Evde Bebek Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır?

Merhaba sevgili Kadıköy Anneleri! Bu sefer size sevgili Aslı’nın da tavsiyesiyle evde bebek fotoğraf çekimi üzerine eğlenceli bir yazı hazırladım. Umarım siz de okurken eğlenir ve ilham alırsınız.

Evde Bebek Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır?

Yaklaşık 2 yıldır fotoğraf sanatıyla ilgileniyorum. Aslında ikizler doğduktan 6 ay kadar sonra eve bağımlı olmak, hayatımı tamamen kısıtlamış olmak beni yeni bir ilgi alanı yaratmaya itti. Kendim için bir şeyler yapmalıydım fakat ne? İşte o anda fotoğrafçılık kursuna gitmeye karar verdim. Şimdi düşününce kendim için harika bir şey yapmışım…

İkizlerin bütün özel gün fotoğrafları elimden çıkmadır efendim. Bizimkiler zaten doğuştan manken; öyle ki bak desen bakar gül desen güler. Babaanneleri ajansa yazdıralım diye çok ısrar ediyor fakat eziyet ederler diye kıyamıyorum… Bu cümleler böyle uzar gider, siz bunlara inanmayın 🙂 Çocuklarla fotoğraf çekmek gerçekten çok zor bir iş ve bu işi yapanlara gerçekten saygı duyuyorum.


[foogallery id=”6771″]


İlk 6 Ay, 18 Ay Fotoğraf Çekimi

İlk 6 ay çekim yapmak çok güzel. Şöyle ki; Pinterest’ten bir konsept seçiyorsunuz ve bebek zaten hareketsiz, uyguluyorsunuz. Sonra ilk oturmaya başladıktan sonrası da kolay sayılır. Oturtun “agu gugu” yaparken hop harika pozlar yakalarsınız. Mesela ben o zamanlar güldürmek için ‘ha ha hapşu’ diye saçma bir şey çıkartmıştım, kahkahalarla gülüyorlardı. Sonra büyüdükçe iş zorlaştı. Mesela babalarının doğum günü için sürpriz bir çekim yapmak istedim. Kıyafetlerini hazırladım, evin bir köşesinde güzel bir alan yarattım. Oğlandan harika pozlar çıkıyor fakat Pera’yı ne yaptıysam havaya sokamadım. Bir de üstüne surat astı…

Sonra 18 ay çekimleri var. Tabii fotoğraf makinanız olunca her aya ayrı bir konseptle çekim yapmak için pek bir hevesli oluyorsunuz. Ben yine Pinterest’ten bakmışım, bulmuşum uygulamışım; fotoğraf arka planı için duvara, şu yılbaşı ağacında yanan ışıklardan yapıştırdım. O ışıklar da pek bir çabuk bozulur. Kablosu çıkıverdi, takayım derken bir güzel elektrik çarptı beni. Poyraz’ın burun akıntısı vardı; ter su içinde kaldığımdan silmek aklıma gelmemiş, çocuk her karede sümüklü. Pera yine ağlamış yaşı gözünde ama o çekimden çok güzel kareler yakaladık, olsun.

2 Yaş Fotoğraf Çekimi

2 yaş çekimleri desen aman aman… Sağ olsun ben yine fikirleri depolamışım, uygulamışım (Bu arada baktım evde çekimler güzel gidiyor, bir duvarı komple beyaz tuğla desenli kağıt yaptım, güzel bir arka plan oluyor, aklınızda bulunsun). Poyraz’a babaannesinin de seferberliğiyle siyah rugan ayakkabı aradık 1 hafta, bulduk ama. Ben arka planı süsledim, simli bir kartondan kocaman 2 yaptım. Her şey hazır ama Pera hazır değil… Bir türlü kameraya bakmıyor! Bu sefer de utanacağı tuttu yavrucağın… Tek bir karesi var başka yok. Sonra Poyraz’ın da konsantresi bozuldu. Rüşvet olarak kek verdim. Üflemeli üzerinde 2 olan mini bir kek… Sonrası yok zaten, her yer kek, kıyafetler kek. 3 saat ev temizledim, simler 1 hafta her yerimize yapıştı.

Son olarak kendi doğum günüm için hatıra kalsın diye özel bir çekim yaptım, tabii tripodla uzaktan kumandayla çekiyorum. Süslendik püslendik… Maalesef öğle uykularından önce bitireyim diye acele ettim. Poyraz da uykusu gelince kesinlikle gözü hiçbir şey görmeyen bir çocuk… Bu sefer de o sabote etti; ne güldü, ne poz verdi.. Bu çekimden de birkaç kare ancak çıkartabildik.

Evde Bebek Fotoğraf Çekimi İçin Yapılması Gerekenler

  • Çocukların keyfinin yerinde olması çok önemli. Sabah kalktıkları zamanki ruh hallerine bakın.
  • Uyku saatine denk getirmeyin mümkünse.
  • Evde odanızın ışık alan bir köşesini küçük bir arka plan değişikliğiyle fotoğrafa uygun hale getirebilirsiniz.
  • Çekim için kullanacağınız kıyafetleri önceden hazırlayın. Zaman kaybetmezsiniz.
  • Bir de acil durumlarda kullanılmak üzere dökülüp saçılmayacak küçük atıştırmalıklar bulundurun.

Bizimkilerin çekim maceralarını Instagram hesabımdan takip edebilirsiniz.

Sevgiler,

Emine Sarıoğlu

Katkıda Bulunanlar

Pera ve Poyraz’ın çılgın annesi. Uludağ Üniversitesi Biyoloji bölümü ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunu. Şu anda hamilelik sırasında katıldığı bir kursla İSG Uzmanı olarak meslek hayatına devam ediyor. Aynı zamanda MEB‘e bağlı hijyen eğitim yetkilisi. Tam bir Başak burcu. Sanatın her dalından biraz koparmış harmanlamış 31 yıllık yaşantısına sığdırmış. Polimer kil ve fotoğraf en büyük hobileri. 13 Mayıs 2015 den beri hayatına bomba gibi düşen ikizlerini tek başına büyütüyor ve deneyimlerini @biyologbiranne Instagram sayfasında paylaşıyor.


Bu yazımızı beğendiyseniz “1 yaş bebekle “Cake Smash” (pasta parçalama) fotoğraf çekimi yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar