Farklı, Lezzetli, Pratik: Çorba Tarifleri

Yemeklere nefis bir başlangıç yapmak için, leziz çorba çeşitlerini tercih etmeniz gerekiyor. Farklı ve bir o kadar da pratik olan çorba çeşitlerini sizler için araştırdık. Sıkça yaptığınız çorba tariflerinin dışına çıkmak için bu lezzetleri siz de deneyin! İşte çok seveceğiniz çorba tarifleri:

Farklı, Lezzetli, Pratik: Çorba Tarifleri

  • Bal Kabağı Çorbası

Bal kabağından genellikle tatlı ya da mücver yapıyor olabilirsiniz. Bu defa sofranızı çorba formuyla şenlendirmesine ne dersiniz? Bal kabağı çorbasını yapmak için 15 dakika ayırmanız yeterli oluyor. Pişme süresi de yaklaşık olarak 30 dakika civarındadır. Şipşak yapabileceğiniz bir lezzet olmakla birlikte misafirleriniz için de yapabileceğiniz bir çorba olduğunu belirtelim. Bal kabağı çorbasının sadece rengi bile iştahları kabartıyor!

  • Leblebi Çorbası

Siz yeter ki farklı çorba tarifleri arayın, Yemek.com adresinde fazlasıyla bulacaksınız. Siteden kolayca tarifini öğrenebileceğiniz leblebi çorbası şaşırtan lezzetiyle tadına bakanları kendine hayran bırakıyor. Hazırlamak için 10 dakika yeterli olduğundan günün her saatinde bu çorba ile damakları şenlendirebilirsiniz. Hemen denemek için Yemek.com adresini ziyaret ederek çorba tariflerini inceleyin. Leblebi çorbasının videolu anlatımı da sitede mevcut!

  • İrmik Çorbası

Helvasını defalarca yaptık, şimdi de sıra çorbasında… İrmik çorbası günün her saatinde içmek isteyebileceğiniz ve çocukların da severek tükettiği bir çorba çeşididir. Özellikle üzerine bir miktar rendelenmiş tulum peyniri ya da beyaz peynir eklerseniz harika bir lezzet yakalamış olursunuz. Arzunuza göre maydanoz ya da dereotu ile de süsleme yapabilirsiniz. Yatılı misafirlerinizi şaşırtacak lezzetler aradığınızda da tercihiniz mutlaka irmik çorbası olmalı!

  • Pırasa Çorbası

Evde kalan birkaç adet pırasayı değerlendirmenin en leziz yolu pırasa çorbasıdır. Bu faydalı sebzeyi çocuklara yedirmenin kolay bir yolu olduğunu da ekleyelim. Fransız mutfağında en sık yapılan çorba çeşitlerinden biri olan pırasa çorbası bu ülkede “vichyssoise” adıyla biliniyor. Hazırlık aşaması 15 dakika ve pişme süresi de 30 dakika olan bir çorbadır. Deneyenler çok mutlu, denemeyenler ise bin pişman!

  • Cennet Çorbası

Çorba tarifleri listemizin sonunda en doyurucu çorba çeşitlerinden biri olan cennet çorbası yer alıyor. Doyurucu olması, patates içermesinden kaynaklanıyor. Mısır unu, soğan ve sarımsak gibi lezzetli malzemeler ile hazırlandığından ortaya adeta bir lezzet şöleni çıkıyor. Malzeme listesi ve yapılış bilgisi için Yemek.com adresine hemen uğrayın!

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar