Masal Butik

Bebek dostu hastane, otel, kent olur da, bebek dostu restoran, kafe, mağaza, alışveriş merkezi ve hatta sokak neden olmasın? Kadıköylü anneler rahat etsin, bizim gibi deneme yanılma yoluyla öğrenmesin diye, her hafta anne&bebek dostu-düşmanı mekanları paylaşıyor olacağız.

0706-masalbutik1Bu hafta sizlere benim de çok sevdiğim, her uğrayışımda içimin açıldığı bir butiği tanıtacağım; Masal Butik. Nisan 2013’te kapılarını açan butiğin kurucusu Canan mağazanın dekorasyonunu da tamamen kendisi üstlenmiş. Yurt dışı ve yerli tasarımcıların ürünlerinden tek, en fazla üç adet satışa çıkıyor. Sezonluk ürün yerine tamamen “butik” mantığıyla çalışmayı tercih ediyorlar. Her girdiğinizde yepyeni bir kreasyon bulabilirsiniz! Raflardaki renkler de tüm yıl dönüşüm halinde.

Hamilelik öncesi pek çok parça edindiğim butiğe hamileliğim esnasında da gitmeye devam ettim. Hatta bu yazıyı hazırladığım esnada dikkatimi çeken; elbiseden kolyeye, cüzdandan eteğe, bereden bluza, küpeden şala gardrobumun Masal Butik’in ürünleriyle dolu olduğuydu! Rüzgar iki aylık olduğundan bu yana da düzenli olarak ziyaret ettiğim mekanın öne çıkan özelliklerini sizler için sıraladım:

  • Öncelikle Moda’daki pek çok mağazanın aksine kapı girişinde bebek arabasının geçişini zorlaştıran yükselti, merdiven vs yok. Mağaza açılış hazırlıkları esnasında bu detaya özellikle dikkat edilmiş.
  • Anne adayları hamilelikleri boyunca büyüyen karınlarının rahat edebileceği,  bel kısmına doğru genişleyen modelleri bulabilirler.
  • Emziren anneler, dışarıda konforlu bir şekilde emzirme olanağı sağlayan düğmeli t-shirt, body ve elbiselere bayılacak!
  • Işıklandırmada sıcak renklerin doğrudan askıdaki ürünlere vurması esas alınması sayesinde, bebek arabalarında uyuyan/etrafı inceleyen miniklerin gözleri rahatsız olmuyor.
  • Yine pek çok mağazada (hatta marketlerde dahi) çocuklu anneler dikkate alınmadan son ses açılan, kulak tırmalayıcı club müzikleri yerine, oldukça arka plandan duyabileceğiniz ruhu okşayan radyo kanalları tercih edilmiş
  • Raf düzeni adeta renklerin dansını yansıtırken, kedi, köpek, kelebek, tavşan, baykuş, nota, dondurma, cupcake, armut, kuş, gitar, at, ördek, pinokyo, zürafa, şeker, koyun, fil ve hatta gramafon gibi ilginç objeli parçalarla neşelenen bebekler, annelerine geniş zamana yayılmış bir alışveriş yapma imkanı tanıyor
  • Etrafta bebeğin dikkatini çekebilecek öyle çok oyuncak (aslında onlar dekorasyonun birer parçası olan süs ve biblolar) var ki! Rüzgar her girişinde sağa sola bakmaktan kendini alamıyor, eminim sizinki de öyle olacak! Bunlarla oynamak serbest,  tabi giderken yerinde bırakmak şartıyla.
  • Raflardaki tüm ürünleri denemeden çıkamayacağız butikte zaman nasıl geçecek anlamayacaksınız ama bu esnada belki de bebeğinizden kokular gelmeye başlayacak ya da ağzını şapırtacak. Yine zevkle dizayn edilmiş giyinme odasındaki geniş pembe puf bebeğinizi altını rahatlıkla değiştirebileceğiniz büyüklükte. Kasa önündeli 1,5 kişilik koltukta da çekinmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz.
  • Tüm bunlara ek olarak, bebekleri çok seven kuzenlerin güler yüzlü yaklaşımları, size kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak

İşte tüm bu özelliklerinden dolayı “Masal Butik” Kadıköy Anneleri tarafından “Bebek Dostu Mekan” ünvanını hak ediyor.

Siz de butiğin dönem dönem olan indirimlerini Facebook ya da Instagram hesaplarından takip edebilir, kimsede olmayan orijinal parçalara sahip olabilirsiniz.

MASAL MODA

?Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. 21/C Moda Kadıköy ?Kadın ve çocuk giyim, aksesuar. ?DM veya whatsapp 05376428878

Sevgiyle kalın,
Aslı Altınok Erdal

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar