Amcamın Rüyası

[dropcap]S[/dropcap]evgili anneler, bir yaz mevsimini daha bitirdik, bebeleri biraz daha büyüttük, bu arada kitap okumaya başladık ve keyfimiz de yerinde… diye umuyorum 🙂 Bu sefer bahsedeceğim kitabın bendeki örneği birazcık eski, 1968 yılı ve birinci basım 🙂 Nereden aldığımı hatırlamadığım kitabı, geçenlerde kitaplığımda buldum ve hazine bulmuş gibi sevindim. Aynı kitabı, yeni basımlarda  ” Amcanın Düşü” ve “Amcanın Rüyası” isimleriyle  bulabilirsiniz.

Roman, hem heyecanlı, hem komik, hem de akıcıydı. Usta yazar toplumun yozlaşmasını, insanların menfaatçiliğini ve iki yüzlülüklerini bir tiyatro oyunu havasında yazmış. Dostoyevski‘nin okuduğum diğer romanlarına kıyasla epey mizah yüklüydü ve bu durum çok da hoşuma gitti.

[divider]

[foogallery id=”6500″]

[divider]

Romanda yaşlı, zengin kont K. yı , genç ve güzel  kızı Zena ile evlendirebilmek için türlü dalavereler yapan yörenin ileri gelenlerinden Marya Aleksandrovna’nın para ve unvan için düştüğü haller, çevirdiği entrikalar anlatılıyor. Başlarda isimler biraz karıştı kim kimdi diye, malum Rus isimleri uzun… Ben de bu durumlarda yaptığım gibi isimleri küçük bir kağıda not ederek bu sorunu aştım 🙂  Olayları bize Kont K.’ya amca diye hitap eden ve Zena’yı seven Mösyö Mozgliyakov anlatıyor. Olaylar merak uyandıracak şekilde gelişiyor ve enteresan bir final yapıyor. Kitabı okumaya başlamadan önce eski çeviridir diye tereddütte kaldım ama çok keyif aldım. Sadece yazım hataları vardı bolca ama rahatsız olmadım. Size kitabın yeni çevirilerden bir örnek:

“Umut et, katlan ve hepsinden önemlisi cesur ol.”

Ve bu da benim okuduğum kitaptan:

” Umut et, tahammül göster ve cesur ol-  her şeyden evvel cesur olmak lazım.”

[divider]

[clickToTweet tweet=”Kitap Kafe’de Bu Hafta: Amcamın Rüyası” quote=”Bu yazıyı sevdiklerinizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Kitap Adı: Amcamın Rüyası

Yazarı:
Fyodor Mikhailovich Dostoyevski

Yayın Evi:
Ararat Yayınevi

Çeviren: Zeyyad Özalpsan

Sayfa Sayısı: 228

Keyifli okumalar dilerim.

[author title=”Elanur Us Sarı” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/08/ka-elanurussari.jpg”]Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı mezunu. Çok sevdiği Kadıköy’de eşi Onur, kızı Feride, iki kedisi Gece ve Eva ile birlikte yaşar. Bir süredir artçı olsa da motosiklete binmeyi, fırsat yaratıp gezmeyi, kitap okumayı, doğada olmayı, sanatla uğraşmayı sever. Kişisel instagram hesabı üzerinden ışık hızıyla okuduğu kitapların takibini yapabilirsiniz.[/author]

Not1: İlk “Anne Kitap Kurtları” çocuksuz gece buluşmamız bu ay bitmeden olacak. Birlikte tartışacağımız kitap ise Haruki Murakami’den “Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında”. Dilerseniz kitabı buradan satın alabilirsiniz. Hemen okumaya başlayın ve sürprizlerle dolu gecede bizimle olun!

Not2:“Kitap Kafe” köşemiz ve “Anne Kitap Kurtları” buluşmalarımızda bize paydaşlık etmek isteyenler bilgi@kadikoyanneleri.com’dan bize ulaşabilirler.

[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar