Nisan Ayının En Çok Okunan 5 Yazısı

Ne? Nisan ayı da mı bitti? Ve hatta Mayıs’ın ortasına mı geldik? Yok artık!

Size de zaman hızla geçip gidiyor, takvimleri yakalayamıyormuşsunuz gibi geliyor mu? Neyse ki artık bahar yüzünü gösterdi ve günler uzadı. Bebeleri kapıp uzuun saatler dışarıda vakit geçirip yeni Kadıköy Anneleri’yle tanışabilirsiniz 🙂 Biz geçen ay neler mi yaptık? Haydi birlikte hatırlayalım…

Bildiğiniz gibi 13. Altın Örümcek Web Ödülleri 11 – 27 Mart 2015 tarihleri arasında yapılan oylamada, 37 farklı kategoride yer alan 323 web sitesi için toplam 18 binin üzerinde oy kullanılan Halk Oylaması sonucunda, Eğitim kategorisinde kadikoyanneleri.com web sitemiz Halkın Favorisi seçildik! Biz de bu ödüle layık olmak için ücretsiz eğitimlerimize Nisan ayında da devam ettik. 11 Nisan’da Sevgili Anne Burada‘nın sahibesi Enise ile İnanna Kadın Farkındalık Merkezi ev sahipliğiyle Kadıköy Anneleri’ne özel ücretsiz bir “Bebek Taşıma” Workshop’u gerçekleştirdik. 13 anne ve 8 bebeğin katılımıyla gerçekleşen eğitimde annelerimize minik hediyeler hazırladık. Günün fotoğraflarını destekçilerimizi albümden görebilirsiniz. Bu arada İNANNA’da şu hizmetlerden Kadıköy Anneleri’nin %20 indirimli faydalandıklarını hatırlatalım; hamile anneler için hamile yogası, doğuma hazırlık eğitimi, emzirme ve bebeğe hazırlık eğitimi; bebekli annelere anne-bebek yogası, anne-bebek dansı; zayıflamak isteyen annelere pilates, cardio bale; dinginleşmek isteyen annelere yoga ve meditasyon dersleri.

ka-13.05.2015

18 Nisan’da yine İNANNA’da Kadıköy Hamileleri’ne Özel Hamile Yogası Dersi ve Bebek Bezi Sohbeti gerçekleştirdik. O gün ilk kez yoga yapan anne adaylarımız da vardı, yoganın faydasını hissetmiş deneyimli hamileler de… 20. haftadan dersten çıkıp doğuma gidecek kadar son günlerinde olanlar da… Hediyeler uğurladığımız anne adaylarımızın muhteşem fotoğrafları albümünde görülebilir. Ücretsiz eğitimlerimiz önümüzdeki aylar da devam edecek, şimdi de birlikte ayın en çok okunan yazılarına göz atalım!

ka-14-05-2015

[dropcap]5[/dropcap]

İlk KitaplığımKorkak Kahraman & Cesur Fırfır

ka-080415-11-660x330

Uzmanlara göre korkular, genellikle bebeklik/çocukluk çağında veya başa gelen bir durumun zarar vereceği anlaşıldığında ortaya çıkıyor. Doğuştan gelen korkularımız dışında tüm korkularımız öğrenilmiş korkular ve birçoğunun temeli bebeklik/çocuklukta atılıyor. Bugün sizlere bu nedenle korku ve cesaret üzerine birbirinden sevimli iki kitap seçtim.

[dropcap]4[/dropcap]

Aktivite & Eğitim: Kadıköy Anneleri’ne Özel Ücretsiz Bebek Taşıma Workshop’u

ka-300315-1-660x330

Aslında bebeklerimizi taşıma tarihi o kadar eski ki! İlk Asya’da başlamış bu furya ve günümüze dek gelişerek devam etmiş, zamanla daha da modernleşmiş. Türkiye şartlarında çocuğunuzla toplu taşımalara binmek yada bebek arabası kullanmak da bir o kadar zor, sanırız en kolayı bebeğinizi bağlayıp çıkmak. Özellikle bir annenin iki elini birden kullanabiliyor olması büyük avantaj. Evde yemek yerken, dışarıda alışverişte, yoga yaparken ya da bebeğinizle keyifli bir yürüyüşe çıkmak için sling-kanguru kesinlikle vazgeçilmez.

[dropcap]3[/dropcap]

Röportaj: “Müzisyen Anne” Ahu Kahraman Yıldırım ile Kids Music Class Üzerine

ka-2404-1-660x330

İnternette dolaşan aslında kendisine ait “Çakma Sufle” tarifinden, Kids Music Class markalı 0-5 yaş çocuk müzik aletlerine, çay saati piyanistliğinden televizyon ya da radyoda çocuk programı hayaline, Etiler Müzik Okulu ve Moms Night Out Turkey‘in kurucusu “Müzisyen Anne” Ahu Kahraman Yıldırım ın Rahmetli Erol Büyükburç’un piyanisti olduğunu, daha önce televizyonda Hugo, Yemekteyiz ve Evim Şahane yarışmalarına katıldığını biliyor muydunuz? Bunun gibi hiç bilinmeyen yönlerinin olduğu bu özel röportajı okurken kahkahalar atmaya hazırlanın!

[dropcap]2[/dropcap]

Uyku MüzikleriUyku Cinleri

ka-030415-1-660x330

Tam diyorsun ki oturdu bu düzen artık, bir şey oluveriyor. Uyku cinleri sizi duyuyor ve türlü oyunlara başlıyor. Vereyim diş sancısı çocuğa bakalım böyle rahat rahat akşam yemeği yiyebilecekler mi? Al diyor bir tutam bas bariton köpek sesi, kargonun amansız gelişi, biraz da ha uyandı ha uyanacak anne gerginliği oldu size kırk yarasa gücünde uykusuzluk yemeği…

[dropcap]1[/dropcap]

Annelik: İlk 6 Ay Anne Sütü Verme Mücadelem

ka-290415-1-660x330

Sevgiyle Tarifler sahibesi Sevgili Özlem anlatıyor; “Oğlumu ilk kucağıma aldığımda o kadar çok ağladım ki, O’nu ilk emzirmemde de gözlerimden yaşlar dökülüyordu. Oysa O sanki benden daha hazırdı birlikte başlayan bu yeni hayata. Emmekte zorlanmamış ve hiç ağlamamıştı. Durum böyle olunca hiç kimsenin aklına süt akmadığı gelmemişti. Ancak doğumdan 1 gün sonra bile 1,5 ml süt sağmak 15 dakikamı almıştı. Hastaneden çıkıp eve geldiğimizde, ameliyat ağrılarımın azalması ve yemek yemeye başlamam ile birlikte yavaş yavaş süt miktarım artmaya başladı. Ama maalesef su içince süt olan kişilerden olmadım ben. Ne zaman biraz az yesem hemen sütüm azaldı.”

Mayıs ayında daha çok eğitim, aktivite, etkinlikte buluşmak dileğiyle!

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar