Alternatif Yeni Yıl Hediyeleri: Sosyal Sorumluluk Vol.1

Yılbaşı Hediyenizden Sosyal Sorumluluk Çıksın! Sivil toplum örgütleri, yaklaşan yeni yılla birlikte hediye alma heyecanı saranlara, sevdiklerinin gönüllerini kazanmanın yanı sıra yardıma muhtaç insanları sevindirme, doğayı koruma gibi olanaklar sunuyor. Böylece yeni bir yılı karşılarken sevdiklerimize alacağımız hediye, başkaları için ”umut” da olabiliyor. Kadıköy Anneleri gururla sunar; işte bağış yapabileceğiniz kurumlar ve yeni yıl için alternatif hediyeler listesi Vol.1, listenin devamı olan Vol.2 yi de Cuma günü yayınlanacak olan postta okuyabilirsiniz. Lütfen bu yılbaşı siz de ailenize, arkadaşlarınıza hediye alırken seçeceğiniz hediyenin başkalarının hayatında bir fark yaratabilme ihtimalini göz önünde bulundurun ve bu sitelere bir göz atın. Bağış yapmanın yanında eğer bir sivil toplum kuruluşu için aktif olarak bir şeyler yapmak isterseniz hepsinin sitesinde gönüllülük formları da mevcut.

Sosyal sorumluluk içerikli bağışlarda bulunmak sıkıcı hediye seçenekleri arasında sıkışıp kalmak anlamına gelmiyor elbette! Mesela biz henüz Eylül ayında oğlumuz adına yeni yıl hediyemizi WWF/ Doğal Hayatı Koruma Vakfı’ndan seçmiştik. Web sitesi üzerinden ödeme gerçekleştikten iki gün sonra evlat edindiğimiz peluş kaplan ve sertifikamız elimize geçti. Oğlum ona aldığımız ilk yeni yıl hediyesiyle oynamaya bayılıyor! Bundan böyle her yıl kendisine nesli tükenmekte olan bir hayvan evlat edinmeyi düşünüyoruz. Böylece büyüdüğünde hem güzel ve kalıcı bir oyuncak serisine sahip olacak hem de onu sevindirmek adına harcanan paralar doğru mecralarda faydalı amaçlarda kulanılacak! Siz de bebeğinize ilk yeni yıl hediyesi olarak dünyada nesli tükenmekte olan bir hayvanı evlat edinebilirsiniz. Herkese şimdiden iyi seneler!

WWF/ Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile Bir Hayvan Evlat Edinin:

Yürüttüğü Evlat Edinme Kampanyasına katılanlar, bizim gibi hem sevdiklerine değişik bir yeni yıl hediyesi verebiliyor, hem de nesli tehlike altında olan bir türün korunmasına katkı sağlıyor. 10, 30 ve 75 TL’lik bağış karşılığındadenizlerin yaramaz çocukları yunuslar, denizlerin en yaşlı gezgini deniz kaplumbağası, sazlıklardaki büyük kulaklı saz kedisi ve denizin kayalık diplerini mesken edinmiş utangaç orfoz gibi hayvanların neslinin devamına katkı sağlayanlara isme düzenlenmiş ”evlat edinme sertifikası” gönderiyor. Bağışlara istinaden 10 TL için isme özel hazırlanmış e-sertifika, 30 lira için basılı sertifika, 75 liralık bağış (biz oğlumuz adına bu bağışı yaptık) için ise basılı sertifikayla birlikte seçilen türe özel peluş hayvan gönderiliyor. Ayrıca Panda Dükkan adresindeki panda baskılı ve bambudan yapılan usb, organik tişörtler, bambu termos, oyuncak panda, kitaplar, defterler, geri dönüştürülmüş gazete ve dergilerden yapılan ofis seti, çantalar ve kupa setleri gibi ürünleri de alternatif bir yeni yıl hediyesi olarak satın alabilirsiniz.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Paylaşım Sertifikaları ile Çocukların Eğitimine Destek Olun:

DSC_0920Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın yılbaşı için satışa sunduğu  ürünler hem hediye alternatiflerine yeni bir soluk getiriyor, hem de çocukların eğitimine katkı sağlama olanağı sunuyor. TEGV ürünlerinin satışından elde edilen gelir, çocukların TEGV’deki eğitim etkinliklerinden faydalanmaları için kullanılıyor. TEGV’in özel gün kartları ve hediyelik ürünlerinin yanı sıra, çocuklarımızın bir yıllık eğitimine destek olmak istiyorsanız, yapacağınız bağışı Paylaşım Sertifikası ile belgeleyebilirsiniz. Bireyler ve kurumlar diledikleri kadar çocuğun eğitimine destek olabilir, satın aldıkları Paylaşım Sertifikaları’nı dostlarına ya da paydaşlarına hediye olarak gönderebilir. Hediye seçeneklerindekitap ayracından şık bir kalem setine, bir öğrencinin bir yıllık eğitimine destek olmak için sevdiklerinize alabileceğiniz paylaşım sertifikasından keçe bebeğe kadar geniş bir ürün yelpazesi mevcut.

UNICEF Kartı ile Korunmaya Muhtaç Çocukların Yüreğini Isıtın:

DSC_09012. Dünya Savaşı’nın ardından savaştan etkilenen çocuklara yardım sağlamak amacıyla kurulan, bugün 155 bölgede korunmaya muhtaç çocukların sağlıklı koşullarda büyümelerine katkı sağlayan UNICEF’in hazırladığı tebrik kartları ve hediyelerden alarak sevdiklerinizi mutlu edebilir, aynı zamanda dünya çocuklarına bir hediye sunabilirsiniz. UNICEF, tebrik kartlarının yanı sıra birbirinden güzel mumlar, yılbaşı süsleri, çeşit çeşit ajandalar, dünyanın değişik bölgelerinde çekilmiş fotoğrafların kullanıldığı takvimler, not defterleri, kırtasiye ürünleri, fotoğraf çerçeveleri, tişörtler ve oyuncak hayvanlarla sosyal sorumluluk projelerine katkı sunmak isteyenlere zengin seçenekler sunuyor. Hediye olarak Unicef’e bağışta bulunabilirsiniz ya da sanal mağazadankartpostal, ajanda, çocuk yemek takımı, kravat, mum seti, mutfak önlüğü, tütsü takımı gibi hediyeleri de deneyebilirsiniz.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kupasıyla Hayat Kurtarın:

Lösemili yoksul çocukların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan LÖSEV, interneti en verimli kullanan sivil toplum kuruluşlarından. Web sitelerinden ürünlere ulaşmak ve sipariş vermek çok kolay. Seçenekleriniz çok fazla. LSV Dükkan’da lösemili çocukların annelerinin yaptığı el işi ürünlerden (özellikle örme oyuncaklar çok çok güzel) ünlü sanatçıların tasarladığı LÖSEV bebeklerine kadar geniş bir ürün yelpazesi mevcut. LÖSEV’in ürünlerinin satışını yaptığı Ispanak sitesi de naylon poşet yerine alternatif minik çantaların alınabileceği bir aldığım site. Örgül şal, harfli magnetler, LÖSEV bebekleri, LÖSEV yastıkları, keçe yaka iğnesi, mutluluk sertifikası, yaşam sertifikası gibi farklı alternatifleri var. Güzel ve anlamlı hediyeler olabilir.

Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Şenliği’ne Katılın:

Sevdikleriniz adına yapacağınız bağış karşılığı onlara Kutluğ Ataman imzalı bağış sertifikaları hediye edebilirsiniz. Birbirinden farklı markaların katılımıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Şenliğibu yıl 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Sait Halim Paşa Yalısı’nda.

2015’e İyi Bir Başlandıç İçin Darüşşafaka Cemiyeti Masa Takviminizi Almayı Unutmayın:

Darüşşafaka’nın sitesi üzerinden Darüşşafaka Cemiyeti’nin yeni yıl için hazırlamış olduğu hazırladığı masa takvimi, bardak altlığı, kartpostal veya öğrencilerin çizimlerinin olduğu kupaları satın alabilirsiniz. Bunun dışında size özel tasarlanacak özel gün ürünlerine veya sevdiklerinizin adına yapacağınız bağış karşılığı bağış sertifikalarına sahip olabilirsiniz.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV) Nostaljik Oyun Kartları Koleksiyonu Edinin:

AÇEV yararına satılan nikah şekeri yerine kart koleksiyonu, hoşgeldin bebek kartları gibi ürünlerden satın alıp destek olabilirsiniz.  Tabii ki yılbaşına özel kartları da mevcut.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk)’na El Verin:

Çocuk Köylerine sedikleriniz adına bağışta bulunarak ve “İyilik Dükkanı”ndan alışveriş yaparak özel bağış sertifikalarına sahip olabilirsiniz.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı(KAÇUV) Aracılığıyla “Aile Evleri” ne Destek Olun:

KAÇUV yararına satılan bez çanta, defter, kalem, rozet, termos gibi ürünlerden alabilir veya Aile Evleri’nin ihtiyaçlarını bütçenize uygun şekilde karşılayabilirsiniz.

Bunlar bağış yapabileceğiniz kuruluşlardan sadece bir kısmı. Sizler de bu listeye ekleme yapmak isterseniz lütfen bize e-posta gönderin.

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar