Tatlı Annelere Tatlı Bir Mola: Noni Bakery

TATLI ANNELERE TATLI BİR MOLA, MUHTEŞEM TARİFLERİ İLE “NONİ BAKERY” YOUTUBE KANALINDA 🙂

Uzun bir aradan sonra, yine yeniden sizlerle buluşmanın mutluluğu içindeyim:)

Bu köşede, sadece çocuklarımızın ufkunu açacak tavsiyeler ve çocuklara yönelik yazılar olmayacak. Sizi günlük hayat koşturmalarından uzaklaştıracak ve başarıları ile ilham verecek kadınlarla, hatta bazen ebeveynlik yolunda ilham verecek babalarla buluşturmak niyetindeyim.

Kadıköy Anneleri’nin eski üyelerinden, artık İzmir’de yaşayan Sibel Akgüngör nam-ı diğer Noni’yi bilenleriniz çoğunluktadır. Bilmeyenler için belirtmeliyim, blog dünyasının en eskilerinden ve en çok sevilen isimlerindendir kendisi.

Uzun yıllar önce life style blogu “nonim.blogspot.com” ile okurlarıyla buluşmaya başladı Sibel. Ben de onun yazılarıyla; gidip görme şansı bulamadığım ülkeleri geziyor, çektiği fotoğraflar ve yaptığı el yapımı aksesuarlarla ruhumu besliyordum. Daha sonra kızlarımız olduktan sonra; tanışıp sık sık görüşünce hayata aynı pencereden bakmak bizi çok mutlu etti. Tasarım ve üretim aşkımız ortak noktalarımızdan biri oldu her zaman.

Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri’nde başlayan eğitimini; Amerika’da MBA yaparak tamamlayan Sibel, bir süre kurumsal firmalarda çalışmış. Ama içindeki tatlı aşkı, onu hiç terk etmemiş.

Anneliğin keyfini yaşamaya başlayınca ise; çalışma hayatına dönmeyerek, hayallerini gerçekleştirmek üzere tatlı bir serüvene başladı. İş hayatında mutsuz olan ve hobilerini işe çevirmek isteyenler için örnek olacak süreç, işte burada dikkat çekmeye başlıyor. Çünkü Sibel başarının sırrının, çok çalışmak ve sürekli eğitimlerle kendini geliştirmek olduğunu gösteriyor bize.

Büyük bir özenle yarattığı “Noni Bakery” markası ile; internet sitesi ve instagram sayfasından tatlı tatlı ruhumuzu beslerken, artık youtube kanalından mutfağının en özel tariflerini paylaşıyor.

[foogallery id=”8644″]

Kurabiye, donut, makaron, pasta ve daha bir çok tatlı detay için sayısız eğitime katıldığını çok iyi biliyorum. Yurt içinde ve yurt dışında katıldığı eğitimlerden sonra, yaptığı birbirinden lezzetli ürünlerini sıklıkla tatma şansım oldu:) Her seferinde lezzetine, sunumundaki özene ve kaliteye hayranlık duyarak, başarılarını mutlulukla izledim. Butik pastacılık alanındaki birikimlerini uzun bir süre; özel günler için aldığı siparişlerle ve düzenlediği özel workshoplarla tatlı severlerle paylaştı.

Çocuğuna yardım almadan kendisi baktığı halde; hobilerini geri plana atmadan hayallerini gerçekleştirebilmesiyle, biz kadınlara ilham vereceğine inandığım için Sibel’i tanımanızı istedim. Azımsanmayacak kadar çok emek harcayarak aldığı eğitimler sonucu geldiği noktada, tüm püf noktalarıyla ve tüm içtenliğiyle tariflerini paylaştığı youtube kanalını takibe almanızı öneririm.

Youtube’da “Noni Bakery” kanalına abone olduğunuzda; son yılların favori tatlısı San Sebastian Cheesecake, donut, marshmallow, makaron, Rus pastası Medovik, waffle gibi birbirinden güzel tariflerin yanında, çocukları ayrıca mutlu edecek tarifler de bulacaksınız. Mesela cadılar bayramı için özel süslemeleri ile Halloween kurabiyeleri, bisküvi kırıntıları ile hazırlanan kumun içinden çıkan dinozor kurabiyeleri gibi 😉

Dünyada ve ülkemizde hala etkileri süren Covid-19 salgını yüzünden, evde daha çok vakit geçirmeye ve ekmeğimizi bile evde yapmaya alışmışken @nonibakery tarifleri size iyi gelecek… Muhteşem tarifler Noni Bakery’dan, uygulaması sizden 🙂

Denediğiniz tarifleri sosyal medyada @nonibakery @kadikoyanneleri ve @40yildabiranneolmak etiketleriyle paylaşırsanız mutlu oluruz.

Sağlıklı günlerde, hayatın farklı renkleriyle buluşmak umuduyla:)

Sevgiler,
Esin İrlan
@40yildabiranneolmak

Esin İrlan
Esin İrlanhttps://kadikoyanneleri.com/category/40-yilda-bir-anne-olmak/
Duru'nun annesi Esin :) Halkla İlişkiler eğitimi ve kurumsal hayattaki iş deneyiminden sonra; içindeki yaratıcılık ve üretme isteğiyle takı tasarımında uzun soluklu bir yola çıktı. Ne istediğini ve ne istemediğini erken yaşlarda keşfederek, hayatının aşkıyla yirmi iki yaşında evlendi. On beş yıldır eşiyle beraber Beşiktaş'ta kendi takı mağazasını işletiyor. Tasarımlarını takı sevdalıları ile buluştururken, takı yapımını öğrenmek isteyenlere özel ders veriyor. Onsekiz yıl anne olmama hakkını kullanarak, kırk yaşında anne oldu. "Kaç yaşında anne olursak olalım, kırk yılda bir anne oluyoruz; keyfini çıkaralım bu yolculuğun" mottosuyla @40yildabiranneolmak sayfasını açtı. Kültür-sanat ağırlıklı etkinlikler; kendi kızı ile deneyimlerinden yola çıkarak çocuklara ve ebeveynlere faydalı olacak paylaşımlarla, hayata farklı pencereler açmak istiyor. Kitaplara olan sevgisi kızından sonra çocuk edebiyatı ile taçlanınca, okuyup sevdikleri kitapların bazılarını #duruirlankitaplığı hashtagiyle minik okurlarla paylaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar