Deniz Demirel ile Moms Cotton Üzerine…

Sevgili Kadıköy Anneleri;

rsz_1ka-26052016-02_2
Deniz Hanım&bebeği keyifte 🙂

“Haftanın Girişimci Kadıköy Annesi”ni bebeklerimizin sağlığı ve konforu için tasarlanmış, kalite standartlarına uygun pamuklu ürünler ile hayatımızı kolaylaştıran Moms Cotton markasının kurucusu Sevgili Deniz Demirel olarak seçtik! Deniz Hanım’la girişimci Kadıköy Anneleri’nin network yapmasını sağlamak amacıyla Cafe De Party sponsorluğunda 14 Kasım 2015’te gerçekleştirdiğimiz “Anne-Çocuk Kışa Merhaba Partisi” vasıtasıyla tanışmıştık. Kendisi gelenlere çekilişle hediye edilmek üzere kışlık bebek arabası minderi, çok amaçlı battaniye ve yazlık bebek arabası minderi göndermişti. Sevgili Aybala Hancan‘ın o gün çektiği fotoğraflarda bu güzel ürünleri kazanan talihlileri görebilirsiniz. Yine bize kullanmamız için hediye olarak kışlık uyku tulumu(sürekli battaniyesini açan Rüzgar için çok kullanışlı oldu), mama sandalyesi minderi(odasındaki sepet oturağına örtü olarak kullandık) ve masa sandalyesi kılıfı(blw ile beslenen Rüzgar için birebir oldu!) göndermişti. Deniz Hanım’a her zaman yanımızda olduğu, destekleri ve nazik hediyeleri için tekrar teşekkür ediyor, sizleri de bu girişimci anne ve markasını daha yakından tanımanız için onunla yaptığımız samimi söyleşiyi okumaya davet ediyoruz. Tabi ki yine röportaj sonunda instagram yarışmasıyla hediye çekilişimiz var. Kazanan annelerimizin, markanın terletmeyen ve doğal pamuk içerikli ürün grubuyla yaz gezmelerinin keyfe dönüşeceği aşikar. Bizden söylemesi 🙂

[divider]

rsz_ka-26052016-02_1K.A.: Merhaba Deniz Hanım, öncelikle kendinizi Kadıköy Anneleri’ne tanıtır mısınız?

D.D.: Tabi ki seve seve. Ben evli, 10 ve 3 yaşlarında iki çocuk annesi, Üniversite 3’ten beri tekstil sektöründe çalışan, bol gezen, önce İzmirli, sonradan Kadıköylü girişimci bir anneyim 🙂

K.A.: Şahaneymiş! E biz de girişimci Kadıköy Anneleri’ni tanıtmayı çok seviyoruz 🙂 Peki Moms Cotton markası nasıl kuruldu? Kısaca hikayesinden bahseder misiniz?

D.D.: Açıkçası anne olduktan sonra ihtiyaç duyduğum, hatta yurt dışında bile bulamadığım pamuklu, pratik ürünleri bari biz yapalım dedik. Tecrübemiz ve enerjimizle giriştik, oldu 🙂

ka-27062016 (2)
Moms Cotton kışlık bebek arabası minderi kazanan Babies And Show kurucusu Gizem Köseoğlu

K.A: Çok da güzel olmuş doğrusu! Peki neydi bu ihtiyaç duyduğunuz ürünler tam olarak? Hangisiyle başladınız? Zamanla ürün gamında değişiklikler oldu mu?

D.D.: Biz ilk başta hastane çıkışı ana kucağının pamuklu olmasını istedik. Sonra bebek arabası, mama sandalyesi… Bebek arabasında da pamuklu ürünler bulamadık ve ürettik. Çok gezen annelerden olduğumdan mesela kafelerde “Neden tepsi siliyorum ben deli gibi?”, deyince kullan at kılıflar yaptık. Bunların dışında uyku tulumları, pamuklu triko ürünler derken güzel bir ürün yelpazemiz oldu.

K.A: Peki bu ürünlerin hepsi kendi üretiminiz mi? Yoksa başka markalara da yer veriyor musunuz?

D.D.: Hayır, biz sadece kendi üretimimiz olan ürünlerin satışını yapıyoruz.

K.A: Bu satışlar sadece momscotton.com sitesi üzerinden mi yapılıyor?

D.D.: Hem bu site, hem de İstanbul’da bulunan bazı satış noktaları üzerinden ürünlerimizi edinebilirsiniz.

ka-27052016 (1)K.A.: E tabi bu satış noktalarında farklı markaların benzer ürünleri de satılıyor olabilir aslında. Bu noktada bebek ürünü üzerine çalışmalar yapan hatta belki uzun zamandır bu sektörde olan pek çok başka marka varken, tabiri caizse tutunamamaktan çekinmediniz mi? Mesela Kadıköy Anneleri neden sizi tercih etmeliler?

D.D.: Çekinmedim açıkçası. Çünkü biz bebek ürünlerimize mama sandalyesi, bebek arabası için pamuklu kılıf ve minderleriyle basladık. Bunlar piyasada yoktu, hala da yok ve büyük ihtiyaç. Ürünlerin fark yaratığını düşünüyorum. Kadıköy Anneleri çok aktiftir, sosyaldir, bilgilidir(mersi efendim :P), gezen bir anne bebeğiyle beraberken terlemesin ister, hep koşturur, zamanı kıymetlidir… Sırf bu sebeplerden mama sandalyesi tepsi kılıflarını çıkarttık. Kadıköy Annesi kafede tepsi silmesin, iki çift fazla laf etsin, daha fazla kahkaha atsın!

ka-27062016 (3)
Moms Cotton çok amaçlı battaniye kazanan biryudumkivan.com sahibesi Gökçin İpekar

K.A.: Atsın atsın tabi, de almak istesek nedir bu ürünlerin fiyat aralığı? Daha çok hangi kesime hitap etmeyi düşünüyorsunuz?

D.D.: Kullan at ürünlerimiz 14,90tl ile başlar, pamuklu ürünlerimiz 79,90 a kadar çıkar. Daha çok zamanı kıymetli, bebeği için pamukluyu tercih eden kesime hitap etmek, hayatlarını kolaylaştırmak, bebeklerini beraber pamuklara sarmak istiyoruz!

K.A.: Çok tatlısınız 🙂 Bu “pamuklara sarmak” benzetmesini de ancak bir anne yapabilirdi! Bu bakış açısıyla sizce ebeveynler bebeklerinin tenine değecek ürünleri seçerken özellikle nelere dikkat etmelidirler? Ya da şöyle soralım; siz çocuklarınız için alışveriş yaparken özellikle neye dikkat ediyorsunuz?

D.D.: Ben her zaman pamuklu ürünler seçiyorum. Pratik, yıkanabilir, uzun ömürlü olmaları da ayrıca tercihim. Ebeveynlere de bu şekilde tercih yapmalarını önerebilirim.

K.A: Hep dediğimiz gibi, biraz iş, biraz alışveriş. Sizce nasıl bir annesiniz? Çocuklarınızın gelişimini desteklemek için hangi konulara önem veriyorsun?

D.D.: Değişen bir anneyim. İlk çocuğumda çok telaşlı, kendimden vazgeçen, hayatını kızına adamış bir anneyken ikinci çocuğumda tecrübeli, pratik, mutlu anne eşittir mutlu çocuk(tıpkı mottomuzda olduğu gibi!) matematiğini hayata geçirmeye çalışan bir anne oldum. Çocuğumun doğal beslenmesi, pamuklu rahat ürünler giymesine dikkat eden, gelişimi oyunlarla desteklemeye çalışan bir anneyim.

rsz_ka-27052016K.A.: Peki Kadıköy Anneleri’ni nereden duydunuz? Ne düşünüyorsunuz? Takip edebiliyor musunuz? Evet ise en çok hangi sosyal mecra üzerinden ve hangi konulardaki paylaşımları ilginizi çekiyor?

D.D.: Kadıköy Anneleri’ni instagramda duydum, şimdi sosyal medyada her alanda takip ediyorum. En çok çalışan veya çalışmayan annelerin hayatlarından kesitler sunan, faydalı paylaşımları ilgimi çekiyor, seviyoruz.

K.A.: E madem sevgimiz karşılıklı 🙂 O halde www.kadikoyaneleri.com da yayınlanmak üzere bir yazınızı paylaşmak ister misiniz 🙂

ka-27062016
Moms Cotton’dan yazlık bebek arabası minderi kazanan Atölye Arkada’nın kurucularından Tuba Unat

D.D.: “Neden pamuk?” yazımızı paylaşmaktan keyif duyarız.

K.A: Cevapları hep”biz” olarak alıyoruz. Sahi kaç kişilik bir ekip var Moms Cotton markasının ardında?

D.D.: Şimdilik 11 kişiyiz (:

K.A.: Tek cümleyle kendinizi özetlemek isterseniz, Deniz bir anne, bir kadın ve bir girişimci olarak nasıl biridir?

D.D.: Deniz hiç durmaz, pratiktir.

K.A.: Durmayacağınızı düşünerek, gelecekle ilgili hem annelik ve mesleki açıdan planlarınız neler?

D.D.: Çocuklarım için, sadece mutlu bir çocukluk, gençlik geçirmeleri için hayaller kurup, kendimce güzel arkadaşlıklar kurabilecekleri ailelerle görüşmeye çalışıyorum. Okul, meslek, gelecek planları konusunda şimdilik hislerimizle ilerliyoruz. Mesleki açıdan ise Moms Cotton markamız mağazalaşsın, herkesin ulaşabileceği mağazalarda satılsın istiyoruz, çok çalışıyoruz.

rsz_ka-27052016_2K.A.: Dünyaya tekrar gelseydiniz ne olmak ve ne yapmak isterdiniz?

D.D.: Tüm samimiyetimle aynı kişi olmak, aynı şeyleri yapmak isterdim fakat keşke dünya daha rahat sehayat edebileceğimiz koşullara sahip olsaydı.

K.A:  Peki duyduğumuza göre Kadıköy Anneleri için sürprizleriniz varmış 🙂

D.D.: Biz bir çekiliş yapalım istedik, bebek arabası ürünlerimizden ve kullan at ürünlerimizden şanlı kişilere hediye etmek istiyoruz. Ve bu fırsatı bize sağladığınız için de teşekkür ediyoruz!

K.A.: Asıl biz her zaman yanımızda olup bize destek verdiğiniz için teşekkür ederiz. Sorulara samimiyetle keyifli cevaplar verdiniz. Umarız markanız çok daha iyi bir yere gelir!KA-26052016-02

Deniz Hanım, çekilişe katılan 4 kişiye aşağıdaki hediyeleri verecek, bunun için şuradaki instagram yarışmamıza katılabilirsiniz. 

  • 2 kişiye bebek arabası minderi
  • 1 kişiye mama sandalyesi kılıfı
  • 1 kişiye kullan at tepsi kılıfı

Şartlar; instagram üzerinde @momscotton ve @kadikoyanneleri ni takip etmek ve görselin altına 3 arkadaşınızı mention etmek. 03 Haziran Cuma günü saat 14:00’e kadar yarışmamıza katılabilirsiniz. Bol şanslar!

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık işi, Kadıköy Anneleri, fotoğrafçılık ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar