Zennube Ezgi’nin Hamilelik Günlüğü: 26. Hafta

Merhaba canlarım; başı başka sonu başka bir haftaydı bu hafta. Bir yandan bebek eşyaları işine girdik bir yandan eşimi köpek ısırdı acayip olaylar yaşadık. Tuhum bir genişledi bir daraldı bu hafta. O yüzden yazı biraz uzun oldu. Hamilelik 26. hafta notlarımı sizlere hızlıca anlatayım.

Hamilelik 26. Hafta

Hamile olduğumu öğrenmeden birkaç bebek eşyası alıp totem yapmıştım. Sonra hamile olduğum ortaya çıkınca, çok da beklemeden bebek arabası aldık. (İyi ki de almışız bu yorgunlukla gidip seçemezmişim şimdi.)
E-bebek, Joker, Mother Care diye gezip, bir sürü arabaya bakıp sonunda da Concord Neo seçmiştik. Model bir adet ana kucağı ve bir adet puset bölümüyle (6 aydan sonra kullanılıyor) geliyordu. Ana kucağı oto koltuğu olarak da kullanılıyor ilk 6 ay kadar.
Neyse sonra araştırdıkça, yeni bebeklerin öyle sürekli ana kucağında oturmaması gerektiğini öğrendik. Yapısı gereği tam yatma pozisyonu veremeyen ana kucağında saatlerce oturmak bebekler için çok zararlıymış. Diyelim ki uzun yoldasınız, bebeğiniz de ana kucağında/oto koltuğunda takılı arabada. 90 dk’da bir kaldırmanız, hoplatmanız, düz yatırıp hareket ettirmeniz gerekiyormuş. Aynı şekilde, bebeği ana kucağına oturtup saatlerce AVM gezmek, park bahçe arşınlamak, bebeğin uzun süre ana kucağında uyumasına izin vermek de yok. Süreleri kısa tutmak, bebeği sık sık oradan alıp hareket ettirmek en iyisi.

Portbebe

Amaaa buna bir alternatif var ki, benim kalbimi çaldı. Çocuk yatar pozisyonda, organları kaymadan, olması gerektiği gibi kalsın isterim. Bu işin güzel çözümünün adı PORTBEBE. Hem bebek arabasına takılıyor hem de yatıya gittiğiniz bir evde, arabadan ayırıp yere koyduğunuzda yatak oluyor.

ka-08092016
Meşhur portbebe

!!ÖNEMLİ NOT!! Oto koltuğu olarak ana kucağı kullanmaya devam. Port bebeler her ne kadar arabaya kemerle sabitlenebilir olsalar da, içi yatak gibi düz olduğu için ani frende bebeğin boynunu koruyamıyor. Bu yüzden, bebeğin oto koltuğunda ya da ana kucağında seyahat etmesi şart. Kalan zamanlar için portbebe en güzeli.

İşte ben vuruldum bu portbebe olayına, başladım araştırmaya. Efendim, bebek arabası sektörü de yapacağını yapmış, herkes kendi port bebesini üretmiş. Bizim Concord’un port bebesi yoktu biz alırken, bu yıl çıkan travel set’in içinde artık port bebe de var. Baktık ettik, Türkiye’de satışı da yok tek başına takımdan ayrı satılmıyor, soralım soruşturalım dedik. Çok tatlı ana-babaların olduğu bir Facebook grubuna yazar yazmaz cevap geldi. Bebeği 6 ayını yeni dolduran bir anneden, fıstık gibi, tertemiz portbebeyi aldık. Hem ikinci el, fiyatı uygun oldu hem de mis gibi! Bu arada, Türkiye’de satışı olmadığı için yurtdışından getirtmek, gümrük vergisi çok fahiş olduğu için acayip pahalıya geliyormuş. Concord Neo alırsanız portbebeli setten alın, ya da bekleyin bizimki büyüsün, bizden alırsınız portbebeyi.

Hamilelik 26. hafta ürün araştırmalarına devam

İkinci ürün maceramız da beşik/yatak konusunda oldu. Biz bebeğe ilk 1 yılda yatak odası hazırlamak, yanımızdan ayırmak istemiyoruz. Buna göre, en az 6 ay yanımızda yatacak, sonra da bizimle aynı odada, bir köşesi olacak şekilde plan yapmaya başladık. Benim gözümü ve gönlümü çelen, elips sepet gibi olan ahşap beşiklerdi. Tepesindeki cibinlikleriyle, süsleriyle içimi gıdıklıyordu. (Ah Sims oynayanlar anlar beni, yıllarca uğraştık o anne baba öpüşsün de gökten ‘cradle’ içinde bebek gelsin diye.

İşte ben o tip beşiğin aşkıyla yanarken, bebek mağazalarında o kadar çok anneden ”2 ay yatırırsın sonra rahat edemez” minvalinde yorum aldık ki, sonunda pes ettim. Gözümü bu kez anne yanı modellere diktim. Hani şu bir kenarı yatağa bitiştirilen beşiklere. Ahşap, parmaklıklı model istemediğim için Chicco Next2Me modeli ile Brevi Nanna Oh modeli arasında karar verecektim. Kazanan Brevi oldu. Bu iki beşik birebir aynı özelliklere sahip ama Brevi golü ”sallanabilme” özelliği ile atıyor. Yoksa yatak sertliğinden materyal kalitesine, baş seviyesi ayarına kadar ikisi de birebir aynı. Pıt diye sabit yatak, çıt diye beşik olabilen Brevi şu anda yatak odamızda Ela’yı bekliyor.

ka-08092016 (1)

Bu beşiklerin tek derdi, 50×80 cm ölçüsü ile çarşaflarını bulmanın zorluğu. Kime sorsam, normal bebek takımı çarşafını ikiye katlamayı öneriyor. Bakalım bir yolu bulunacak elbet.

Bunca bebek eşyası macerası keyfinin arasında, Rottweiler cinsi köpeğini tasmasız gezdiren biri yüzünden eşim bacağından ısırıldı. Biz kendi köpeğimizle uslu uslu yürüyüş yaparken gelip saldıran köpek yüzünden kabus gibi günlerimiz oldu. Sorumlu adam bir özür bile dilemedi, biz de başkalarının başına gelmesin, böyle insanlar cezasız kalmasın diye yasal süreci başlattık.

Park güvenliği

Bir yandan da mahalledeki komşuların da katılımıyla şöyle bir imza kampanyası başlattık. Parkın güvenliği, mahallelinin rahatça, huzurla parkta yaşayabilmesi için, İBB’den isteğimiz parkla ilgilenmesi. Kampanyayı buradan görebilir, katılıyorsanız imzanızla destek olabilirsiniz:
Yeni taşındığımız ev, evin yamacındaki güzel park, doğacak bebeğimiz, hepsi çok güzelken, kabus gibi çöktü bu olay üstüme. Psikolojim bozuldu. Çağdaş bacağında yaralarla pansumana gidip geliyor, kuduz aşısını oluyor, bense akşam saati eve geç gelmesini bile istemiyorum. İnsanlara güven olmuyor. Belki adam kafaya takar belli mi olur? Neyse, kötü kötü şeyler düşünüp enseyi karartmamak lazım… İşte böyle karışık duygular, korkular, aşmaya çalışmalarla geçiyor bugünler. Daha güzel günler de olacak ama şimdilik böyle…
Siz siz olun, biz biz olalım, güzel insanlıktan, saygıdan, vicdandan uzaklaşmayalım. Gerisi kolay, her şey akar gider…
Sevgiyle,

Zennube Ezgi & cücüğü Ela

Zennube Ezgi Kaya Ünveren
hamilelik 26. hafta
hamilelik 26. hafta

1989 doğumlu, çocukluğu Kadıköy’de geçmiş, hala da aklı orada olan bir İstanbul insanı. Fransız Dili ve Edebiyatı Mezunu, dijital pazarlamacı, sivil toplum & sosyal projelerle haşır neşir bir anne adayı. Şimdilik kızı Ela’ya hamile ve zamanının çoğunu çeviri yaparak geçiriyor.

Zennube Ezgi Kaya Ünveren
Zennube Ezgi Kaya Ünverenhttp://kafasikarisikbiranne.com
1989 doğumlu, çocukluğu Kadıköy’de geçmiş, hala da aklı orada olan bir İstanbul insanı. Fransız Dili ve Edebiyatı Mezunu, dijital pazarlamacı, sivil toplum & sosyal projelerle haşır neşir bir anne adayı. Şimdilik kızı Ela’ya hamile ve zamanının çoğunu çeviri yaparak geçiriyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar