Mine Dedekoca ve İpek Teker ile Tegu Türkiye Üzerine…

Sevgili Kadıköy Anneleri,

Ailemiz büyüdükçe ve çok sayıda girişimci Kadıköy Annesi olduğunu gördükçe onları ve tabi ki markalarını sizinle buluşturmak için röportaj köşemizi geliştirip; “Haftanın Girişimci Kadıköy Annesi”ni tanıtıp, yanında da “Haftanın Hediye Çekilişi” yapalım dedik. Nasıl? İyi olmuş mu? İlk olarak da bizler için “Çocuk Dostu Mekanlar” yazılarını hazırlayan ve davetpostasi.com un da kurucusu olanka01042016-02 Kadıköy Annesi Sevgili Mine Dedekoca ve ortağı İpek Teker ile keyifli bir söyleşi yaptık. Mine ile Sevgili Müzisyen Anne Ahu’nun kurucusu olduğu Moms Night Out Tr’nin Mart ayı bowling partisinde tanışmıştık. Eh kendisinin de bir Kadıköy Annesi olması sebebiyle iş ilişkimiz elektrik tutunca güzel bir dostluğa dönüştü. Tegutr maceralarını da henüz başından beri biliyoruk ve şimdi güzel bir noktaya giden markanın Türkiye mümessileri oldukları için de müthiş gurur duyuyoruz! Oyuncağın hedef kitlesi 0-99 yaş, denedik onayladık, daha keyifli bir tahta oyuncak olamaz! Mineciğim yakında yeni sürprizler de karşımıza gelebilir, şimdilik saklı tutuyoruz 🙂 Kadıköy Anneleri’ne özel hediye çekilişi detayları için lütfen röportajımızı sonuna kadar okuyunuz. Bu iki genç annenin örnek girişimi “Tegu tr” ile ilk röportaj yapan portal olduğumuz için çok mutluyuz! Herkese keyifli okumalar.

[divider]

K.A: Sevgili Mine ve İpek merhaba. Öncelikle kendinizi Kadıköy Anneleri’ne kısaca tanıtır mısınız?

ka-01042016-01İ.T: Merhaba ben hamilelikle beraber kurumsal hayatı tamamen bırakıp evden tercüme işleri yapmaya başlamıştım ama Ali’nin okul hayatına başlaması ile beraber biraz daha  sıkı çalışmaya karar verdim ve tam da o sırada bu fikir doğdu. Oğullarımızın çok severek oynadığı bu oyuncağı buraya getirmeye karar verdik.

M.D: Merhaba. Ben oğlumun doğumu ile birlikte kurumsal hayata veda ettim. Daha sonra Türkiye’nin ilk elektronik davetiye sitesi Davetpostası.com’u kurdum. Bir yandan da girişimcilik dünyasının cazibesine kapılıp ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemeye, startuplara mentorluk yapmaya başladım. Son olarak da arkadaşım İpek’le birlikte bir Amerikan markası olan Tegu’nun Türkiye distribütörlüğünü yürütüyoruz.

K.A: Çok da güzel bir iş yapıyorsunuz. Peki hikayenin başına dönersek eğer, Tegu mıknatıslı ahşap blokları Türkiye’ye getirme fikri nasıl doğdu?

ka-01042016M.D:  Geçen yılbaşında oğullarımıza Amerika’dan Tegu Robo seti hediye olarak gelmişti. Onlar çok keyifle oynayınca biz de Türkiye’ye getirmeye karar verdik. Uzun yazışmalar sonucunda Aralık ayı başında ürünleri Türkiye pazarına sunduk.

İ.T:  Bir de bu oyuncak aslında yaşla birlikte değişen bir oyuncak. Mesela ilk geldiği zaman oğlumun yaptığı şekillerle şu anda yaptıkları birbirinden çok farklı. Ayrıca ahşap olduğu için de hiçbir aşınma olmuyor. Dolayısıyla bu oyuncaklar bir dönemlik değil aslında bir ömürlük.

K.A: Çok doğru. Belki de bu yüzden özellikle son yıllarda piyasada çok fazla ahşap oyuncak bulunuyor. Tegu’nun diğerlerinden farkı nedir?

M.D:  Biz bu soruyla  çok karşılaşıyoruz. Tegu bloklarının en önemli özelliği içlerine yerleştirilmiş olan mıknatısları.ka-281220105-02 Böylece kutup  kavramının da çocuklarda oluşturulması sağlanmış oluyor. Ayrıca düşünce sistemi de gelişiyor bir yandan. Bu arada oyuncakların en büyük özelliği tamamen serbest formatta olmaları. Yani bu bloklarla yüzlerce farklı şekil yapılabiliyor. Bu da çocukların yaratıcılıklarını besliyor.

İ.T: Mıknatıslı olması hem yetişkinleri hem de çocukları çok büyülüyor. Eline bir kez alan bir süre bırakamıyor. Sanırım mıknatısın çekici gücünün bunda  bir etkisi var 🙂

K.A:  🙂 Kesinlikle öyle, bu hediye edeceğimiz oyuncak az parçadan oluşsa da henüz bir şekil yaratmayı başarabilmiş değilim hahah Ve daha bir kaç saat daha sıkılmadan oynayabilirim 😛 Bu elimdeki kılıflı seyahat boy olanı. Bunun dışında kaç çeşit set bulunuyor?

ka-28122015-06M.D: 14, 24 ve 42 parçadan oluşan Klasik setlerimiz var. Bu setlerin her biri 3 renk seçeneği ile geliyor. Bunlar dışında 4’er farklı ürüne sahip Future ve Stunt Team serileri bulunuyor. Bir de her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz, kese içinde 6 parçalık seyahat setlerimiz bulunuyor. Bunları hem küçük yaşta çocuğu olanlar hem de yetişkinler çok tercih ediyor.

İ.T:  Bir de okullar için getirttiğimiz 130 parçadan oluşan okul setleri var.  Bir de daha az parçalı ürünlerle kombinleyebileceğiniz tekerlek paketlerimiz var. Setlerin içindeki tüm parçalar birbirleriyle uyumlular. Dolayısıyla hangi üründen satın alırsanız alın,  aldığınız her yeni ürün yaratıcılık sınırlarınızı daha da genişletiyor.

K.A: Şim ben böyle elime aldım ama, yanlış mı yaptım bilmiyorum 🙂 Yaş da vermeyelim şimdi, 30 üstü deyip geçelim hehe, Tegu ahşap blokların yaş aralığı nedir?ka-28122015-01

İ.T: Ürünlerin içeriğine göre değişmekle birlikte, 1 yaştan itibaren kullanılabilecek ürünlerimiz var. Genellikle 3 yaştan itibaren başlıyor ve kutuların da üzerinde yazdığı gibi 99 yaşa kadar gidiyor.

M.D: Biz bu 3-99 yaş aralığını çok seviyoruz. Çünkü aslında yaratıcılığın yaşı yok ve özellikle de yetişkinlerin yaratıcılıklarını geliştirmeye daha çok ihtiyacı var. Zaten çocuklarına bu ürünü satın alan ebeveynler kendileri de oynayabilmek için genelde daha büyük setleri tercih ediyorlar 🙂

K.A: Yaş aralığı epey geniş gerçekten de. Aynı durum ürünlerin fiyat aralığı için de geçerli midir?

M.D: 65TL ile 349TL arasında değişiyor. Paketlerin içindeki blokların adedine göre fiyat da değişiyor.

K.A: Biz şimdi Kadıköy Anneleri’nden 1 şanslı kişiye 1 adet set hediye edeceğiz ancak merak eden ebeveynler için, Tegu ahşap blokları nerelerden satın alabiliriz?

İ.T: Tegutr.com websitemizden  online alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca Caddebostan’daki İyi Cüceler Kitap Evi ve Etiler’deki Happy Nest Kitap Evi’nden de ürünlerimizi satın alabilirsiniz. Yakın zamanda başka satış noktaları da eklenecek. Güncel bilgiye websitemizden ulaşabilirsiniz.

ka-01042016Bu eğlenceli röportajın ardından 1 kişiye görselini gördüğünüz Tegu keseli Prizma hediye etmemek olmaz. Bunun için şuradaki instagram yarışmamıza katılabilirsiniz. Şartlar; instagram üzerinde @tegutr ve @kadikoyanneleri ni takip etmek ve -sadece belirtilen postun- altına 3 arkadaşınızı mention etmek. Bu kadar basit 🙂 11 Nisan Pazartesi günü saat 13:00’e kadar yarışmamıza katılabilirsiniz. Bol şanslar!

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık işi, Kadıköy Anneleri, fotoğrafçılık ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

ka-281220105-03

ka-28122015-03

ka-28122015-04

ka-28122015-05

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar