Bir Aile Festivali: Anne, Bebek, Çocuk Fuarı

Ailelerin, annenin hamilelik döneminden çocukların kolej çağına kadar (0-12 yaş) ihtiyaç duyacakları tüm ürün ve hizmetleri bir araya getiren, Türkiye’nin en büyük, en renkli, en eğlenceli aile fuarı İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı’ndan, 2007 yılından bu yana fuarcılık sektöründe çalışan ve hem de 2014 yılında artık bir de ünvanları arasında “Anne” eklenen birisi olarak bahsetmek benim için çok mutluluk verici… Daha önce ilgi alanıma girmediği için hiç ziyaret etmediğim “En Trend&En Güvenilir Aile Şöleni” mottosuna sahip bu fuara, bu yıl düzenleneceği tarih olan 13-15 Aralık’ta 11 aylık olacak oğlum Rüzgar’la birlikte gitmeyi planlıyorum. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenece fuarın içeriğinde neler var gelin birlikte bakalım;

ŞOVLAR

İBS’in bu yılki büyük sürprizi Şirinler Müzikali! Küçükken Şirin Baba, Şirine ve Bebek Şirinden oluşan oyuncak setim vardı, hiç kuşkusuz benim gibi milyonlarca hayranı bulunan ”Mavi Yaratık”lardan Şirinbaba, Şirine, Gözlüklü Şirin, Güçlü Şirin, Sakar Şirin, Gargamel, müzik ve dansları ile bütün çocukları ‘Şirinleyecek’. Fuar boyunca şovların yıldızı olacak “Şirinler Müzikali”, her gün saat 12:00, 14:00 ve 16:00’da sahnelenecek.

ÇİZGİ FİLM KÖYÜ

Looney Tunes karakterleri Bugs Bunny, Tweety, Sylvester, Taz, Daffy ayrıca Pepee, Leliko ve çocukların yeni kahramanı Ayas da hem miniklerle fotoğraf çektirmek hem de oyunlar oynamak için İBS’de olacak.

YOGA, PİLATES

İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı’nda üç gün boyunca yoga ve pilates dersleri de verilecek; hem de ücretsiz olarak. Anneler güne Acıbadem Sağlık Grubu eğitmenleriyle Yoga ile başlayacak, öğleden sonra yorgunluklarını pilates ile atacaklar. Tüm ziyaretçilere açık olan etkinliklerin saatleri daha sonra fuar sayfasında açıklanacak.

HEDİYELER

15 Aralık tarihine kadar sosyal medya üzerinden bir dizi hediyeli etkinlik düzenlenecek. Oto koltuğundan pusetlere, en şık kıyafetlerden küçük ev aletlerine kadar birçok hediyeye ulaşmak için, organizasyonun resmi internet sayfası üzerinden ya da Facebook sayfası aracılığıyla yarışmalara katılabilir yeni yıl öncesi birbirinden değerli hediyelerin sahibi olabilirsiniz.

YARIŞMALAR

Fuar alanında da kazandıran pek çok yarışma düzenlenecek. Fuar büyük ödülleri 7 bin TL değerinde Babyville çocuk odası, Türkiye’nin en kaliteli, tasarım ödüllü puseti MİMA ve BEKO kurutmalı çamaşır makinesi. Ayrıca 3 gün boyunca oto koltukları, elektrikli süpürge, yoğurt makinesi, küçük ev aletleri, oyuncaklar, hediye çekleri ve daha pek çok değerli hediyenin verileceği yarışmalar, en iyisini yapacağını düşünen özgüveni yüksek ebeveynleri ve çocukları bekliyor olacak.

SEMPOZYUMLAR

Alanında Türkiye’nin en iyisi olan konuşmacıların yer alacağı sempozyumlar ise aileler için yol gösterici pek çok reçete sunacak. Acıbadem Sağlık Grubu, İstanbul Doğum Akademisi, Novartis ve Molfix’in düzenleyeceği seminerlerde, Çocuk gelişimi ve çocuk hastalıkları, hamilelik ve doğum süreci hakkında bilgiler verilecek, Hipnobirthing ve Suda Doğum(Gerçekten böyle birşey var mışmış?) tanıtılacak.

14 Aralık Cumartesi günü İBS Seminer alanında anne ve babalar, ‘Canbebe ile Deneyimli Anneler Konuşuyor’ etkinliğinde sorularını her biri kendi alanında öncü ve fikir lideri annelerle paylaşacaklar. Hürriyet Aile ile Anneysen.com’un uzman doktorları ebeveynlere birbirinden değerli bilgiler aktaracak. Seminer saatlerini öğrenmek için www.ibsfuar.com adresini inceleyebilirsiniz. Tabii ki bu fuar “Bebek Dostu”. Özel dinlenme alanları, bebek bakım odaları ve yemek salonları ise annelerin ve çocukların sağlığı, konforu düşünülerek tasarlanmış.

Kısacası bu festivalde aileler çocuklarıyla birlikte ödüllü yarışmalara katılabilecek, çocuk parkında gönüllerince oynayacak, çocuk hayranları ile tanışmak için fuara gelen ünlü konuk ve karakterlerle söyleşilere katılacak, fotoğraflar çekebilecek, atölye alanında çocuklarıyla sanat eserleri yaratabilecekler. Etkinlikten etkinliğe koşarken arada soluklanıp, dinlenirken, ailece filmler, sergiler, defileler, dans ve tiyatro gösterileri ile keyifli anlar yaşayacaklar. “Anneler, çocukları için her zaman ve her durumda en iyisini ister” ama bence bu fuarı anne ve anne adayları yanında babalar, çocuklar, anneanneler, babaanneler ve hatta dedeler de mutlaka ziyaret etmeli!

Kısa tanıtım videosunu izlediğinizde siz de bana hak vereceksiniz:

Aslı Altınok Erdal

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar