İlk Kitaplığım Rafından “Babalar Günü”ne Özel Kitap Önerileri

Sevgili Kadıköy Babaları merhaba,

İlk Kitaplığım köşemden ikinci kez sesleniyorum sizlere. Biliyorum ki siz de en az anneler kadar bu köşeyi takip ediyor, başından sonuna okumasanız da bir göz atıyorsunuz. Hadi canım inkâr etmeyin Moda Parkı’nda duydum. Köşeyi okuyup akşam eve eli kolu kitapla dolu dönen babalar varmış 🙂 Şaka bir yana sizlerin de bebeklerimiz/çocuklarımız için yaptıklarınız, onların zihin ve duygusal gelişimi için paylaştıklarınız bizim için çok değerli. İyi ki varsınız. Babalar gününüz şimdiden kutlu olsun.

Bu özel günü eminim pek çok keyifli etkinlikle geçirip güzel bir Pazar günü yaşayacaksınız. Bence kitapsız güzel bir gün olmaz. Bu yüzden sizler için İlk Kitaplığım’ın rafından babalar gününe özel 4 muhteşem kitap seçtim. Hangisini edineceğiniz ve günün hangi diliminde okuyacağınız artık size kalmış. Okurken fotoğraf çekip bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz. E hadi o zaman kalkıp İlk Kitaplığım’ın raflarına doğru gidelim.

[dropcap]1[/dropcap]

YOLCULUK

ka-13062016 (1)

İlk kitabımız bu özel günde o ya da bu sebepten dolayı babası uzaklarda olacak olan küçük kitap kurtları için gelsin. Seza Kutlar Aksoy tarafından yazılan ve Serap Deliorman tarafından resimlenen bu kitabın tanıtım yazısını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Kitaba ulaşmak isterseniz uzaklara gitmenize ve ya internette aramaya çalışmanıza gerek yok. Kadıköy Çarşı’da Tüdem Yayın Grubu’nun şubesi açıldı. Hani şu geçen ay Yazar Mavisel Yener ile söyleşi yaptığımız yer. Tabii sizin biraz adres sormanız gerekecek çünkü o söyleşiye hiç Kadıköy Babası katılmamıştı 😛 Neyse siz bebeklerinize baktınız, anneleri yolladınız diyerek avunalım. “Yolculuk” oğlum İda’nın da en sevdiği kitaplardan biri. Zaten Haziran ayındaki yazımda “en çok okunan” kitap listemizi açıklayacağım.  Şimdilik sadece bunu söylemiş olayım 🙂

[dropcap]2[/dropcap]

GOFRET İLE BABASI

ka-13062016 (2)

İda’nın en sevdiği kitaplardan söz etmişken “Gofret ile Babası” ndan bahsetmeden edemeyeceğim. Kitap çocukların anlam evrenine uygun kurgusuyla, sevimli karakterleriyle, ustaca atılmış merak düğümleriyle, kısaca heyecanlı macerasıyla iki yıldır oğluma en çok okuduğum ve anlattığım kitapların başında geliyor. Bir baba ile oğlunun sevgi dolu masalını anlatan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndançıkan  Ian Whybrow ve Rosie Reeve imzalı bu eğlenceli kitabın tanıtım yazını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Bu kitap için de uzaklara gitmenize ve ya internette aramaya çalışmanıza gerek yok. Çarşıda hemen Baylan Pastanesi’nin yanında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın mağazası var. Keyifli okumalar dilerim. Haa bir de kitabı aldığınızda yanınıza bir paket de kâğıt mendil almayı unutmayın 🙂

[dropcap]3[/dropcap]

BABAM BİR DEV

ka-13062016

Geçen sene babalar günü şerefine anlattığım bu kitabın tanıtım yazısı da buradan okunabilir. Orijinal adı “My Daddy is a Giant” olan Carl Norac tarafından yazılan ve Ingrid Godon resimlenen “Babam Bir Dev” de “Gofret İle Babası” gibi Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nından basıldı.” Herkesin babası dünyanın en iyi babasıdır.” Diyen kitap size güzel bir paylaşım vadediyor.

[dropcap]4[/dropcap]

BABACIĞA ÖPÜCÜKLER

ka-13062016 (3)

 Bu kitap da geçen kış elimizden, dilimizden düşmedi. Frances Watts ve David Legge imzalı kitap, ilk kez 2005 yılında Avustralya’da basılmış, ülkemizde ise 1001 Çiçek Kitaplar tarafından Ömür Özyurt’un çevirisi ile 2014 yılında yayınlanmış. Bu kitabın da tanıtım yazısını buradan okuyabilirsiniz. Kitap hakkında kısaca şunu söyleyebilirim; “Babacığa Öpücükler” adlı yapıt, sadece bir çocuk kitabı değil biz ebeveynlere çocuğumuzla nasıl oyun kuracağımızı ve onun düş dünyasına nasıl girebileceğimizi gösteren sevgi dolu harika bir başvuru kitabı.

Sevgi dolu, sıcacık bir babalar günü dilerim,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar