Palindrom Ülkesi

Deniz Ungan’ın ilk kitabı Palindrom Ülkesi Bilgiyolu Yayınevi etiketi ile raflarda

Deniz, bizim Deniz 🙂 Kadıköy Anneleri Kitap Kafe‘nin, tam 3 yıldır, 23 kitaptır daimi üyesi. Deniz’i hepimiz çok seviyoruz ve ilk kitabının raffarda olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Deniz de bizi çok seviyor olacak ki, Palindrom Ülkesi kitabını, yeni yılda Kadıköy Anneleri’nden tam 3 şanslı çocuğa, üstelik isme imzalı olarak hediye etmek istiyor 🙂 Biz bu duyuruyu da, çekiliş yapmaktan da çok mutluyuz. Haydi o zaman çekiliş detayları öncesinde Palindrom Ülkesi kitabını biraz tanıyalım mı?

Yeni keşiflere, eğlenceli bambaşka bir dünyaya ve biraz da maceraya ortak olmaya var mısınız?

Bir ülke hayal et!

Burada her şey çok renkli, canlı ve eğlenceli! Ama bazı şeyler de bir o kadar ters. Bazen biraz düz biraz aynı sanki… Üstelik burayı bilen çok az kişi var.

Peki, ya bunlardan biri kapı komşunsa? Evet, onlar bahçeyi yağmur yağarken suluyor. Horoz yumurtalarına şeker katıyor. Ama sadece bu kadar değil, tabii. Kim bilir daha neler var? Sadece kimse bilmiyor.

Komşuları Lal Hanım ve Ege Bey’in evindeki minik tuhaflıkların farkına varan sevimli Bora ise önce şaşırıyor ve eğleniyor. Sonra biraz araştırıyor ve kendini çok başka bir dünyanın içinde buluyor. Ama bu macerada her zamanki gibi yalnız değil. En sevdiği arkadaşı Nilin ile eğlenceli keşifler ve süper zamanlar, onları bekliyor.

[foogallery id=”9540″]

“Palindrom” ne demek? Hemen oradan başlayalım, isterseniz. Palindrom, tersten de okunuşu aynı olan kelime, cümle veya sayılar için kullanılan bir kelime…

“Palindrom Ülkesi” ise Deniz Ungan’ın işte bu anlamdan yola çıkarak yazdığı, hayal gücünün ortak olduğu, arkadaşlık temalı tam bir macera romanı.

Adından anlaşılacağı gibi bu ülke de bazı şeyler biraz farklı, biraz maceralı… Nasıl anlatsak, belki de biraz sihirli…

Üstelik ülkeyi orada yaşayanların dışında henüz kimse bilmiyor.  Ama meraklı mı meraklı Bora ve arkadaşı Nilin, hiç beklemedikleri bir anda burayı keşfediyor ve heyecan başlıyor. Bu iki arkadaş sadece ülkenin değil, isimlerle, sürprizlerle, kelimelerle daha önce bilinmeyen bir dünyanın kapısını aralıyor.

Minik okurlar sayfalar arasında gezinirken, kendilerini bu çok eğlenceli dünyaya kaptırıyor. Bazen komik anlara tanık olurken bazen de çok şaşırıyor. Ve tabii ki iki sevimli dostun macera dolu keşiflerine ortak olurken, sorumluluk almayı, yaratıcılıklarını kullanmayı ve biraz da hayal kurmayı ihmal etmiyorlar. Kitap, Bilgiyolu Yayınevi etiketi ile raflarda ve yayınevinin internet sitesinde.

Yayınevi: Bilgiyolu
Yazan: Deniz Ungan
Resimleyen: M. Belen Siperoğlu
Yaş Aralığı: 7+
Türü: Roman

Palindrom Ülkesi Kitabının Kısa Tanıtımı

Afacan ve meraklı Bora, öğrenmeyi ve eğlenmeyi çok seven bir çocuktur. Aynı sokakta oturan komşuları Lal Hanım ve Ege Bey ile de zaman geçirmeye bayılan Bora, onların evine gittiği bir gün değişik bir şeyler olduğunun farkına varır. Komşuları hem kendileri gibidir hem de biraz farklıdır. Hiç vakit kaybetmeden gördüklerini en yakın arkadaşı Nilin ile paylaşır. Ve meraklarına dayanamayan bu iki sevimli arkadaş için macera başlar. Bakalım, bu eğlenceli ve sihirli yolculukta onları neler beklemektedir?

Deniz Ungan Hakkında

Deniz Ungan, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini aynı şehirde tamamlayarak, eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda devam etti. Kitaplara ve edebiyata olan ilgisi onu hem okumaya hem de yazmaya teşvik etti. Üniversite dönemi ile başlayan kurumsal hayatında, yaratıcı sektörlerde farklı pozisyonlarda görev aldı. Çocukların her şeyi özgürce ve rengârenk anlatabildiği fantastik dünyalarından çok etkilenerek, uzun bir dönem bununla ilgili seminer ve eğitimlere katılarak araştırmalar yaptı. Edebiyata olan ilgisini hiç kaybetmedi. Şu an, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi “Türk Dili ve Edebiyatı “ bölümünde eğitimine devam etmektedir. Deniz Ungan, İstanbul’da yaşamaktadır.

BilgiYolu Kültür Yayıncılık

Yayıncılıkta 25. yılını dolduran ve bugüne dek on binlerce çocuğun eğitim hayatına katkı sunan Birey & Bilgiyolu Yayınları, Çocuk ve Gençlik Edebiyatı alanında ülkemizin çocuklarını nitelikli yayınlarla buluşturmak ilkesiyle yeni ürünler yayınlamaya başladı. Bilgiyolu Kültür Yayınları, çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerine, hayal dünyalarına ve yetişkinlerle iletişimlerine katkı sunabilecek, içeriğiyle edebi zevklerini, çizim ve tasarımlarıyla görsel sanat bilinçlerini geliştirecek bir koleksiyon ile yola çıktı. Bu yolculukta çağdaş, eşitlikçi, çocuk gerçeğini öne çıkaran, çocuğu birey olarak kabul eden ve ona yönelik metinlerde buyurgan bir öğreticilik içermeden, eğlendiren, düşündüren, aynı zamanda hayata özgür bir birey ve toplumsallaşmış bir varlık olarak hazırlanmasında köprü işlevi oluşturacak bu ilkeler doğrultusunda, çocuk ve gencimizi edebi ve estetik değer taşıyan kitaplarla buluşturmayı amaç edindi.

Palindrom Ülkesi Çekilişi, Kadıköy Anneleri’ne Özel 

Bu kadar bilgi bombardımanı yeter derseniz, isterseniz çekilişimizin detaylarına geçelim. Sevgili Deniz’den, isminize imzalı Palindrom Ülkesi kitabı kazanmak istiyorsanız yapacaklarınız şunar:

  • Kitabın yayınevi olan @bilgiyolukultur hesabını takip etmek
  • Tabii ki bizi @kadikoyanneleri takip etmek 🙂
  • Çekiliş postunun altına, ilgilenebileceğini düşündüğünüz en az 1 gerçek arkadaşınızı etiketlemek. Şansınızı arttırmak için ayrı yorumlarda ayrı etiketler yapabilirsiniz. Ne kadar yorum, o kadar şans?

Çekiliş 3 Ocak 2021 Pazar akşamı saat 22.00’de yapılacaktır♥️ Çekilişe Türkiye’nin her yerinden katılabilirsiniz, Deniz kitaplarını imzalı olarak kendisi kargolayacak.

Denizciğimize yeni kitabında bol şans diliyor ve hepinizi ona destek vermek için bu çekilişe katılmaya, kazanamazsanız da kitabı almaya, okumaya, paylaşmaya davet ediyoruz 🙂

Sevgiler,
Kadıköy Anneleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar