Doğum yaklaşırken verilmesi gereken bazı kararlar da kesinleşir. Doktor, doğum yapılacak hastane bunlardan en önemlileri tabii. Bu kararları verdikten sonra ise hastane ile de görüşerek doğum çantasını hazırlamak gerekir. Hastane çantası yapılırken hastane ile görüşmek önemli böylece onların size neleri sağlayacağını öğrenir eksik ya da gereğinden fazla eşya taşımazsınız.
Hastane çantası yaparken unutmayın: siz doğuma girerken dışarda hayat devam ediyor. Eksik bir şey olursa her zaman tamamlayabilirsiniz.
Önce size gerekenler, en az 1 gece hastanede kalacağınızı düşünerek:
- 1-2 gecelik (rahat emzirmek için önü düğmeli)
- Tercihen tek kullanımlık kulotlar
- 1-2 tane emzirme sutyeni
- Sabahlık
- Altı kaymayan rahat giyip çıkarılan bir çift terlik
- Kişisel bakım ürünleri (tarak, makyaj malzemesi vs)
- Deodorant (parfüm sürmeyin. Bebek sizin kendi kokunuzu alsın)
- Hastanede genellikle hasta pedi veriyorlar. Öğrenip gerek varsa siz de yanınıza yedek götürün
- Lohusa tacı:)
- Emzirme sorunlarına karşı silikon meme ucu (bunu gerekirse hastanede de satın alabilirsiniz. Bebek hemşireleri sizin için sterilize edebilir)
- Meme ucu yaralarına karşı lanolinli krem
- Telefon/ şarj aleti
- Hastaneden çıkarken giymek için rahat kıyafetler
- Rezene ya da süt yapıcı çay alabilirsiniz.
Misafirler için ikram olacaksa lohusa şerbeti, çikolata, tek kullanımlık bardaklar… Sizin tercihinize göre tabii.
Bebek içinse:
- Çiş/ kusma vs kazalarına karşı 5-6 tane body ve üstüne giyebileceği tutumlar ya da pijama takımları (genelde yenidoğanlar için odalar çok sıcak tutuluyor. O yüzden kalın şeylere pek gerek yok. Hastanenize sormayı unutmayın)
- Bir kaç çift çorap ve eldiven (tutumlar eldivenliyse gerek yok)
- 2-3 şapka
- 2 battaniye
- Çıkış için hava durumuna göre kalın bir üst
- Hastane vermiyorsa ya da sizin özel bir tercihiniz varsa bebek bezi
- Bebek için yenidoğana özel ıslak mendil
- Bebeği eve götürürken kullanmak için araç koltuğu
- Müslin bezler ( ağız silmek, bebeği kucağına alan olduğunda omzuna sermek, gaz çıkartması için)
- Pompa / biberon : süt durumuna göre ihtiyaç olabilir. Genelde hastanede kaldığınız dönem için hastanede tedarik ediyorlar. Bunu da sormanızda fayda var.
- Emzik: genelde çok erken emzik verilmesini tavsiye etmeseler de size kalmış bir karar tabii. Eğer alırsanız onun da sterilizasyonu için hastaneden destek alabilirsiniz.
[author title=”Hale Acun Aydın” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2014/06/ka_haleacun_foto.jpg”]İsmet Kaan‘ın annesi, Eminoş’un kızı. Boğaziçi’nden 2006 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler bölümünden mezun oldu ama pazarlama alanında çalısmaya başladı. 2011’de MBA yaparak işletme ile bağını güçlendirdi. Türk İşi Minimalizm, Sermest Cafe Büyükada, Sergüzeşt Otel Büyükada ve Sergüzest Shop kurucusu. 2013’te koştuğu yarı maratondan sonra ilerde bir gün maraton bitirmeyi hayal ediyor. Kaan’la birlikte hayatı yeniden keşfediyor.[/author]