Dila Alişanoğlu İle “Tamam Anne” Üzerine…

Sevgili Kadıköy Anneleri;

ka08082016 (2)
Haziran 2016, Küçük Kitap Kurtları Yaz&Kadıköy Anneleri 2 Yaşında Buluşması’ndan…

Bu #haftaningirisimcikadikoyannesi bizim için çok kıymetli bir insan. Hem çok vefalı bir dost, hem çok yardımsever bir arkadaş, hem çok matrak bir anne, hem enerjisi çok yüksek bir insan, hem de çok çalışkan bir iş kadını. Ne iyi oldu da Kadıköy Anneleri Anne-Çocuk Kışa Merhaba Partisi’nde tanıştık! O gün de dahil olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları ve Kadıköy Anneleri Bizim FMde gibi ortak pek çok iş yaptık. Dürüst, samimi, eğlenceli ve 5 yaşındaki Çınar ve 2 yaşında Lina’nın annesi bu girişimci anneye daha fazla methiye düzmeden kendi oyuncak markası olan Tamam Anne hakkında sorularımızı sıralayalım. E tabi o da bizi hediyesiz bırakmayacak 🙂 Röportaj sonunca çekiliş şartlarını görebilirsiniz, keyifli okumalar!


ka-08082016 (5)K.A.: Dilacığım hoş geldin. Sonunda seni ve markanı Kadıköy Anneleri’ne tanıtabilecek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. O halde kısa bir girizgahla başlayalım mı?

D.A.: Tabi, haydi başlayalım! Merhaba, ben Dila Alişanoğlu. Bilgi Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü’nden mezun olduktan sonra kısa bir kurumsal iş deneyiminin ardından aile şirketimizde devam etmeye karar verdim. Daha sonra farklı arayışlara girerek yeni bir sektöre atılmak istedim. Ailemin ve eşimin her zaman çok büyük destek ve inançları sayesinde eğitici oyuncak sektörüne hızlı bir giriş yaptım. Önce sadece ithalatla başladık. Derken hareketli döneme bir de benim hamileliğim eklendi. Hamileliğim rahat geçti ve görüp görebileceğiniz en kocaman hamile olarak tamamladım bu dönemi. O kadar rahat geçti yani 🙂 Doğumdan iki hafta sonra geleceğim diye çıktım şirketten. Şimdi oğlum 5, kızım 2 yaşında. Arada sırada kahve içmeye giderdim. Zamanla vaktim olmadığında bile zorlayarak yaptığımka-08082016 (8) şeyleri,  zamanım olmasına rağmen yapmadığımı, iyice miskinleşmeye başladığımı hissettim ve bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Bünye alışık değil tabii… E ikinci çocuk da oldu ve büyüyor, yakında okula da başlar,  ben bir şeylerin başlangıcını yapayım derken aslında biraz değişiklik olarak başladığım “Tamamanne” şirketini kurdum. Evden çalışabildiğim bir iş olmasından dolayı çocuklarım ile de dilediğim gibi vakit geçirebiliyorum.

K.A: Şahane bir karar almışsın, zaten günümüz annelerinin de artık tercihi çocuklarından ayrı kalmadan para kazanabilme üzerine. Yalnız insanların aklı karışıyor, tamam anne? Yahu bir anlatsana “tamam anne” de ne demek?

ka082016 (2)
Kasım 2015, Kadıköy Anneleri Anne-Çocuk Kışa Merhaba Partisi’nden…

D.A.: Tamam Anne ismi aslında oğlumun çok güzel söylemesi ile aklımıza geldi. Oyuncak, eğitici oyuncak ise işimiz, hangi çocuk annesine oyuncak için  tamam anne demez ki 🙂

K.A: Ben de oyuncak sever bir anne olarak diyebilirim ki; herkes oyuncak söz konusu olunca “tamam anne” der 😛 Peki sence ülkemizdeki oyuncak algısı nasıl?

D.A.: Oyuncak konusu artık eskisi gibi değil. Ebeveynler daha bilinçli, daha dikkatli. Anneanne-babaanne, dedeler dahil herkes daha bilinçli alışveriş yapmaya çalışıyor. Çünkü bu konu dünyada en değer verdikleri varlık çocukları-torunlarının sağlığı ve algısıyla birinci dereceden ilgili. Biz bu düşüncenin daha fazla yaygınlaşmasını, herkesin çok rahat bir şekilde, uygun fiyatlarlaka-08082016 (6) sağlıklı ve eğitici oyuncaklara ulaşabilmelerini hedefledik. Oyuncağın kaliteli ve sağlıklı olması gerektiğini, bunun ne kadar önemli olduğunu, çocuğun vücuduna temas etmesinden, eline almasından, ağzına götürmesinden anlayabiliyoruz. Bu nokta da önceliğimiz çocuk sağlığına uygun ürünler üretmek ve ithal etmek. İthalat olarak başladığımız yolda şu anda Türkiye’ deki tüm ana okullarına hizmet veren bir düzeye geldik. Bu kadar sağlıklı ve çocukların gelişimini destekleyen ürünler neden anne-babalara ulaşmasın diyerek “Tamamanne”nin web sitesini kurdum.

ka-08082016 (13)K.A: Siten kurulalı bir kaç ay oluyor ama bir kez de buradan tekrarlayalım, hayırlı, uğurlu, bol kazançlı olsun 🙂 Instagram üzerinden zaten satış gerçekleştiriyordun ama satın alma sürecinde profesyonel bir site aileler için her zaman tercih sebebi olsa gerek. Neler var bu sitede?

D.A.: Çocukların yaşına, ilgisine uygun, çoğunlukla ahşap oyuncaklar ve çocukların bu anlamda gelişimlerini destekleyen her çeşit ürün. Bununla birlikte yine çocuklarımız için ileriki dönemlerde yeni projelerimiz olacak. Onu da buradan bildiririz yine 🙂

K.A: Uuuu heyecanla bekliyoruz yeni projeleri 🙂 Bu yazıda bir kaç seçme görsel paylaşıyoruz ürün gamından ancak diğer ürünleri merak edenler nereden görebilir?

ka08082016
Haziran 2016, Tavsiye Evi-Kadıköy Anneleri Özel İftar Yemeği’nden…

D.A.: Tüm ürünlerimiz www.tamamanne.com.tr web sitemizde detaylı şekilde bulunmaktadır. Aynı zamanda “Tamamanne” olarak Facebook ve Instagram sayfalarımızdan günlük ürün paylaşımı yapıyoruz. Oyuncaklarımızın çeşitliliği ciddi anlamda tatmin edici. Kendi aralarında farklı markalarla muadil ürünler de bulunmakta. Fiyat aralığı vermek çok zor ama herkesin zevkine, bütçesine göre oyuncaklar bulabileceğine eminim. Çok fazla oyuncak satan firma var. Olmalı da zaten. Çeşitli ve alternatif firmaları mutlaka görmeliyiz. Bizim isteğimiz ürün kalitesine önem verilmesi. Kaliteyi sunarken de uçuk fiyatlardan kaçınmak. Ne çok ucuz olsun diye zararlı boya içeren oyuncakların piyasada bulunmasını istiyoruz ne de sağlıklı, özelikle ahşap oyuncakların çok yüksek fiyatlarda olup ka-08082016 (4)ailelere ulaşamamasını… Şu an yeni sezona hazırlanıyoruz ve yeni ürünlerimizi herkesle paylaşmak için sabırsızlanıyorum… Çok güzel şeyler geliyor 🙂

K.A.: Dila ve sürpriz! Yan yana kulağa şahane geliyor 😛 Peki kendi üretiminiz olan oyuncaklar mı yoksa başka markalar da var mı sizde?

D.A.: Dediğim gibi hem üretim hem de ithalat yapan bir firma olduğumuz için baya kalabalık bir firmayız.  Avrupa’dan distributorluklerimiz var.

K.A: Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple çalıştığını biliyorum, bu konuda çok titizsin. Bu anlamda Tamam Anne-nin benzer oyuncak sitelerinden farkı ne olabilir?

D.A.: Tamam Anne’deki ürünler çocukların gelişimine destek veren ürünlerdir. Çocuğun hem kendi hayal ka-08082016 (10)dünyasına göre oynayabileceği hem de ebeveyn ile oynayabileceği oyuncaklar çoğunlukta.

K.A: Hah, çok güzel bir noktaya parmak bastın, ebeveynler oyuncak seçerken nelere dikkat etmelidirler? Ya  da siz ürünlerinizi seçerken özellikle neye dikkat ediyorsunuz?

D.A.: Ben oyuncak seçerken tamamen çocuklarımın ilgisine göre seçiyorum. Oğlum şu sıralar mesela araba ve uçak seviyor. Araba ve uçak aldım. Kızım şu sıralar abisinin oyuncaklarını keşfetmekten dışarıda bir şeye bakmaya gerek görmüyor 🙂

K.A: Kardeş şart diyorsun yani 🙂 Hangi kategori ve yaş grubuna uygun oyuncaklar var sitede?

ka082016 (1)
Haziran 2016, Şile Bizim FM Kadıköy Anneleri’ni Ağırlıyor Gezimiz’den…

D.A.: 10 ay dan 5 yaş ve üzeri çocuklar için ürünlerimiz mevcut sitemizde.

K.A: Oyuncakçılarla ilgili en çok merak ettiğim şu; çocukların sadece kendi ürünlerinle mi oynuyorlar? Dışarıdan oyuncak aldığın oluyor mu?

D.A.: Tabi ki mağazadan, internetten çok oyuncak almışlığımız var. Çocuklar bazen sadece oyuncak istiyorlar. Kahramanlar, çizgi film karakterleri vs…

K.A. Çocuklardan konu açılmışken, gelelim dünyalar güzeli çocukların Çınar ve Lina’ya. Sence nasıl bir annesin? Çocuklarının gelişimini desteklemek için hangi konulara önem veriyorsun?

D.A.: Çocuklarım için en önem verdiğim konu kendi kendilerine karar vermelerine ortam sağlamak.ka-08082016 (1) Yediklerinden giydiklerine, oynamak istediklerinden yapmak istediklerine kadar elimden geldiğince ortam yaratmaya çalışıyorum. Kurallarım var tabii ki. Çok katı bir anne değilim. Yumuşak tarafım çok belli ama şu an onlar bunu fark etmiyorlar ya da nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar 🙂 Önümüzdeki sene için planım ikisini de spora başlatmak. Umarım spor yapmaktan benim kadar keyif alırlar.

K.A.: Senin eski tenis yıldızlarından olduğunuzu biliyoruz 😛 Bakarsın çocuklar büyüyünce kortlara geri dönmüşsün haha Şaka bir yana, gelecekle ilgili hem annelik ve mesleki açıdan planların neler?

D.A.: Gelecek için çok net planlarım yok. Bazen hayat bizi ka-08082016 (15)şekillendirir, bazen biz hayatı. Kızım da anaokuluna başlayana kadar evden çalışmak istiyorum. Sonrasında ofis hayatına geri döner miyim kesin bir şey söyleyemem. Hiçbir şey için kesin konuşmamak lazımmış. Çocuklardan sonra öğrendiğim en önemli ders bu 🙂

K.A: Bu dersi bize her gün hatırlattıkları için kendilerine şükran borçluyuz 😛 Toparlamak adına, tek cümleyle kendini özetlemek istersen, Dila bir anne, bir kadın ve bir girişimci olarak nasıl biridir?

D.A.: Anne olarak başlarda şaşkın, şimdi biraz daha ne yaptığını bilen ama şaşkınlık hali devam eden; bir kadın olarak hayatında bol hareket olan; girişimci olarak da her şeyin en iyisi olmalı diyen biri…

ka08082016 (3)
Ocak 2016, Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması’ndan…

K.A.: Girizgahta az bahsettim ama bir senden dinleyelim; Kadıköy Anneleri’ni nereden duymuştun? Ne düşünüyorsun? Takip edebiliyor musun? Evet ise en çok hangi sosyal mecra üzerinden ve hangi konulardaki paylaşımları ilgini çekiyor?

D.A.: Kadıköy Annelerini instagramdan görüp takip etmeye başlamıştım. İkinci çocukta daha aktif olmak istediğim için etkinliklere katılmak istiyordum. Birkaç etkinliklerinize katıldım, çok tatlı insanlarla bir arada oldum. Seninle tanıştık. Ben daha çok instagramcıyım sen facebookçu 🙂  Ama Kadıköy Annelerini ka-08082016 (16)facebooktan da sıkı takip ediyorum 🙂 Seninle birlikte etkinliklerinde yer almak çok keyifli. Güzel projelerin var, insanları özenli bir şekilde bir araya getiriyorsun ve o kadar işin arasında bunu yapabilmene hayranım. Sen ve senin gibi kadınları gördükçe kendime bahane yaratmamam gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde artarak her anneye ışık olmak, “acaba ben de yapabilir miyim” diyebilmelerini sağlamak, çocukları var diye eve kapanmalarına gerek olmadığını göstermek için belki daha çok seviyorum Kadıköy Annelerini. Utandın değil mi 🙂

K.A: Ahahah nasıl da tanıyorsun beni 🙂 Kıpkırmızı oldum :/ Son olarak, duyduğumuza göre Kadıköy Anneleri için sürprizlerin varmış?

D.A.: Evet 2 adet domino hediye etmek istiyorum. Bizdeki ürünlerin %90’ın da cinsiyet ayrımı yok. Bu da onlardan biri. Domino oyununu tek başına ya da iki kişi olarak oynayabilirler. Çocukların duygusal ve düşsel yaşamı oyunlarına yansır. Çocuğun iç dünyasıka-05042016-05 hakkında bilgi edinmenin en kolay ve etkili yolu onunla oyun oynamaktır. Bu oyuncaklar ile bunları keşfedebilir aileler. Umarım çekilişi kazanan şanslı 2 kişi için de çok eğlenceli ve faydalı olur.

K.A: Dilacığım samimi cevapların, Kadıköy Anneleri’ne her daim destek olduğun için çok teşekkürler. Birlikte daha çok güzel işler başaracağız, eminim 🙂 Oyuncak konusundaki bilgilerini de bizimle daha önce Migros TV Anne-Çocuk kategorisiyle yaptığımız işbirliğinde detaylı olarak anlatmıştın. Ben bu videolara bayılıyorum! Röportaj sonunda daha önce izlemeyenler için bu linkleri paylaşıyor olacağım, neden ahşap oyuncak tercih edilmelidir? Çocuklara oyuncak alırken nelere dikkat edilmelidir? sorularının cevapları videolarda olacak! Gelelim hediye çekilişi detaylarına!

ka-08082016 (14)Tamam Anne, çekilişe katılan 2 kişiye domino hediye edecek, bunun için şuradaki instagram yarışmamıza katılabilirsiniz. Şartlar; instagram üzerinde @tamamanne ve @kadikoyanneleri ni takip etmek, görseli kendi hesabınızda repost etmek ve görselin altına 2 arkadaşınızı mention etmek. 12 Ağustos Cuma günü saat 14:00’e kadar yarışmamıza katılabilirsiniz. Bol şanslar!

Oyuncak Almanın Püf Noktaları Nelerdir?

Neden Ahşap Oyuncak Seçmeliyiz?

Sevgiyle kalın,
Aslı Altınok Erdal

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar