Küçük Kitap Kurtları Tatile Giriyor

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

İlk Kitaplığım köşemizde bir dönemi daha keyifle arkamızda bıraktık. Küçük Kitap Kurtları tatile giriyor. Herkese şimdiden sağlıklı, bol sevinçli bir yaz dilerim. Tatil öncesi bu sene neler yaptık diye bir bakacak olursak ilk yıl tanıttığımız 20 çocuk edebiyatı yapıtına bu sene 8 kitap daha ekledik. Bir önceki yıl her hafta bir yazı yayınlarken maalesef bu sene benim iş yoğunluğum yüzünden her ayın son haftası bir yazı yayınlayabildik.

Bu sezon kitap yazılarımız dışında ilk olarak Eylül ayında Müzikli Masal Sepeti’nin yaratıcısı Şebnem Oral ile röportaj gerçekleştirdik ve iki küçük kitap kurdumuza imzalı olarak “Müzikli Masal Sepeti 2” adlı kitabını hediye ettik. Röportajı buradan okuyabilirsiniz. Ardından Ekim ayında Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması’nı düzenledik ve Şebnem Hanım’ı davet edip bu kez masallarını ve şarkılarını onun ağzından dinledik. Buluşmada üç kitap kurduna kitap hediye ettik. Kasım ayında ise birlikte Çocuk Kitapları Haftası‘nı kutladık. Bu özel haftada birbirimizle çocuklarımıza okuduğumuz kitapların bilgisini görsel olarak paylaştık. Geçen ay yaptığımız Yazar Mavisel Yener söyleşisinde de Mavisel Hanım tarafından bu konu gündeme getirilmişti. Sosyal medyada her yapılan, her gezilen, her yenilen şey paylaşılıyor ama okunan kitap bilgisi paylaşılmıyor demişti yazarımız. İşte biz de aynı düşünceyle bilgilendirici ve teşvik edici olarak kitap bilgisi paylaşımları yaptık. Aralık ayında Kelime Yayınları’nın Genel Yayın Yönetmeni Dr. Asya Çağlar ile çocuk yayıncılığı üzerine söyleştik ve iki kitap kurdumuza Kelime Yayınları’ndan iki harika kitap hediye ettik. Röportajı buradan okuyabilirsiniz.

Ocak ayında İlk Kitaplığım raflarından küçük kitap kurtlarına özel yeni yıl hediyesi önerilerinde bulunduk. Yine bu ayda İlk Kitaplığı’mın 1 yaşını kutladık ve iki kitap kurdumuza kitap hediye ettik. Ayrıca Küçük Kitap Kurtları Buluşmasının üçüncüsünü düzenledik. Kış Buluşması’nda da iki kitap kurdumuza da kitap armağan ettik.  Şubat ayında 17 Şubat Kediler Günü şerefine İlk Kitaplığım raflarından içinden kedi geçen kitaplara göz attık. Mart ayında kütüphaneler haftasını beraber kutladık okul kütüphanecisi Nurcan Zenginer ile söyleştik. Buradan okuyabilirsiniz. Nisan ayında Kitap Hediye Etme Gününde yaptığımız kitap çemberi ile 16 küçük kitap kurdu birbirine kitap hediye etti. Yine Nisan ayında çok özel paydaşlarımızla birlikte Moda Sahnesi’nde Bahar Buluşmamızı gerçekleştirdik ve birlikte Tilki Toni’nin ikinci yaş gününü kutladık. Buluşmada Seslenen Kitap’ın katkıları ile 7 kişiye dijital kitap okuma kuponu hediye ettik.  Mayıs ayında Kidsnook Masal Akademisi’nin kurucusu Ayşegül Dede ile röportaj yaptık. Kızının çok sevdiği bir kitabı bir okurumuza hediye ettik. Yine Mayıs ayında biraz önce yukarıda bahsettiğim Yazar Mavisel Yener ile bir buluşma gerçekleştirdik. Tudem Yayın Grubu işbirliği ile yaptığımız bu buluşmada “Kitabımı Kim Seçsin?” adlı söyleşiye katılan 13 Kadıköy Annesi ’ne  Mavisel Hanım’ın “Masalları Çok Severim” adlı kitabını hediye etti. Haziran ayında ise Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması ile hem Kadıköy Anneleri sitemizin ikinci yaşını kutladık hem de İlk Kitaplığım raflarında olan “Kıl Kuyruk Popi Güzellik Tacı” adlı kitabın yazarı ile tanışarak kitabı onun ağzından dinleme şansını yakaladık. Bu buluşmada da iki kitap hediyemiz oldu.

Böylece 7 si dijital olmak üzere 34 kitap hediyesiyle bu sezonu kapattık. Köşemizi takip eden siz okuyucularımıza, buluşmalarımızda bizi yalnız bırakmayan destekçilerimize çok teşekkür ederiz. Şimdi gelelim bu sezon yayınladığımız 8 kitabın bilgisine 🙂 Kitabın adına tıklayarak yazılarımı okuyabilirsiniz. Güzel bir yaz olsun. Sevgilerimle,

  1. “Kirpi İle Kestane” – Feridun Oral, Yapı Kredi Yayınları
  2. “Kıl Kuyruk Popi Güzellik Tacı” – Salim Kesingöz – Özlem Korçak, Elma Çocuk (Kılkuyruk Popi’nin bir de “Uykusuz Gece Her Gece” adlı kitabı var.)
  3. Eve Dönelim Küçük Ayı” – Martin Waddell – Barbara Firth, Kır Çiçeği Yayınları (Üç tane daha Türkçe ’ye çevrilmiş  “Büyük Ayı, Küçük Ayı” kitabı var. “Aferin Küçük Ayı”, “Uyuyamıyor musun Küçük Ayı?” ve “Seninle Ben, Küçük Ayı” )
  4. “Babacığa Öpücükler” – Frances Watts – David Legge, 1001 Çiçek Yayınları
  5. “Gergedanlar Krep Yemez” – Anna Kemp ile Sara Ogilvie, Pearson Yayınları (Aynı sanatçıların yine aynı yayınevinden çıkan “Köpekler Bale Yapmaz” adlı kitabı var.)
  6. Tombik Ayı Serisi; “Tombik Ayı Uyuyunca” , “Tombik Ayı Acıkınca” “Tombik Ayı Teşekkür Ediyor” , “Tombik Ayı’nin Yeni Arkadaşı” , “Tombik Ayı Hastalanınca”, “Tombik Ayı’nın Dişi Sallanıyor”, “Tombik Ayı Kaybolunca” – Karma WilsonJane Chapman, Pearson Yayınları
  7. “İyi Kalpli Küçük Tavşan” Michael EscoffeierEleonore Thuillier, Yapı Kredi Yayınları
  8. “Küçük Kanguru” – Guido Van Genechten, Kır Çiçeği Yayınları

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

 

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar