Gügüm’ün Hamilelik Günlüğü: 27. Hafta

Herkese Merhabaaaa,

Zaman çok hızlı geçiyor, sanki daha dün gibi test sonucuna eşimle birbirimize bakakalışımız… Nihayetinde son trimester dönemimize girdik. Bu süre boyunca o kadar farklı ruh hallerine girip, birbirinden farklı o kadar çok karar aldık ki… Ancak değişmeyen tek dileğimiz bebeğimizin sağlıklı ve mutlu bir bebek olmasıydı. Bu haftalardan itibaren artık dış dünyadaki sesleri, karanlık ve aydınlığı ayırtedebiliyormuş. Artık sanırım boyu da tam olarak ölçülebilecek; 37-38 cm ve 900 gram civarında olmalı. En azından internetteki kaynaklarda öyle yazıyor. Neyin ne olduğu ise yarınki doktor randevumda belli olacak.

ka-060215-2Bu hafta eşimin ailesini ziyaret için Ankara’ya gittik, eşimin minik yeğenleri ile birlikte Asya’ya küçücük tokalar aldık, saçlı mı doğar saçsız mı doğar düşünmeden! (Işıl’a göre midem hiç bulanmamış, o yüzden çocuk kel doğacakmış, bilemiyoruz göreceğiz.). Minicik bant ve tokaları görünce onlar da ben de kendimizi kaybettik, aynı stantta saatlerimizi harcadık, bütün toka ve bantlara baktık sanırım. Bu arada ofisten arkadaşım Canan ve eşi amazondan emzik sipariş etmişlerdi, onları teslim aldık, beslenmeye dair ilk ürünü de böylelikle almış olduk. Bu emzikler ABD’de bebekler doğar doğmaz verilen ilk emziklerden, anne memesi kıvamında ve damaksız, bebeğin emme refleksini geliştirenlerde. Tavsiye üzerine aldık, bakalım memnun  kalacak mıyız?

Bebitomuzun hareketleri artık rutine dönmüş şekilde, sadece arasıra şiddetli vuruşları bizi biraz heyecanlandırıyor, onun haricinde minik tekmelerine alıştık, çok eğlencei!

Şimdilik bizden bu kadar, tüm annelere ve anne adaylarına sevgiler…

Gülüm Aktaş

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar