Bebek Masajı & Bebek Cilt Bakımı

İsveç? Bali? Lomi Lomi Hawai? Abhyanga? Hayır hayır hiçbirisi değil, bugünkü konumuz benim de daha hamile kaldığım dönemlerden beri ilgimi çeken bir masaj türü: “Bebek Masajı”

Az çok tüm annelerin ve adaylarının bebek dergilerinden, televizyon programlarından, okuduğu doğuma hazırlık kitaplarından hiç olmadı doğum yaptığı hastanede bebek masajıyla ilgili birkaç bilgi kulağına çalınmıştır; banyo sonrası masaj bebeği rahatlatır, ten tene temas anne&bebek arasındaki ilişkinin temellerini atar, doğru noktalara basınç uygulandığında gaz sancıları azalır vs vs. Ama aslında hangimiz tam anlamıyla masajı doğru olarak uygulayabildik ve bu sayılan pozitif gelişmeleri gözlemleyebildik?

İşte şimdi henüz masajın nimetlerinden nemalanamayan annelerin, benim de “Keşke daha önce olsaydı” dediğim bir etkinliği size tanıtmak istiyorum. Bebeği yanlız yapmadık, e haliyle bu masaj işi de hem anne hem babanın görevi olmalı. Neyse ki bu etkinliğe annelerle birlikte babalar da gelebiliyor 🙂

Baby massage  collection“Sevgi dolu bir dokunuş her şeye değer” mottosuyla etkinliğin tanıtımını yapan tüp bebek koordinatörü, emzirme danışmanı ve hamile eğitmeni Esra Ertuğrul’un yanı sıra, Çocuk Dr. Başak Namdar Çelikkan da bebek cildi hakkında bilgiler verecek. ”Bebeğinize nasıl masaj yapacaksanız?” sorusuna cevap almanıza ek, katılımcıların bebek cilt bakımı hakkında merak ettiklerinin de yanıt bulduğu inter aktif bir toplantı olacak.

Kısaca bebek masajı; bebeğinizle aranızdaki duygusal bağı güçlendirecek ve daha çok yakınlaşmanızı sağlayacak güçlü bir iletişim yoludur. Bebeğinize sabırla, sevgiyle ve şefkatle dokunmanız, onun gelişimine büyük katkıda bulunur. Dokunarak veya konuşarak iletişim doğru kurulduğunda bebeğiniz sevildiğini, istendiğini, değer verildiğini anlar. Masaj, bebeğinizi sakinleştiren ve rahatlatan, bedensel ve ruhsal gelişimini olumlu yönde etkileyen keyifli bir etkinliktir. Bilinçli bir şekilde rahatlamayı öğrenmesi, büyümenin yaratacağı zorluklarla başa çıkmasında bebeğinize yardımcı olacak çok önemli bir avantaj ve bu ilk günlerinde ona verebileceğiniz en değerli hediye olur. Bebeğinizin korunmaya, bakılmaya, sevilmeye ihtiyacı var. Yaşamın ilk dönemlerinde onun anladığı bir tek sevgi dili var: Dokunmak. Onu daha iyi tanımanız ve onunla sevgi dolu bir ilişki kurabilmeniz için bebek masajı harika bir fırsat…

“Bebek Masajı ve Bebek Cilt Bakımı”  etkinliğine katılmak isteyen anneler ya da babaların, yanlarında bir penye battaniye ve bir banyo havlusu getirmeleri gerekiyor.

 

Eğitim Tarihi: 19 Temmuz 2014 saat 15:00-18:00

Eğitim Yeri: Ataşehir Baby Sensory Barbaros Mh. Evren Cd No:56 34746 İstanbul‎ (0216) 317 1008

Mekan hakkında bilgi almak için www.babysensory.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Eğitim Ücreti: 50 TL

 

Not: Katılımcı sayısı sınırlı olduğu için bebeimgeliyor@hotmail.com mutlaka kayıt yaptırmanız gerekir. Etkinliğe katılanların deneyimlerini bizimle de paylaşması dileğiyle!

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar