Meyveli Yulaf Ezmesi

Merhaba Kadıköy’ün güzel anneleri;

Öncelikle bu haftanın benim için ne kadar önemli bir hafta olduğunu sizlerle de paylaşmak isterim. Ecebal’ım tam bir yaşında artık! Bu Pazar müsait olan tüm dostlarımızla beraber harika bir doğumgünü partisi yaptık. Ve tabi ki parti Ece’ye ait olduğu için baş misafirler Kadıköy Bebekleriydi 🙂

Daha henüz bir yaşında olan kızımın bu kadar dostu olması beni çok sevindirdi. Kadıköy Annelerine Bebeklerine buradan tekrar teşekkür ederim vakit ayırıp pazar günlerini bizimle geçirdikleri ve evimizi şenlendirdikleri için 🙂 Bu hafta sizler için ek gıdaya geçişin ilk günlerinden itibaren bebeklerinize verebileceğiniz bir ara öğünü paylaşmak isterim. Ben de Ece daha ek gıdaya yeni başladığında internette bulup denemiştim. Hala sıklıkla kızıma veriyorum çünkü bu besleyici ara öğünü severek yiyiyor.

Meyveli Yulaf Ezmesi

Tarifi vermeden önce bebeklerin 6. aylarından itibaren tam tahılları tüketmelerinin gerektiğini söylemek isterim. Yulaf bebeğinizin ek gıdaya geçişinin ilk aylarından itibaren verebileceğiniz bir besin olabilir. Alerji riski neredeyse yok. Lifli bir gıda. Protein, B vitamini ve özellikle Kalsiyum açısından çok zengin ve yüksek kalori içeriyor. Önce yararlarını sayalım ki bu basit tarifi bebelerimize neden yapmalıyız bilelim değil mi?

Malzemeler:

  • Yarım elma
  • Yarım armut
  • 2-3 adet doğranmış kuru kayısı ya da kuru incir
  • 4 yemek kaşığı su
  • 150 ml süt (süt tercihini ayına göre sizler belirleyebilirsiniz; anne sütü, formül süt, inek sütü ya da su…)
  • 15 gr kadar yulaf ezmesi
  • Toz tarçın (serpmek için)

Yapılışı:

ka-190215-24 yemek kaşığı su ile meyveleri bir tencerede 5 dk. haşlayın. Süt ile yulaf ezmesini kaynatıp 3 dk. demlendirin son olarak meyvelerle yulaf ezmesini karıştırın…Hepsi bu kadar! Ece bu besleyici ara öğüne bayıldı!! Umarım sizin yavrularınız da çok sever 🙂

Şimdiden afiyet olsun bebelerimize;

Sevgiler,

Belma Obuter

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar