Kadıköy Anneleri&Hamileleri’ne Özel Ücretsiz Pozitif Emzirme Toplantısı

Sevgili Kadıköy Anneleri;

Kendisi de bir Kadıköy Annesi adayı olan 🙂 Ebe Arzu Çulha ile bundan böyle çok keyifli çalışmalar gerçekleştireceğiz demiştik size ve ilkini geçen ay Kadıköy Anneleri ve Babaları’na Özel %55 İndirimli İlk Yardım Eğitimi olarak çok keyifli bir grupla gerçekleştirmiştik. O günden fotoğraflarımızı ka-24032016-01buradan görebilirsiniz. Şimdi kendisiyle bu kez ücretsiz çok önemli bir konuda toplantı yapmaya karar verdik; emzirme! Ayrıca ben de 13 Ocak 2014 doğumlu oğlum Rüzgar’ı, 7. ayda tam zamanlı çalışma hayatıma başlamama rağmen halen aktif olarak emziriyorum, iş yerinde sütümü sağıyorum, dolapta stoğumu biriktiriyorum ve oğlum halen mama ya da başka süt almadı. Rüzgar sürekli parkta, bahçede, diğer çocuklarla iç içe olmasına rağmen doğduğundan beri yalnızca 2 defa hasta oldu(doğum günlerinden sonra, viral). Babam 3 yaşına kadar emmiş…. Neyse, hikayenin devamı toplantıda olsun 🙂 Ha daha fazlasını bilmek isterseniz eğer benim “Emzirme Kampı” notlarımı şuradan, emzirme ve yoga arasındaki bağlantıyı anlatan Agu Gugu Yoga sahibesi Ayşegül Denktaş‘ın yazısını şuradan, Sevgiyle Tarifler sahibesi Özlem Yalçın‘ın ilk 6 ay anne sütü verme mücadelesini anlatan yazısını şuradan ve Let’s Play Moms sahibesi Belma Obuter‘in emzirmeden önce yaptığı doğal yöntem hazırlarını anlatan yazısını da şuradan okuyabilirsiniz.

“Emzirmeyi dans etmeye benzetirim ben”, diyor Ebe/Doula, Doğuma Hazırlık Eğitimcisi, Emzirme Danışmanı, DOGANADoğumda Kadın Hakları Derneği Başkanı ve Yoga Instructor Sevgili Arzu…

Hiç dans etmediğiniz, tanımadığınız bir partnerle bir araya geldiğinizde, ilk zamanlar birbirinizin ayağına basarsınız, ritmi tutturmak sorun olabilir ama ne kadar çok birlikte dans ederseniz bir süre sonra daha uyumlu hareket etmeye başlarsınız.

Doğum sonrası da anneler ne kadar çok bilgi sahibi olsalar, bebekler emme refleksleriyle doğsalar bile emzirme sürecinde en çok ihtiyacınız olan içgüdüleriniz, olumlu sözler, zaman ve sabırdır.

30 Mart Çarşamba günü saat 14:00 – 17:00 arasında Emzirme hakkında konuşmak, ve aklınıza takılanlara cevap bulmak için tüm Kadıköy Anneleri ve Hamileleri’ni, ücretsiz Pozitif Emzirme Toplantısı’na bekliyoruz!

Ne?

Kadıköy Anneleri&Hamileleri’ne Özel Ücretsiz Pozitif Emzirme Toplantısı.

Ne Zaman?

30 Mart 2016 Çarşamba,  Saat: 14:00 – 17:00

Nerede?ka-23032016-032

Ebe Arzu Çulha Eğitim Merkezi

ka-25022016-01
Bağdat Caddesi 105/1 Ufuk Apt. Daire: 16
Feneryolu / – KADIKÖY
arzu@ebearzuculha.com
Tel: 05326450652

Kimler Katılabilir?

Hamileler ve emziren anneler. 

Kayıt Yaptırmak Gerekir mi?

Evet. Kayıt için bu yazının altına site üzerinden yorum yapmanız gerekmektedir. Yorum yapan ilk 15 kişiye kayıt bilgisi e-posta olarak atılacaktır. Aynı e-postaya dönüş olmaması halinde yedek liste oluşturulacaktır.

İkram?
Nefis ikramlarımızı yine bir Kadıköy Annesi markası olan My Cookies By Melek Yılmaz hazırlayacak.
ka-24032016-05
Kim Anlatıyor?

Ebe/Doula, Doğuma Hazırlık Eğitimcisi, Emzirme Danışmanı, DOGANA-Doğumda Kadın Hakları Derneği Başkanı ve Yoga Instructor Arzu Çulha

ka-24032016-02
1978 yılında 17 Aralık günü doğal bir doğumla evde dünyaya geldi. Ailedeki kadınların doğum destekçisi ve ebe olarak doğumlarda bulunmaları, doğumun hayatın doğal ve normal bir parçası olduğunu içgüdüsel olarak öğrenmesini sağlamıştı. İlerleyen yıllarda Ebelik okuyarak 1996 yılında Ebelik okulundan mezun oldu. Bir süre ebe olarak görev yaptıktan sonra İstanbul’da A sınıfı hastanelerde Kadın doğum, Bebek odası ve Yeni doğan yoğun bakımda çalıştı. Özel bir firmada doğum öncesi ve sonrası ev ziyaretleri programını geliştirerek yaklaşık 3000 anneye ev ziyaretleri yaparak eğitimler verdi. 2002 yılında katıldığı ‘Lamaze’ ile doğuma hazırlık semineri, aklının bir köşesinde kaldı. Daha sonra kadınların niye doğumlarda yalnız olduklarını, doğumların niye değiştiğini sorgulamaya başladı. İçindeki sese gönül verip anne adaylarına hamilelikte, doğumlarında destek olmak ve doğum sonrası endişelerini en aza indirebilmek için bu konularda kendini geliştirmeye karar verdi.
Şimdilerde kendi işini yapıyor, Ebe/Doula olarak doğumlarda anneleri destekliyor. Doğuma hazırlık eğitimleri veriyoru ve Emzirme danışmanlığı yapıyor. Aynı zamanda doğumları güzelleştirmek ve doğum sonrası dönemde annelere destek olmak için Doğana Doğumda Kadın Hakları Derneği’nde görev yapmakta.
Katıldığı Sertifika Programları ve Seminerler
2002 yılı Acıbadem hastanesi Lamaze ile doğuma hazırlık semineri
2005 Çapa kadın sağlığı merkezi hamile eğiticisi eğitimi
2006 Ana Çocuk sağlığı merkezi Emzirme danışmanlığı eğitimi
2006 Neonatal Resutasyon Kursu
2009 Doğal doğum nedir? Doğal doğuma hazırlık eğitimi
2010 Acitve Birth Part 1
2010 Ruhsal şifa Eğitimi (Fadime Çelik)
2011 Homeopati ve Acil durum remedileri (Günnur Başar)
2011 Hamilelik, doğum ve sonrasında Homeopati kullanımı (Muhammed Shafi)
2011 Hamilelik, doğum ve doğum sonrası Refleksoloji Masaj Eğitimi (Tatjana Rotterbeng)
2011- 2012 Birthlight  Prenatal ve postnatal yoga Eğitimi.
2012 1. Doğuma hazırlık eğiticileri Kongresi  2012 Hamilelik ve doğum sonrası Masaj Eğitimi (Julia Steils Paçacıoğlu, Doğum Hazırlık Eğiticileri Kongresi)
2013 Active Birth part 2
2014 Hamilelik Yogası (Şaylan Yılmaz )
2014 Çağ Rical Gürle ile Temel yoga eğitimi
2014 Keşkesiz Doğuma Hazırlık Eğitimi
2014 İçsel Doğum Doula ve Doğuma Hazırlık Eğitimcisi Eğitimi, Julia Steils Paçacıoğlu
2015 Değişen Dünyada Değişen Doğumlar Semineri
2015 Ina may Gaskin Omuz distosileri ve zor doğumlar.
2015 2. Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi
2015 Jenna Batista ile Suda Doğum Kursu
2016 Mart, Gizem Onay Collet ile Pelvik Taban Sağlığı Atölyesi
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar

9 YORUMLAR

  1. Merhaba, annem ile beraber 8 aylik kizim icin katilmak istiyoruz, simdiden tesekkur ederiz guzel organizasyonunuz icin.

Yoruma kapalı.