Moms Cafe & Yanyalı Fehmi Lokantası

MOMS CAFE

Kadıköy Anneleri’ne harika haber! Artık semtimizde anneler ve çocukları için düşünülmüş bir cafe var! Geçen hafta açılmasıyla hemen keşfe gidelim dedik. Yeri Altıyol’a çok yakın, maalesef bulundukları sokak hem araç bakımından çok işlek, hem de kaldırımlar daracık. Dolayısıyla bebek arabasıyla biraz zorlanarak gideceksiniz. Girişte de iki basamak var ama neyse ki mekan çalışanları ve sahibi çok ilgililer ve hemen yardımınıza koşuyorlar. Çocuklar için oyun köşesi bir harika. Eğitici öğretici oyuncaklar ve kitaplar var. Ayrıca bazı eğitici oyuncak ve kitapları satın da alabiliyorsunuz burada. Çocuğu oyun köşesine salıp anne masalarında oturup çayınızı kahvenizi içebilirsiniz. Üst katta da çocuklar için atölyelerin yapılacağı ve masa ve sandalyelerin olduğu büyükçe bir salon var. Merdivende tüm tedbirler alınmış durumda. Yalnız henüz yeni açıldığı için bazı eksikleri var ki kısa zamanda tamamlayacaklarını düşünüyorum. Mesela henüz mama sandalyeleri yok. Tuvalet çok küçük olduğundan alt değiştirmek imkansız (Zira tek başınıza bile içeri zor sığıyorsunuz.). Neyse ki üst katta bir kanepe var da kimse yokken imdada koşuyor. Bir de bence hepsinden önemlisi menüde bebekler ve çocuklar için çorba, meyve/taze meyve suyu, yoğurt vb. gibi bir iki tane sağlıklı yiyecek ve içecek seçeneğinin bulunması gerekiyor. Sonuçta mekan anneler için olduğu kadar çocuklar için de hizmet veriyor.

Adres: Süleymanpaşa Sk. No: 30/A  Bahriye  Kadıköy / İstanbul

Telefon: (533) 482 68 92

Email: bilgi@momscocuk.com

[divider]

YANYALI FEHMİ LOKANTASI

Kadıköy Çarşı’daki tarihi Yanyalı Fehmi’ye ara sıra gidiyoruz. Mama sandalyesi var, oturacak yeri ferah. Hareketlenen çocuğunuzun süs havuzuyla ve ördek heykelleriyle oyalanması mümkün. Eğer sevenlerindenseniz etsuyu, koyun eti ve sakatat ürünlerinden yapılan çok sayıda tarifi var. Çocuklara uygun yemekler de mevcut. Örneğin kabak graten bizimkinin damak tadına çok uydu. Garsonlar çok ilgili ve bir dediğinizi iki etmemeye çalışıyorlar. Burada gözlemlediğim bir sıkıntı hijyen koşulları. Tuvalette alt değiştirme masası yok ama yine de zorlanmakla beraber işinizi halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Denemekte fayda var.

Adres: Osmanağa Mh. Yağlıkçı İsmail  Sk. No: 1 Kadıköy / İstanbul

Telefon: (216) 336 33 33

Email: info@fehmilokantasi.com

Web sitesi: www.fehmilokantasi.com

[author title=”Zeynep Özdamar” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2014/06/ka_zeynepozgan_foto.jpg”]Evrim Güneş’in annesi. 2003 İTÜ Şehir ve Bölge Planlama, 2006 İTÜ Kentsel Tasarım yüksek lisans mezunu. 2006-2007 yılları arasında Londra’da kalıp kendini aradı. Uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra 2009’da Kültür ve Turizm Bakanlığında uzman olarak görev yapmaya başladı. Halen görevine devam ediyor. 2012 yılından beri Kadıköy’de oturuyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar