Topuklu Yazılar Yazarı Sezin Kenet ile Loliko Üzerine…

Sevgili Kadıköy Anneleri;

ka-21062016-02
2. Geleneksel Kadıköy Anneleri Yaza Veda&Tanışma Pikniği’nden

“Ailemiz büyüdükçe ve çok sayıda girişimci Kadıköy Annesi olduğunu gördükçe onları ve tabi ki markalarını sizinle buluşturmak için röportaj köşemizi geliştirip; “Haftanın Girişimci Kadıköy Annesi”ni tanıtıp, yanında da bir “Haftanın Hediye Çekilişi” yapalım” demiştik bir önceki Tegu Tr röportajımızda. İşte bu haftanın girişimci Kadıköy Annesi ise; Topuklu Yazılar blogunun yazarı Sevgili Sezin Kenet. Sezin’le 4 Ekim 2015’te Moda Sahili’nde düzenlediğimiz 2. Geleneksel Kadıköy Anneleri Yaza Veda ve Tanışma Pikniği‘nde yüzyüze tanışma imkanı bulmuştuk. Hatta Sezin, Merih Kenet Yoga Südyosu olarak pikniğe Joimove Kids ücretsiz deneme kuponlarıyla sponsor olmuştu. Ve hatta facebook sayfamızın kapağıda yer alan fotoğrafta, solda kangurusunda uyuyan Mila ve gülümseyen Sezin’i görebilirsiniz 🙂 Onun öncesinde ise her zaman Kadıköy bölgesindeki ücretsiz etkinlikleri paylaşmaktan zevk duyan bizler, Sezin’in instagramda başlattığı #hadianneyuruyelim çağrısını yaymıştık. Ne demiştik #kadiyoyanneleripaylasir, biz de birbirini desteklemekten ve deneyimlerini paylaşmaktan müthiş zevk alan bir topluluğuz. Her zaman bebek & ka-18052016çocuklarla ilgili çalışmalar yapmaktan keyif alan Sezin‘in de, anne olmasıyla birlikte tamamen bu yöne eğildiğini biliyoruz. Ve şimdi yepyeni markası olan “Loliko Cute Little Design” ile karşımızda! Kendisine bol şanslar, kazançlar diliyor ve hem röportaj sonunda vereceği hediyeler, hem Kadıköy Anneleri’ne özel indirim şansı ve hem de ilk röportajı bizimle yaptığı için teşekkür ediyoruz 🙂 Ve sizi de yazıyı fazla uzatmadan sürprizlerle dolu bu röportajı okumaya davet ediyoruz!

[divider]

K.A.: Sezinciğim merhaba, öncelikle kendini Kadıköy Anneleri’ne tanıtır mısın?ka-17052016 (3)

S.K.: Merhaba, hamileliğimle birlikte kurumsal hayattan ayrıldım, riskli geçen hamilelik sürecimde pozitif düşünmek, mümkün olduğunca üretebilmek için çok araştırmaya, tasarımlar yapmaya fırsat buldum. Sonra kızıma kavuşunca tabi ki araya bir duraklama dönemi girdi, tamamen ona odaklanıp aklımdakileri biraz erteledim ve şimdi Loliko | cute little design adı altında yavaş yavaş çalışmalarımı paylaşmaya başladım.

K.A.: Umarız en kısa zamanda ivme kazanır bu çalışmalar 🙂 Peki çalışmalar derken, ne tür işler yapıyorsun?

S.K.: Daha çok bebek & çocuklara yönelik onlara hatıra olacak tasarımlar yapıyorum. Doğum panoları, fotoğraf çekimlerinde kullanılacak aylık stickerlar, notlar, miniklerin odalarını tamamlayacak çerçeveler, 1 yaş panoları, davetiyeleri kişiye özel olarak tasarlıyorum. Şu dönem belki sıklıkla bu tarz çalışmalarla karşı karşıya geliyor olabilirsiniz, fakat tasarımlarımda bana ait küçük dokunuşlarla farklılıklar yaratmayı seviyorum.

ka-17052016 (5)K.A.: Bu yazıda bir kaç seçme görsel paylaşıyoruz ancak diğer işleri merak edenler nereden görebilir?

S.K.: Facebook ve Instagram hesaplarım üzerinden güncel olarak paylaşımlarda bulunuyorum. Aynısından isteyebileceğiniz gibi aklınızda olan bambaşka panolar, stickerlar hazırlayabilirim 🙂 Önemli olan sizin içinize sinecek hatıralara ortak olmak 🙂

K.A.: Senin gibi çocuk&bebek üzerine çalışmalar yapan hatta belki uzun zamandır bu sektörde olan pek çok başka marka var. Tutunamamaktan çekinmedin mi? Mesela Kadıköy Anneleri neden seni tercih etmeli?
S.K.: Öncelikle benzer çalışmalar yapan kişiler arasında en iyisi, en çok satanı olmak gibi hırslı hedeflerle başlamadım. Ben kızım, yakınlarım için bir şeyler tasarladım, sevildi ve paylaşmaya karar verdim. Tarzımı beğenen, keyifli bir iletişimle miniklere hatıra olacak çalışmaları yapmak isteyen herkes gönül rahatlığıyla Loliko’yu tercih edebilir, ben de seve seve onlar için tasarlayabilirim 🙂
K.A.: Fiyat aralığın nedir? Daha çok hangi kesime hitap etmeyi düşünüyorsun?ka-17052016 (2)
S.K.: Yaş panoları gibi kişiye özel detaylı çalışmalar olduğu gibi aylık stickerlar gibi çoğu zevke uyabilecek uygun fiyatlı ürünler de var, 30 TL’den başlayıp isteklere, boyutlara göre değişen fiyatları olabildiğince uygun tutmaya çalıştım. Kadıköy Anneleri’ne özel %15 indirimimiz olacak ve çekilişle de hediyelerimiz sahiplerini bekliyor:)
K.A.:İşte bu şahane haber! Hmm, o zaman biraz iş, biraz Sezin diyelim 🙂 Tek cümleyle kendini özetlemek istersen, Sezin bir anne, bir kadın ve bir girişimci olarak nasıl biridir?
S.K.: İnsanın kendisini anlatması çok zor bir şey ama  en azından şöyle diyebilirim ki doğal bir şekilde içinden geldiği gibi bir anne olmaya çalışan, bunun yanında içindeki yaratma dürtüsüne engel olamayan, zamanını keyifli ve dolu dolu geçirmeyi seven bir kadınım.
K.A.Kadıköy Anneleri’ni nereden duymuştun? Ne düşünüyorsun? Takip edebiliyor musun? Evet ise en çok hangi sosyal mecra üzerinden ve hangi konulardaki paylaşımları ilginizi çekiyor?
S.K.: Hamileliğim sırasında sosyal medyada duymuş ve takip etmeye başlamıştım. Sponsor olduğunuz eğitimler, sayenizde haberdar olduğum yakınlardaki etkinlik haberleriniz ilgimi çekiyor.
ka-18052016 (1)K.A.Gelelim dünyalar güzeli kızın Mila’ya. Sence nasıl bir annesin? Mila’nın gelişimini desteklemek için hangi konulara önem veriyorsun?
S.K.: Çok zor bir soru, bunu Mila’ya sormak gerek 🙂 İsteğim olabildiğince onu özgür kılıp, kendi başına bir şeyler yapabilmesi, tabi ki ne zaman ihtiyacı olursa yanında olmak. Huzurlu, sevgi dolu, mutlu büyümesi için elimden ne gelirse yapıyorum ve yapacağım. Şu an 14 aylık, şimdiye kadar gelişimini desteklemek için mümkün olduğunca yaşıtlarıyla, büyüklerle sosyalleşmesini sağladım, bunun da bir parçası geçen yaz düzenlediğim ve Kadıköy Anneleri’nin de duyurduğu Hadi Anne Yürüyelim etkinlikleriydi. Artık büyüdüğü için gelişimine faydası olacak farklı etkinlikleri sayenizde takip ediyorum, bizi daha da hareketli günler bekliyor 🙂
K.A.: Gelecekle ilgili hem annelik ve mesleki açıdan planların neler?ka-17052016
 
S.K.: Kızım 3 yaşına gelene kadar vaktimin çoğunu kızımla geçirmek, onunla birlikte aktivitelerde bulunmak istiyorum, bu sırada da hem Loliko ile tasarımlarıma devam edeceğim hem de bir arkadaşımla attığımız adımlarla bebek&çocuk fotoğrafçılığı konusunda yakında karşınızda olacağız, bunun için çok heyecanlıyım. Mila 3 yaşına geldiğinde minik minik okul hayatı başlayacak, ben de daha aktif bir şekilde çalışmalarıma devam edeceğim.
K.A.: Ooo işte bu şahane haber! Bunun için de ayrı bir tebrik ve bir sonraki Kadıköy Anneleri organizasyonu fotoğrafları sizden diyoruz 😛 Aslında anlattıklarından pek çok hayalini gerçekleştirmişsin gibi görünüyor ama yine de soralım, dünyaya tekrar gelseydin ne olmak ve ne yapmak isterdin?
S.K.: Şu anki hayatımda değiştirmek istediğim bir şey yok fakat geçmişteki kurumsal hayatımı daha kısa tutup içimdeki yaratma dürtüsüne daha önce kulak vermek isterdim 🙂
ka-17052016 (4)K.A.: www.kadikoyaneleri.com da yayınlanmak üzere doğum/lohusalık/emzirme/annelik üzerine günlük tadında bir yazını paylaşmak ister misin 🙂
S.K.: Kızıma kavuşmam çok zorlu bir süreçten sonra oldu, benzer sıkıntıları yaşayanlara bir umut olması açısından tüm yaşananlara blogumda yer vermiştim. O kadar güzel geri dönüşler oluyor ki zor oldu ama iyi ki yazmışım dedirtiyor her seferinde, burada da paylaşmak isterim, şuradan okuyabilirsiniz.

K.A.: Gelelim fasülyenin faydalarınaaaa 🙂 Kadıköy Anneleri’ne özel hediyelerin varmış duyduğumuza göre, neler bunlar öğrenebilir miyiz?

S.K.. 1 kişiye doğum günü panosu (35×50 cm boyutunda), 1 kişiye doğum çerçevesi ( 21×30 cm boyutunda), 1 kişiye 1-12 aylık sticker seti. Şartlar; instagram üzerinde @lolikocutelittledesign ve @kadıkoyanneleri ni takip etmek ve –sadece belirtilen postun- altına 3 arkadaşınızı mention etmek. Xxxx tarihine kadar yarışmamıza katılabilirsiniz. Eğer yarışmayı kazanamazsanız üzülmeyin Loliko’nun Kadıköy Anneleri’ne özel %15 indiriminden faydalanabilirsiniz.

K.A.: Sezinciğim, girizgahta da dediğimiz gibi sana bol şanslar, kazançlar diliyor ve hem çekilişe katılanlara vereceğin hediyeler, hem Kadıköy Anneleri’ne özel indirim şansı ve hem de ilk röportajı bizimle yaptığın için teşekkür ediyoruz 🙂 

S.K.: Asıl ben beni #haftaningirismcikadikoyannesi seçtiğiniz için teşekkür ederim. Herkese boş şans!ka-17052016 (1)

Bu sürprizlerle dolu röportajın ardından Sezin, çekilişe katılan 3 kişiye yandaki görselde örnekleri olan, aşağıdaki hediyeleri verecek, bunun için şuradaki instagram yarışmamıza katılabilirsiniz. 

  •  1 kişiye doğum günü panosu (35×50 cm boyutunda)
  •  1 kişiye doğum çerçevesi ( 21×30 cm boyutunda)
  •  1 kişiye 1-12 aylık sticker seti

Şartlar; instagram üzerinde @loliko.cutelittledesign ve @kadikoyanneleri ni takip etmek ve -sadece belirtilen postun- altına 3 arkadaşınızı mention etmek. Bu kadar basit 🙂 27 Mayıs Cuma günü saat 13:00’e kadar yarışmamıza katılabilirsiniz. Bol şanslar!
ka-18052016-11

Instagram @lolikocutelittledesign

Facebook @lolikocutelittledesign

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık işi, Kadıköy Anneleri, fotoğrafçılık ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar