4 Yaş Çocuklar için Oyunlar

Yetişkinlerin bir iletişim aracı olarak kullandığı tablet, telefon ve bilgisayarlar; çocukların eline geçtiğinde bir oyun aracına dönüşmekte. 4 yaş altı çocuklarınızın bu aygıtlarla daha verimli zaman geçirmesini istiyorsanız, App Store ve Google Play Store’da bulunan arama kısmına 4 yaş oyun oyna yazarak çocuğunuz için en uygun mobil oyunları indirebilirsiniz. Bu oyunlar arasında en çok tercih edilenlerden bazılarını derledik. İşte 4 yaş çocuk oyunları.?

4 Yaş Çocuk Oyunları

Bu listede bulunan oyunları değerlendirebileceğiniz gibi fiziksel oyunları da çocuğunuzun hayatına dahil etmeniz gerekiyor. Sadece dijital oyunlarla değil, fiziksel oyunlarla da tanışan çocukların zeka, dikkat ve algılama gibi birçok becerisini geliştirmek mümkün.

TouchTrainer

Bir beceri oyunu olarak düşünebilirsiniz. Çocuğunuz tablet veya telefonu ilk defa kullanıyorsa cihazın dokunmatik ekranını tanıtan, kullanmayı öğreten bir uygulama.

Sago Mini Süper Kahraman

2 ila 4 yaş arası çocuklara hitap ediyor. Bu uygulamada süper kahraman Tavşan Jack, havuç toplayarak güç kazanıyor, ördeklere yardım edip, oyunun sonunda acıkmış olan ahtapota yiyeceğini veriyor. Çocuğunuza yardımlaşma ve hayvan sevgisini aşılamak istiyorsanız bu tam aradığınız oyun.

Artie’nin Dünyası

Canavarlar dünyayı yok etmek üzere bir savaşa girmişlerdir. Bu zorlu oyunda dünyayı korumak, kurtarmak ve tekrardan düzenlemek sizin elinizde. Artie’nin Dünyası’nda yeni mimar çocuğunuz olacak. Çocuğunuzun çizim yeteneğini geliştirmeyi hedefleyen bu uygulamada, daire, kare, dikdörtgen, üçgen, çizgi, gibi şekiller kullanarak noktaları birleştirmeniz isteniyor.

Animals Puzzle For Kids

Zengin içeriği, Türkçe dil paketi ve uygulama içi satın alma olmaması ile çocuğunuzun güvenle oynayabileceği harika bir puzzle oyunu. 2 ila 4 yaş arası çocuklarınız için de uygun olan bu uygulamada, yüzlerce hayvanın yap bozu mevcut.

Star Walk

Çocuğunuz gökyüzüne ilgi duyuyorsa, merakını giderebileceği müthiş bir uygulama. Star Walk uygulaması yıldızları ve gök cisimlerini 3D şekillerle öğretiyor. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra tek yapmanız gereken şey kameranızı gökyüzüne yöneltmek. Uygulama, yaratıcılığı geliştirmekle birlikte gün döngüsü ve gökyüzü hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

4 Yaş Çocuk Oyunları – MentalUP Zeka Oyunu

Birçok farklı oyun seçeneği barındıran bu oyunda “hafıza kartı” oyunlarının bir nevi mobil versiyonu da bulabilirsiniz. Çocuğunuzun dikkat, hafıza ve konsantrasyon gelişimi açısından oldukça yararlıdır.  Eğlenceli görselleri ve her yaşa hitap eden seviyeleri ile bu uygulama çocuğunuzun verimli vakit geçirmesini sağlıyor. Dünya genelinde 5,5 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilen MentalUP’ı ücretsiz deneyebilirsiniz.

MentalUP Eğitici Zeka Oyunu
MentalUP Eğitici Zeka Oyunu

4 Yaş Çocuk Oyunları (Fiziksel)

Bunların yanı sıra çocuklarınızın tablet ve telefonlar ile çok fazla zaman harcamasını istemiyorsanız, günlük yaşamdaki faaliyetlerinizi oyunlaştırıp, çocuğunuzun gelişiminde katkıda bulunabilirsiniz. Peki, telefon ve tablet olmadan çocuklarınızla hangi oyunları oynayabilirsiniz, bir göz atalım:

  • Pazara gittikten sonra, eve gelince aldığınız ürünleri çocuğunuza öğretebilir, siz söyledikten sonra çocuğunuzun o ürünün adını tekrar etmesini isteyebilirsiniz.
  • Aldığınız oyuncaklar, çocuklarınızın gelişimine ve eğitimine çok büyük katkıda bulunurlar. Örneğin, çocuğunuza bir oyuncak araba aldınız. Kız çocuğunuza aldığınız arabanın rengi ve kullanımının basitliği çok önemlidir. Bu oyuncak ile, çocuğunuza vereceğiniz park etme gibi komutlar, yaratıcılık ve hayal gücünü olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca bu oyuncaklar beyin – el becerisi kombinasyonunu da artıracak ve dolayısıyla motor becerilerinin gelişimine pozitif yönde katkı sunacaktır.
  • Sıcak – Soğuk oyununu hepimiz biliriz değil mi? Ama çocuklar ile bir oyun oynamak istediğimizde hiç aklımıza gelmez. İşte şimdi aklınıza geldiğine göre artık çocuklarınızla bu oyunu oynayabilirsiniz.
  • Deve – Cüce oyunu ise hem okulda hem de arkadaşlar arasında oldukça yaygın bir oyundur. Hatta çocuğunuza siz de bu oyunda eşlik edebilirsiniz. Deve deyince ayağa kalkmalı, cüce denildiğinde çömelmelisiniz. Art arda söylendiğinde ve hızlandığında oynayanlardan biri zamanla şaşıracaktır.
  • Yetişkinlerin gözetimi altında kullanıldığında oyun hamurları, oldukça eğitici olabilir. Satın alırken, oyun hamurunun kaliteli ve güvenilir bir yerden alınması en doğrusudur. Oyun hamurları çocukların hayal güçlerini geliştirmede ve motor becerilerinin gelişimine destek olmada en verimli eğitici materyallerdendir.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar