Küçük Kitap Kurtları 2017 Kış Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

ka-27-07-2015-06
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması, Haziran 2015, İyi Cüceler

Kışın ortasına geldik ama Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması’ndan haber gelmedi dediğinizi biliyorum 🙂 Merak etmeyin küçük kitap kurtları için yine dolu dolu bir buluşma hazırladık. Bu buluşmada bu kez bir yazar ya da bir masal anlatıcısı değil Kadıköy anneleri ve babaları çocuklarımıza/bebeklerimize kitap okuyacak. Ne güzel öyle değil mi? Durun ama daha bitmedi; hem de farklı dillerde kitaplar okunacak. Amacım bu kez çocuklarımızı nitelikli kitaplarla buluştururken aynı zamanda da onlara ayrımcılığın bu kadar çok vurgulandığı günümüzde farklılıkların bir zenginlik olduğunu duyumsatmak, ve bizlere de dünyayı pek çok farklı dilden insanla barış içinde paylaşabileceğimizi anımsatmak. Biz Kadıköylüler olarak çok şanslıyız. Oğlum İda, Moda Parkı’nda Rusça, Yunanca, Ermenice, Arnavutça, Fransızca, İtalyanca, İngilizce, Almanca, İspanyolca duyarak büyüyor. Bundan çok mutluyum. Çünkü O, insana sadece insan olarak bakmayı öğrenecek. Irk, din, dil ayrımı yapmadan kucaklayacak dünyayı. İşte bu noktadan hareketle bu buluşmada 5 farklı dilden 5 farklı kitap okunacak. Bu ön açıklamalar sizi de benim kadar heyecanlandırdıysa o halde ayrıntılara geçebilirim. Yine her buluşmadaki gibi pek çok güzel hediye, organik ikramlar ve muhteşem insanlarla sohbetler olacak. Hepinizi 18 Şubat 2017 Cumartesi günü, saat 11.00’de Kadıköy Tudem’e bekliyoruz.

ka-0412-04
Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması, Ekim 2015 İyi Cüceler

Ne?

Kadıköy Annelerine/Babalarına ve Kadıköy Bebeklerine/Çocuklarına Özel  “Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması”

Kimler Katılabilir?

Her yaş grubundan bebekler, çocuklar, anneler, babalar, bakıcılar, anneanneler, babaanneler, teyzeler, dedeler… Kitap seven herkes! Özellikle de farklı dillerde masallar duymak, öyküler dinlemek, şarkılar söylemek ve tekerlemelere katılmak isteyenler.

Ne Zaman?

ka-05042016-01
Küçük Kitap Kurtları, Ocak 2016, İyi Cüceler

18 Şubat 2017 Cumartesi günü / 11.00 – 12.30 saatleri arası

Nerede?

TUDEM YAYIN GRUBU KADIKÖY ŞUBESİ

Mühürdar cad. No: 82 Kadıköy – İstanbul

Tel      : 0 216 541 93 03

Gsm   : 0 543 477 85 78

Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2016-Moda Sahne
Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2016-Moda Sahne

www.tudem.com

31 Mayıs 2016 tarihinde yazar Mavisel Yener’in Kadıköy Annelerine özel olarak yaptığı “Kitabımı Kim Seçsin?” başlıklı söyleşisinde bizi muhteşem bir şekilde ağırlayan Tudem Yayın Grubu’nun Kadıköy Şubesi bu kez kış buluşmasına ev sahipliği yapacak.  Daha önceki buluşmayı kaçıranlar ayrıntıları buradan okuyabilirler. Demet Ekmekçioğlu Tabakçı’ya ve Tudem ekibine çok teşekkür ederiz.

Program Nasıl?

11.00 – 11.15 Toplanma, tanışma, sohbet/muhabbet ve kitapların alınması

Buluşmamız ücretsizdir ancak giriş bileti 1 adet kitaptır. Kitabnızı Tudem raflarından dilediğiniz gibi seçebileceksiniz.

11.15– 11.45 Beş farklı dilden beş farkı kitabın anneler ve babalar tarafından okunması

ka-28102016-03
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması, Haziran 2016, Mutlu Fil Kitabevi

Buluşma metninin girişinde de bahsettiğim gibi çok dillilik ve kültürlülük bizim zenginliklerimizden biri.  Çift dili anne ve babalar için kendi dillerinde nitelikli etkinlik bulmak da oldukça zor.  Çocuklarımızın/bebeklerimizin hayatı anlamlandırma çabasında onları farklı uyaranlarla buluşturmak, evrensel değerleri kazandırmak ise bizim görevimiz. Bu sebeple bu buluşmada beş farklı dilden beş farklı kitabı Kadıköy anneleri ve babalarından dinleyeceğiz. Acaba çocuklarımız üst üste beş kitabı takip etmekten sıkılır mı diye soracağınızı biliyorum. Bu nedenle kitap okuyan katılımcılar mümkün olduğunca şarkılı, oyunlu, tekerlemeli, kuklalı kitaplar seçmeye gayret edecekler. Keşke daha farklı dilerden de kitap okunsaydı diyorsanız bu konuda da bizimle iletişime geçebilir başka bir buluşma için önerinizi sunabilirsiniz. Bu ilk seferde dil tercihinden öte farklı bir dilde kitap okuyabilecek anne ve babaları düşünerek bir seçki yaptım. Okuma sırası şöyle;

Damien Jade Duff: Kitap Okuyan Çocuklar Projesi’nin Koordinatörü Sevgili Esra Akçaf Duff’un Yeni Zelandalı eşi ve altı yaşındaki kitap kurdu Delfina Ada’nın sevgili babası, bizlere İngilizce bir kitap okuyacak. Kendisini daha önce organik pazarda yapılan kitap çemberinde oğlum İda ile birlikte dinlemiş ve çok keyif almıştım. Gelecek olan yeni bebeklerinin telaşına rağmen bizimle olacakları için kendilerine çok teşekkür ederiz.

Yulia Zülfikarı: Kendisiyle henüz yüz yüze tanışamasam da geçen yaz harika kitaplarından biri olan “Muhteşem

Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması, Kasım 2016, 40 Tahta Mahalle Pazarı

Alfabem” ile tanışma şansım oldu. Kitap, İda’nın kütüphanesindeki yerini aldı. Moskova doğumlu ve iki erkek çocuk annesi Yulia Hanım ile tanışmak ve Rusça kitap dinlemek için sabırsızlanıyorum. Yulia Hanım o gün sadece buluşmamıza kitap okuyarak katılmıyor aynı zamanda bir küçük kitap kurduna imzalı olarak kitabını da hediye ediyor olacak. Kendisine şimdiden çok teşekkür ederiz.

Sevil Budak: Oğlum İda’nın tatlı arkadaşı, bir tanesi güzel Ella’nın zarif annesi, sevgili komşum bizlere Fransızca kitap okuyacak. Fransa’da doğmuş ve büyümüş arkadaşımın sesi öylesine yumuşak ki ondan kitap dinlemek harika olacak. Kendisine şimdiden ağzına sağlık diyoruz.

Esra Roesch: Oğlum İda’nın park arkadaşı sevimli Max’ın güzel annesi, komşum bizlere Almanca kitap okuyacak. Oğluna yaklaşımını her zaman beğendiğim, sakin ve pozitif bir anne olan sevgili arkadaşıma paylaşımı için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Hafize Güner: Elbette Türkçe kitap okumak da bana düştü 🙂 Beni tanımayanlar için kısaca çocuk kitapları yazarı ve sanat eğitimciyim diyebilirim. 34 aylık oğlum İda’ya okuduğum kitapları tanıttığım İlk Kitaplığım köşesini iki yıl önce oluşturdum ve yazmaya başladım. Köşemizin İkinci yaş günü yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Kitap okuyarak buluşmamızın içeriğini oluşturan bu beş katılımcımıza ve bu güzel günü fotoğraflayacak Kadıköy Annesine Tudem’den Mavisel Yener tarafından yazılan Esra Demirbilek İlter tarafından resimlenen Masalları Çok Severim adlı kitap hediye edilecektir. Tudem’e teşekkür ederiz.

11.45 – 12.00 İkram ve sohbet

Yetişkinlere çay kahve ikramı Tudem’den küçüklere sağlıklı atıştırmalıklar Gekoo’dan! Daha önce bir kış, bir bahar buluşmamızda ve yaz partimizde bizlerle olan GekoO, çocuk ve hamileler başta olmak üzere, doğal ve sağlıklı beslenmek isteyen herkese, lezzetli ve doğa dostu ürünler sunmayı hedefleyen bir sosyal ve eko-girişimdir. Oğlum İda bu doğa dostu ürünlere bayılıyor. Her çocuk buluşmasına gittiğimizde mutlaka Gekoo kurabiyesi götürüyoruz. Size de onlardan tattırmak istedik. Bebeklerimizin/çocuklarımızın düş ve düşünce dünyasını masalla beslerken ham madde temini, işleme ve pazarlamanın tüm aşamalarında, karbon ayak izi, geri dönüşüm gibi, doğa dostu üretim ve tüketim ilkelerine dikkat eden duyarlı bir markanın sağlıklı ürünleriyle karınlarını da doyuralım diye düşündük. Hepimize şimdiden afiyet olsun.

12.00 -12.15 Çekişli hediyelerin teslimi ve toplu fotoğraf çekimi

Her buluşmada olduğu gibi bu buluşmamızda da başta kitap olmak üzere çok güzel hediyelerimiz olacak. Hediyeler için bu yazının altına yorum bırakmanız ve buluşma günü orada olmanız yeterlidir.  Yorum bırakanlar arasında 17 Şubat 2017 Cuma günü sabahı çekiliş yapılacak ve aynı gün sosyal paylaşım ağlarından ve buradan kazananlar ilan edilecektir. Kazanan kişiler eğer buluşma günü katılmazlar ise haklarını kaybedeceklerdir. İşte çekilişli hediyelerimiz;

  • 1 kişiye Kelime Yayınları’ndan taze çıkan kitabım Aslan’ın Doğum Günü imzalı olarak hediye edilecektir. Kitabın tanıtım yazısını buradan
  • 1 kişiye İlk Kitaplığım raflarında yer alan oğlumun da favorisi olan ve Tudem’den çıkan Yolculuk adlı kitap hediye edilecektir. Kitabın tanıtım yazısını buradan
  • 1 kişiye Tudem tarafından Masalları Çok Severim adlı kitap hediye edilecektir..
  • 1 kişiye Yulia Zülfikarı’dan Muhteşem Alfabem adlı kitabı imzalı olarak hediye edilecektir.
  • 1 kişiye Tudem’in özel kapak tasarım görsellerinden Geray Gencer tarafından hazırlanan taş bardak altlıkları hediye edilecektir.
  • Konu çift dillik olunca konunun uzmanı da bizimle olsun dedik. Bizi hemen hemen hiçbir buluşmada yalnız bırakmayan Aslıhan Onaran (ZenWorld Anne-Baba Akademisi ve Attachment Parenting International Türkiye Kurucusu) ‘dan 1 kişiye 1 saatlik özel seans ebeveyn koçluğu hediye edilecektir. Danışma konuları: pozitif disiplin, bebek işaret dili, erken İngilizce edinimi, uyku düzeni, doğal beslenme, zekâ gelişimi, dil gelişimi, eşler arası iletişim, doğum sonrası romans, ayrılık kaygısı, kardeşler arası iletişim, okula mutlu başlangıç, okul performansı, doğal ebeveynliktir. Kendisiyle yaptığımız röportajı buradan okuyabilirsiniz.

Kayıt Gerekiyor mu?

Elbette ki bu buluşmayı düzenleyen bizler, bazı hususların belirleyebilmek için katılımcı sayısını önceden bilmekistiyoruz. Kaç kişinin ve kaç yaş grubu aralığının katılacağını bilmek mekânı, kitapları ve ikramı ayarlamak için iyi olacaktır. Bu nedenle katılım durumunuzu sayı ve çocuğunuzun yaş grubunu belirterek bu buluşma metninin altındaki yorum kısmına yazmanızı diliyoruz. Bu arada facebook üzerinden açtığımız etkinlik sayfamıza da kayıt olursanız çok seviniriz. Ancak etkinlik daveti sayfasındaki yorumların değil Kadıköy Anneleri web sitemizdeki etkinlik sayfasının altına yazılan yorumları çekilişli hediyeler için değerlendirileceğimizi bir kez daha önemle ifade ederiz.

Tüm büyük, küçük kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz!

Sevgiler,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

 

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar