlerle bireysel psikoterapist olarak çalıştı. 2013 yılında Aile Danışmanlığı Eğitimini tamamladı. 2018 yılında Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına katılmaya hak kazandı. Stajını NP Beyin Hastanesi'nde tamamladıktan sonra 2020 yılında mezun oldu. Sonra hemen akabinde yine Üsküdar Üniversitesi' nde ikinci Yüksek Lisans olarak "Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon" bölümüne başladı ve yine NP Beyin Hastanesi'nde Amatem Bölümünde bağımlı hastalarla çalışarak stajını başarıyla tamamladı. Şuan bağımlılık yüksek lisans eğitiminin tez aşamasındadır. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, EMDR eğitimi ve süpervizyon eğitimini Psikiyatrist Doç.Dr. Taner Öznur eğitmenliğinde edinmiştir.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar