17 Şubat Kediler Günü Şerefine: İlk Kitaplığım’ın Kedili Kitapları

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

Hastalıklara geçen bu soğuk kış günlerinde ne yazık ki çok fazla parka bahçeye çıkamıyoruz. Rüzgâr’ı, Sabah’ı, Ella’yı ve tabii park köpeğimiz Mays’ı (Mars’ı) göremiyoruz. İda da evdeki arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. Patii ka-16022016-08(Pati) ile halıda yuvarlanmaca oynayıp her sabah keçi sütünü paylaşıyor. Pampa (Pampi) ile resim yapıp, organları öğreniyor. Hamuu (Lokum) ile güreşip birdirbir oynuyor. Havucu (Havuç) ile de saklambaç oynamaya bayılıyor. Evet, evet yanlış okumadınız bahçedekileri evlatlıkları saymazsak oğlum doğduğu andan itibaren evde tam 4 yetişkin kedi ile yaşıyor.  Kulağa garip geldiğini biliyorum ama inanın hepimiz çok mutluyuz. (Aslında başlangıçta kedilerimiz çok mutlu değildi. İda onlara az zulüm etmedi ama şimdi onlara karşı çok şefkatli.) Tabii ki zorlukları çok ama yaşattıklarını düşününce iyi ki varlar diyorum. Oğlumun kedilerden öğrendiği çok şey var. Yürümeye bile erken başlamasının kedilerin sayesinde olduğunu düşünüyorum. Onlarla paylaşmayı öğreniyor ve tabii karşılıksız sevgiyi. Geçen seneki yazımda da bahsettiğim gibi evcil hayvanla büyüyen bebeklerin bağışıklık sisteminin daha güçlü oluyor. Kedilerden bulaşabileceği söylenen toksoplazma enfeksiyonu aslında iyi yıkanmamış sebze ve çiğ etten daha kolay geçiyor. Kedilerin tırnaklarını kesip, aşılarını ve pire damlalarını düzenli yaptırdıktan sonra hiçbir sorun kalmıyor. Elbette herkes evinde hayvan beslemek zorunda değil hatta bakamayacaksa hiç almasın da. (Burada almak sözünü pet shoplar için kullanmıyorum. Barınaklardan, ka-16022016-09sokaklardan hayvan sahiplenilmesinden bahsediyorum. ) Ama kapı önünde, sokakta mutlaka hayvanları olmalı çocukların. Bunu ben, yıllarca hayvanlardan korkmuş, onlar yüzünden yollarını değiştirmiş, dostlarının evine gidememiş ben söylüyorum. Meğer hayatı ne kadar eksikli yaşamışım diyorum. Siz de değişebilir ve dönüşebilirsiniz. Bu güne kadar yapmadıysanız şimdi tam zamanı. Çünkü anne olmak evrenle kucaklaşmak demek. Çocuğunuzla beraber tekrar yaşamı keşfetme şansınız var. Biraz cesaret size iyi gelecektir. Buraya kadar sizleri ikna edemediysem o halde bir de kitaplarla ikna etmeye çalışayım. Hayvan sevgisinin kazanılmasında birebir temas çok önem taşıyor.  Birlikte olmanın dışında bebeğimizi çocuğumuzu onlarla tanıştıracak doğaya, insana kısacası hayata karşı duyarlı kılacak araçlar sunmalıyız. Nitelikli çocuk edebiyatı kitapları da bunların başından geliyor. 17 Şubat Dünya Kediler Günü şerefine sizler için İlk Kitaplığım raflarından içinden kedi geçen kitaplar seçtim. Haydi, birlikte bir göz atalım. Kitapların tanıtım yazısını okumak için kitabın adının üstüne gelip basmanız yeterli olacaktır.

[dropcap]1[/dropcap]

“Kırmızı Fili Gördünüz mü?” Ferit Avcı, Kök Yayıncılık

ka-16022016-06

[dropcap]2[/dropcap]

“Benim Minik Kırmızı Balığım” – Ferit Avcı, Tudem

ka-16022016-07

[dropcap]3[/dropcap]

Yolculuk – Seza Kutlar Aksoy -Serap Deliorman, Tüdem

ka-16022016-03

[dropcap]4[/dropcap]

“Uyku Ağacı” – Seza Aksoy-  Ümit Ögmel  Kök Yayıncılık

ka-16022016-01

[dropcap]5[/dropcap]

“Üç Kedi Bir Dilek”  Sara Şahinkanat – Ayşe İnan Alican, Yapı Kredi Yayınları

ka-16022016-02

[dropcap]6[/dropcap]

“Gofret İle Babası” – IanWhybrow -RosieReeve, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

ka-16022016-04

[dropcap]7[/dropcap]

“Doğum Günü Hediyesi” – Behiç Ak, Can Çocuk Yayınları

ka-16022016-05

Sevgilerimle,

Not: Tilki Toni’yle 21 Şubat 2016 Pazar günü İstanbul Drama Sanat Akademisi’ndeyiz. Bu kez sadece çocuklarla değil aileleriyle de buluşacağız. Yaratıcı Drama yöntemiyle “Arkadaşlık Puding Gibidir” adlı kitabımı ele alacağız. 04 – 07 yaş grubu çocuklarını ve ailelerini bekleriz.

İletişim: İstanbul Drama Sanat Akademisi Suadiye Şube: Ayşe Çavuş Cad. Huri Apt No:7 B Giriş Katı Suadiye Kadıköy
(0216) 548 28 07
(0549) 490 20 90

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar