İNANNA Kadın Farkındalık Merkezi Açılıyor

Kadınlar olarak, yaşamlarımız boyunca içinden geçtiğimiz genç kızlık, kadınlık, hamilelik, loğusalık, annelik, menopoz, aylık mensturasyon döngüsü gibi değişimler sırasında destek, bilgi ve deneyim paylaşımına ihtiyaç duyuyoruz. Belki de kadınlar olarak birbirimize ihtiyaç duyuyoruz sadece! Aradığımız bu desteği tek bir merkezden bizlere sağlayabilmek için kuruluyor İNANNA Kadın Farkındalık Merkezi.

Merkezin kurucularından Doula Şaylan Yılmaz aynı zamanda hamileliğimin dördüncü ayında Nefess Moda’da tanıştığım muhteşem insan. Gözlerimiz kapalı uzak alemlere daldığımız seanslar boyunca büyüleyici sesi öyle içimize işlemişti ki, doğumdan sonra da o özel tınıyı zaman zaman aradım. Doğuma kadar çalıştığım halde, hafta iki defa akşam olan derslere koşa koşa(evet vücudumdaki fazlalık 18 kiloya rağmen koşabiliyordum) gidiyor, 1 saatin nasıl geçtiğini anlayamıyor ve kendisinin Doulam olmasını istiyordum. Benim için bu gerçekleşemedi ve Doulam eşim oldu ancak Kadıköy Anneleri kurucularından İpek’in normal doğumuna girerek, dünyalar tatlısı Doğa’nın hayata geliş yolculuğunda etkin rol aldı.

IMG_3335-copys1Hamile yogası, hamile yogası eğitimi ve yoga atölyelerine girdiği halde bebek olduktan sonra kendisinden kopmadık. Ne zamandır biz bebekli annelere de hitap eden özel işler yapmasını bekliyorduk. İşte o gün geldi. Şaylan Yılmaz Hoca, Nur Niyaz Bildik ikilisi olarak, hayatlarında yepyeni bir sayfayla birlikte, yaşamın farkı dönemlerinde farklı hayat deneyimleri yaşayan kadınlara içinse “kişisel farkındalık” kazandırabilecek çeşitli çalışmalar ile destek vermek amacıyla yepyeni bir stüdyo açılıyorlar.

Merkezin ismi; İnanna Kadın Farkındalık Merkezi. Yeri; Şaşkın Bakkal/ Bağdat Caddesi. Hedef Kitle; 18-65 yaş arası tüm kadınlar. Yaş aralığı bu kadar geniş olunca aslında tam da “Farkındalık” kelimesi ile vurgulamaya çalıştıkları, kişinin yaşadığı her türlü deneyim esnasında ne hissediyor, ne düşünüyor, yaptığını isteyerek mi yapıyor, istekli değilse neyi değiştirmek istiyor ve bunu nasıl yapabilir gibi temel içgüdüsel soruları kendi kendine sorabilme ve yanıtlayabilme becerisi geliştirmek…

IMG_4512Peki Yılmaz&Bildik ikilisinin üstüne özellikle bastıkları “Farkındalık” neden bu kadar önemli? Kişinin kendi yetenek, ilgi ve potansiyelini tanıyarak buna uygun seçimler yapabilmesi için, belki en çok da mutlu ve huzurlu bir yaşam için önemli…

“Kadın bedeninde yaşamak doğa itibariyle kendine hastır. Kadınlar yaşamları boyunca genç kızlık, kadınlık, hamilelik, loğusalık, annelik, menopoz, aylık mensturasyon döngüsü gibi değişimlerden geçerler. Her bir değişimin getirdiği farklı ihtiyaç ve beklentiler vardır. İnanna Kadın Farkındalık Merkezi, değişim içinden geçen her yaştan kadına, ihtiyaç duyduğu desteği vererek farkındalığa giden yolu yeniden hatırlatmaktadır.”

“Kişiye farkındalık kazandırabilecek bir çok teknik mevcuttur. Kimi bedensel, kimi zihinsel, kimi de duygusal tekniklerdir. Dolayısıyla İnanna Kadın Farkındalık Merkezi, odak noktasındaki kadınlara aşağıdaki tüm çalışmalarla farklı tekniklerle yaklaşmaktadır.” açıklamalarında bulunan deneyimli eğitmenler, bu bilgiler ışğında merkezde verilecek hizmetleri de aşağıdaki gibi özetliyorlar:

Çocuksuz kadınlar için; 

  1. Yoga (Hatha Yoga, Yin Yoga, Vinyasa, Yoga Terapi)
  2. 50+ Yoga
  3. Rahim Yogası ve Farkındalık Çalışmaları
  4. Yetişkinler için Bale
  5. Cardio Bale
  6. Mat Pilates
  7. Aylık olarak kadınlarla “RedTent Toplantıları” ( Coaching, Art Therapy, Dans, StoryTelling)

 Hamile kadınlar için;

  1. Hamile Yogası
  2. Doğuma Hazırlık Eğitimi
  3. Bebeğe Hazırlık Eğitimi
  4. Doula/ Doğum Desteği

Çocuklu kadınlar için;

  1. Anne-Bebek Yogası (0-1 yaş)
  2. Bebeklerle Dans (0-2 yaş)
  3. Batuşka – Bebekler için Müzik (0-2 yaş)
  4. PostPartum Yoga

Çocuklar için;

  1. Çocuk Yogası (2-3 yaş; 4-6 yaş; 7-12 yaş)
  2. Çocuklar için Temel Hareket Eğitimi/ Jimnastik ( 4-7 yaş)
  3. Çocuklar için Bale (2-3 yaş; 4-6 yaş; 7-12 yaş)
  4. Çocuk Oyun Grupları
  5. Sanat Atölyesi

_MG_1786İNANNA Kadın Farkındalık Merkezi’nin 18 Ekim Cumartesi günü 12:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşecek açılışına herkes davetli. Eminiz hayatlarındaki bu yeni sayfayla birlikte, uzun yıllar boyunca sevgi, huzur, mutlulukla dolu pek çok kadın, bebek ve çocuğun kalbinin attığı en özel buluşma mekanına sahip olacaklar.

Tarih: 18 Ekim Cumartesi 2014

Saat: 12:00-18:00

Mekan: INANNA Kadın Farkındalık Merkezi

Adres:  Bağdat Caddesi Suadiye Mh. Açangül sk. NO:6 D:9 Şaşkınbakkal

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar