Şubat Ayının En Çok Okunan 5 Yazısı

2015 yılında her ay bir Top 5 listesi hazırlayalım demiş ve Ocak ayı itibari ile bu geleneğimizi başlatmıştık. Şubat ayı 1 yaşını dolduran bebeklerimiz, etkinliklerimiz, ve yoğun bir gündemle geçti. Yapmak istediğimiz, planladığımız çok proje var, zamanla şekillendikçe bunları sizinle paylaşıyor olacağız. Şimdilik sadece Sevgiyle Tarifler blogunun sahibesi Sevgili Özlem’in de Bebek Dostu Tarifler yanı sıra “annelik” üzerine yazılarıyla da artık Kadıköy Anneleri’nde olduğunun müjdesini verelim 🙂

Kadıköy Anneleri gururla sunar, işte Şubat ayının en çok okunan 5 yazısı:

[dropcap]5[/dropcap]

Haftanın Röportajı: Duygu Yalçın&Gökçe Güner ile Mucit Panda Üzerine

Mucit Panda’ya üye olurken referans e-postası olarak bilgi@kadikoyanneleri.com adresini yazdıkları takdirde MucitPanda’dan yapacakları ilk alışverişte %10 indirimden faydalanabilirler. Instagram, Facebook ve Twitter profillerinden istedikleri an Mucit Panda’yla iletişime geçebilir, bilgi alabilirler Herkese eğlenerek oynayacakları bol oyunlar diliyoruz!

[dropcap]4[/dropcap]

Aktivite/Eğitim: Ücretsiz “Bebek işaret Dili ve Doğal İngilizce / 2. Dil Edinimi” Eğitimi & Atölyesi

Bebeğiniz ağlamak yerine sizinle huzurlu ve mutlu bir iletişim kursun ister misiniz? Bebeğiniz konuşamadığı dönemlerde de çok şey “düşünebilir” ve hayal eder. Neler hayal ediyor diye biraz olsun anlayabilmek ister misiniz? Bebeklerimizin gelişimini/ögrenmesini en iyi nasıl bir ortamda destekleyebiliriz? Ya miniklerimizin ikinci dil öğrenebilmesi?

[dropcap]3[/dropcap]

Bebek Dostu Tarifler: Muzlu Pankek

Pinterest’in türlü köşelerinde, sadece bebekler için değil, aynı zamanda bizler için de “çok sağlıklı” bir pankek tarifi dolaşıyor. Vejetaryenler, veganlar aman pek bir methediyor. (Beni bilen bilir, kendi blogumda “yaramaz” yemeklerin sağlıklı versiyonlarını paylaştığım bir Sağlıklı Alternatifler bölümüm var, bu tarife de uzun zamandır göz koymuş, yapmayı bekliyordum.)

[dropcap]2[/dropcap]

Annelik: Anne Olunca Değeri Anlaşılan Bazı Şeyler

Annelerin Hayatını Zorlaştıran Bazı Gerçekler” ve “Yeni Anneleri Çileden Çıkaran Klişeler”in ardından, anne olduktan sonra değeri anlaşılan şeyleri de bir sıralayayım dedik.

[dropcap]1[/dropcap]

Annelik /Eğitim/: “Anne Savaşları”nda Yeni Trend: Montessori

Farklı tercihler, anneler arasında bir önyargıya, “En iyisini ben bilirim” hissine ve bir çeşit yarışa dönüşebiliyor demiştik “Anne Savaşlarına Geçit Yok!”  yazımızda. Montessori akımını benimsemeyen, bununla ilgili en az 3-5 gruba üye olmayan ve uygulamayan anneleri neredeyse aforoz ediyorlar! Adeta bir dinmişçesine, bu işin “misyonerleri” olmuş anneler, bizim gibi “normal” anneleri fütursuzca yargılayabiliyor. Yapmayın yahu, bu kadar da mahalle baskısı olmaz ki!

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar