Haziran Ayının En Çok Okunan 5 Yazısı

Tatil ayı Temmuz’u yeyip bitirirken, “Haziran Ayının Enleri” yazımızı hazırlamayı unuttuk sanmayın. Emin olun biz de hangi yazılarımızın tercih edildiğini ayırt ettikçe, hele ki katkıda bulunan yazarlarımız samimiyetle paylaştığı deneyimlerinin okunmaya değer bulunduğunu gördükçe, hep birlikte bir motivasyon seli yaşıyoruz! Ağustos’un bu ilk günlerine artık nostalji mi dersiniz, #tbt mi dersiniz ne dersiniz bilemeyiz ama, Haziran ayına neler sığdırmışız, ardından da tık tıklar hangi yazılara akmış birlikte bakalım 🙂

ka-02-07-2015-01
Kadıköy Anneleri 1 Yaş Kutlaması

Öncelikle Haziran ayı bizim için yılın en önemli ayı biliyorsunuz çünkü 1 Haziran bizim doğum günümüz 🙂 Bir İkizler Burcu site olarak, bu burcun özelliklerini taşıyor muyuz? Uyumlu, konuşkan, canlı, sempatik, yeniliklere açık, aynı anda bir kaç işi birden yapabilen. Ahhahaha işte bu tam biziz! 1 Haziran 2014‘te yayın hayatına başlayan sitemizin “Cake Smash”(Pasta Parçalama) temalı kutlama yazısına göz atmanızı öneririz. Biz Aybala Hancan Photographynin çekimleriyle gerçekleşen günde çok eğlendik. Size de bebeğinizin ilk doğum günü için ilham verebilir. Unutmadan, rafine şekerden hazırlanmış nefis pasta  Tatlı Ada‘nın ellerinden çıkma.

ka-27-07-2015-06
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması

Ayın en güzel etkinliği kuşkusuz Kadıköy Anneleri’nden İlk Kitaplığım köşesinin yazarı Hafize Güner‘le birlikte organize ettiğimiz ve  İyi Cüceler Kitabevi‘nde gerçekleşen Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması‘ydı.  Mekanda yaklaşık 30 kişiydik. Kontenjanımız dolduğu için maalesef ağırlayamadıklarımız da oldu. TadokidsHamur Masalı ve  Baby Sensory Turkeynin katkılarıyla düzenlediğimiz ritim, müzik, dans ve kukla ile harmanlanmış masal saati anlatıcılığı saati sonrası katılan 1 annemiz çekilişle İlk Kitaplığım köşesinde yer alan kitaplardan birini kazandı! Bir sonraki “Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması”nda tekrar sizlerle olmayı diler, herkesi bu neşeli günün fotoğraf albümüne göz atmaya davet ederiz 🙂

ka-27-07-2015-07
#KadıköyBabaları sorumluluktan kaçmaz! Leyla&Çınar #KadıköyBabaları2015

Haziran deyince akla gelen bir diğer özel gün de tabi ki “Babalar Günü”. Biz geçen sene de bu özel günü unutmamış ve eğlenceli bir albüm hazırlamıştık. Bu yılsa işin yaratıcılık kısmını size bıraktık ve #KadıköyBabaları2015 hastagiyle instagram üzerinden bu babaların bebek büyütmede ne gibi maharetleri olduğunu bizimle paylaşmanızı rica ettik. Yukarıda en sevdiğimiz karelerden birisi var; Kadıköy Babaları’ndan Sevgili Çınar, kızı #Leyla ile görünüyor. Bu cesur paylaşım için tabi ki Sevgili Kadıköy Annesi Deniz‘e special thanks 🙂 Diğer ilham verici gönderiler için facebook fotoğraf albümümüze bakabilir, ya da instagram üzerinden kolayca #KadıköyBabaları2015 hastagini galerisini takip edebilirsiniz. Yoğun ilgi ve katılım için çok teşekkürler! Ayın kısa özetinden sonra sıra geldi her ay merak beklenen en çok okunanlar listemize, buyurun sondan başa sizler için sıraladık!

[dropcap]5[/dropcap]

Annelik: Aslı Altınok Erdal: “Lohusa Cinleri”

ka-29-06-2015-03

““Lohusanın mezarı kırk gün açık kalır.”. “Lohusa hep ötelere açık bir kapının önünde durur.”, “Lohusanın bir ayağı mezardadır.”, Lohusanın kırk basması, al basması, al karısı gibi psişik etkilere yani halk diliyle cinlere, nazara vs. maruz kalması… Şüphesiz büyüklerimiz post-natal depresyon hakkında bizden çok daha fazla şey biliyorlarmış. Baktığınızda, bu kadınlar daha geleneksel yaşayan insanlar, bizden belki daha eğitimsizler, koşulları daha sınırlı vs. Onlar için o kadar doğal ki post-natal depresyon; ama buna “Lohusa Cinleri” diyorlarmış mesela.”

[dropcap]4[/dropcap]

Her Telden: “Babalar Günü” Özel Albümü: Kadıköy Babaları 2015!

 ka-210615-1

“Daha dün arkadaşımız, dostumuz, erkek arkadaşımız, sevgilimiz, aşkımız, hayat arkadaşımız, eşimiz, en son da yepyeni bir sıfatla “baba” olarak karşımıza çıkan adamın özel gününü, “bize has” bir şekilde kutlayalım dedik. İyi de ettik. Bilenler bilir, Kadıköy Anneleri için Kadıköy Babaları çok değerlidir! Onlarla kah birlikte Sine Bebe’ye gider, kah buluşma pikniğine yanımızda sürükler(!) kah Türkiye’nin İlk ve Tek Aylık Çocuk Mizah Dergisi: “Süper Penguen”de Bir Kadıköy Babası şeklinde haberini yapar, hatta doğum günlerinde onları kaynaştırmak için bir odaya dahi kapatırız!”

[dropcap]3[/dropcap]

Uyku Müzikleri: Pinhani’nin Solisti Sinan Kaynakçı’nın Modern Ninni Listesi

1807-uykumuzikleri-1-660x330

““Y” neslinin “hızlı” dönemlerinde romantik yanımızı besleyen “Kavak Yelleri” dizisinin de tema müziklerini yapan, 2004 yılında kurulan alternatif rock müzik grubu Pinhani’nin solisti, aynı zamanda pek çok enstrüman çalmanın yanı sıra grubun tüm söz ve bestelerine de imza atan Sinan Kaynakçı’dan minik  yavrularımızın uykuya geçişlerini kolaylaştıracak “Müzisyen Onaylı” modern ninni listesi.”

[dropcap]2[/dropcap]

AktiviteKüçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması

ka-27-07-2015-09

“Rüzgar, Elif, Yaman, Mete, Ella, Doğa, Zeynep, Kaan, Ela, Hira, Oliver, Elsa, Sare, Milan, Deniz, Ege, Çınar, Luis, Ali, Ayça, İda sizi çağırıyor ve yeni arkadaşlar tanımak istiyor. Haydi, ne duruyorsunuz; Küçük Kitap Kurtları İyi Cücelerde buluşuyor!”

[dropcap]1[/dropcap] 

Röportaj: Hafize Güner: Hikâye Anlatıcısı, Tiyatro ve Dans Pedagogu Nazlı Çevik Azazi ile Masal Anlatıcılığı Üzerine

ka-17-06--2015-01

“Bilgisini saklamadan, kimseye tepeden bakmadan sunan, kalbini gerçekten öğrenmeye açmış, masalların gizemli dünyasına yürekten inanmış cesur bir kadın o. Cesur olmasını sadece yüreğinin sesini dinleyip aldığı veterinerlik eğitimi bir kenara bırakıp neredeyse hiç Almanca bilmezken kendini Berlin Güzel Sanatlar Akademisine kabul ettirmiş olmasına bağlamıyorum…”

Önümüzdeki aylarda daha çok eğitim, aktivite ve etkinlikte buluşmak dileğiyle!

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar