Kadıköy’de Gebe Okulu Başlıyor…

Hamileyim, ne yapmalıyım? Hamilelik döneminde nasıl beslenmeliyim? Hamilelikte oluşacak sorunları nasıl çözebilirim? Doğum sonrası beni neler bekliyor? Bebeğime nasıl daha iyi bakarım? Yaşadığım ruhsal değişiklikler normal mi? Bebeğim ile nasıl daha sağlıklı iletişim kurarım? Hepimizin hamilelik süresince ve doğum sonrasında sorduğu bu sorular, şimdi Kadıköy Belediyesi Gebe Okulu’ndaki uzmanlarca cevaplanıyor. Üstelik kurslar tamamen ücretsiz.

Kendi hamileliğimde çevrede bu gibi kursları veren yerleri araştırmış ancak özel hastanelerde ücretli ve tamamen ticari kaygı güden eğitimleri bulabilmiştim. Hamile yogasındaki arkadaşlarım ve hocamın da önerisiyle kayıt yaptırdığım bu kurslara gitmekten her seferinde vazgeçtim. Çünkü çoğu seminer tadında ve interaktif eğitimden uzaktı. Benim aradığımsa çok daha anne-baba odaklı ve eğitime gelenlerin maksimum katılımlarının sağlandığı bir okuldu. Artık bebeğim 8 aylık oldu ve bu bilgileri biz biraz zor da olsa öğrensek de, diğer anne adayları ve yeni annelerin Kadıköy Belediyesi tarafından Eylül ayında açılacak ve Haziran 2015’e kadar devam edecek aylık kurslara gitmelerini salık veriyorum.

gebeBu duyuruyu görür görmez içeriğinden emin olmak için Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, Gebe Okulu Proje Koordinatörü Banu Korkmaz ile telefonda görüştüm. Kendisiyle çok keyifli ve uzun bir sohbet gerçekleştirdik. İşini severek ve profesyonel bir şekilde yaptığı o kadar belli ki, hamile olmadığım halde benim de derslere katılasım geldi 🙂 2014-2015 dönemi için her ay kısa ve uzun eğitimlerin verilmesi düşünülüyor. İlk kısa eğitimin (Hamileliğinin başındaki anne adayları için) 23-26 Eylül tarihleri arasında dört günlük düzenlenmesi planlanıyor. Her ne kadar ders bitiş saati kağıt üzerinde 13:00 diye yazsa da, çoğu zaman sınıftan soruların hepsi cevaplanmadan ayrılınmıyormuş (Malum, biz yeni nesil annelerin soruları bitmez ve uzmanları terletecek cinsten oluyor!).

Doğumu yaklaşmış ileri aylardaki hamileler için ise Ekim ayında 6 günlük daha uzun ve kapsamlı bir eğitim verilecek. 10-15 kişilik sınıflardan oluşan kurs için mutlaka önceden arayıp eğtim ücretsiz de olsa kayıt yaptırmak gerekiyor. Banu Hanım’ın kursa gelenlerin profilinin her sene değiştiğini, daha donanımlı, bilinçli, aktif, motive ve mutlu ebeveynlerin katılım gösterdiğini belirtiyor. Bu bilgiler hepimiz adına çok sevindirici!

Eylül ayı kurs program ve içeriği aşağıdaki gibi;

 

      Tarih   Saat     Eğitim Konusu
23 Eylül 2014 Salı10:00-13:00Doğum Sonrası Depresyon –  Annelik Rolü ve İletişim – Yenidoğan Bebeğin Psikolojik Gelişimi
24 Eylül 2014 Çarşamba10:00-13:00Bebek Sağlığı, Bakımı ve Beslenmesi
25 Eylül 2014 Perşembe10:00-11:15Emzirme Dönemi Sağlıklı Beslenme –  Anne Sütü
11:30-13:00Bebek Yıkama ve Bebek Masajı Uygulaması
26 Eylül 2014 Cuma10:00-13:00Bebek ve Çocuklarda İlkyardım Uygulamaları


Kadıköy Belediyesi Gebe Okulu’nda bu eğitimlerin yanında istenirse yine 15 kişilik sınıflarda haftaiçi sabah saatlerinde olmak üzere sadece bebek ve çocuk ilkyardım eğitimi de alabilirsiniz.

Bilgi ve başvuru için:

Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği

Tel: 418 88 30

Proje Koordinatörü

Banu Korkmaz

0 216 418 88 30

Aslı Altınok Erdal

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar